Doğu'da Kar Yağışı - Son Dakika
Yerel

Doğu'da Kar Yağışı

Doğu\'da Kar Yağışı

Akşar Gaziler, İkizdere İspir, Gaziler Sarıkamış Karaurgan yolları kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

06.12.2014 10:15  Güncelleme: 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor. Erzurum'da yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 2 hasta, karla mücadele ve sağlık ekiplerince hastanelere ulaştırıldı.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, yüksek basınç sisteminin etkisinde olan bölgede, havanın parçalı bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkili olması tahmin ediliyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum ve Bitlis'te sıfır, Iğdır ve Hakkari'de 1, Van ve Muş'ta 2, sıfırın altında olmak üzere Ağrı ve Ardahan'da 4, Kars'ta 3 derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Ardahan'da sıfırın altında 1, Ağrı ve Kars'ta 3, Erzurum'da 5, Bitlis'te 7, Iğdır ve Erzincan'da 8, Muş ve Hakkari'de 9, Van'da ise 10 derece tahmin ediliyor.

Kar ve tipi nedeniyle Akşar-Gaziler, İkizdere- İspir, Gaziler-Sarıkamış-Karaurgan karayollarıyla Erzurum'da bazı köy yolları ulaşıma kapandı.

Karla mücadele ekipleri, bölgede yol açma çalışmalarının yanı sıra ulaşımın sağlanamadığı köylerdeki durumu ağır olan hastalara da yardım ediyor.

Erzurum'da yolu ulaşıma kapanan Şenkaya ilçesine bağlı Kaynak köyünden diyaliz hastası ile Karaçoban ilçesine bağlı Molladavut köyünden doğumu yaklaşan kadın, karla mücadele ve 112 Acil Servis ekiplerince hastanelere yetiştirildi.

Bu arada, kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları Erzurum'daki Konaklı'da 20 ve Palandöken'de 15, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe'de 2. Etap pistlerde 25, Kop Dağı'nda 22 santimetre ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, özellikle sabah ve akşam saatlerinde etkili olan sisin görüş mesafesini düşürdüğünü belirterek, sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulundu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu'da Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement