Doğu Anadolu'da Kış - Son Dakika
Güncel

Doğu Anadolu'da Kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olar kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı karayolları ile çok sayıda köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

02.01.2016 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olar kar yağışı ve tipi nedeniyle bazı karayolları ile çok sayıda köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Bölgede etkili olamaya devam eden kar yağışı, ulaşımda aksamalara yol açtı. Kar ve tipi nedeniyle Artvin- Erzurum il sınırı Olur- Oltu, İkizdere- İspir, Akşar-Karaurgan, Diyadin-Doğubayazıt, Iğdır-Doğubayazıt, Çaldıran-Doğubayazıt karayollarında ulaşım sağlanamıyor.

Erzurum'da kırsal kesimde yer alan 379 mahalle ve kom (yayla evi) ile Iğdır'da 140, Kars'ta 9 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kapalı yolların yeniden ulaşıma açılması için Karayolları, belediye ve il özel idaresi ekipleri, aralıksız şekilde çalışma yürütüyor.

En düşük sıcaklık Erzurum'da kaydedildi

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 17 dereceyle Erzurum'da kaydedildi. Bölgedeki diğer illerde ise hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 14, Ardahan'da 13, Ağrı'da 12, Tunceli'de 11, Erzincan'da 10, Iğdır'da 4 derece oldu.

Bölgede bugün havanın gece saatlerine kadar çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı, gece saatlerinden sonra Iğdır hariç diğer yerlerde parçalı ve yer yer az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer yağışla beraber pus oluşması bekleniyor.

En yüksek hava sıcaklıklarının Tunceli'de 2, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Iğdır'da 1, Erzincan'da 3, Kars ve Ardahan'da 7, Erzurum ve Ağrı'da 8 derece olacağı öngörülüyor.

Ağrı'da kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı

Şehir merkezlerindeki kar kalınlıkları Ağrı'da 50, Erzurum'da 34, Iğdır'da 25, Kars'ta 12, Erzincan'da 3, Ardahan'da 2 santimetreye ulaştı. Kar kalınlıkları Konaklı Kayak Merkezi'nde 85, Palandöken Kayak Merkezi'nde 75, Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 21 ve Erzincan'daki Ergan Kayak Merkezi'nde ise 21 santimetre ölçüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu Anadolu'da Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement