Doğaseverlere Deniz Ekosistemi Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Doğaseverlere Deniz Ekosistemi Anlatıldı

Doğaseverlere Deniz Ekosistemi Anlatıldı

TÜBİTAK ve Mersin Üniversitesi işbirliğiyle 2010 yılından başlatılan Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi Projesine katılan kursiyerler, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsünü ziyaret ederek, balıkçılık ve deniz ekosistemi hakkında bilgi aldı.

20.07.2014 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜBİTAK ve Mersin Üniversitesi işbirliğiyle 2010 yılından başlatılan Ekoloji Temelli Doğa Eğitimi Projesine katılan kursiyerler, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsünü ziyaret ederek, balıkçılık ve deniz ekosistemi hakkında bilgi aldı.

Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sait Akbaşlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılından bu yana Silifke'de projeyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Projeyle kursiyerlere doğayı korumayı ve çevre bilincini en iyi şekilde öğretmeyi hedeflediklerini ifade eden Akbaşlı, şunları kaydetti:

"Daha önce yapılan çalışmalar ile bölgemize olan farkındalığın artmaya başladığını ve hatta bazı öğretim elemanlarının yüksek lisans, doktora tez konusu olarak bölgemizi seçtiklerini görüyoruz. Katılımcılar vasıtasıyla de bölgenin turizmi açısından tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen eğitim okuluna yurt genelinden 47 doğasever katıldı."

Eğitime, izci lideri öğretmenler, araştırma görevlileri, doktora ve yüksek lisans öğrencilerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğaseverlere Deniz Ekosistemi Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement