Doğan Grubu Kamu İhalelerinden Yasaklandı, Bakan Karar Hukuki Dedi - Son Dakika
Ekonomi

Doğan Grubu Kamu İhalelerinden Yasaklandı, Bakan Karar Hukuki Dedi

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Doğan Grubu'nun kamu ihalelerinden yasaklanması meselesinin bugünle alakalı bir mesele olmadığını belirterip, karar hukuki dedi.

27.05.2015 11:51  Güncelleme: 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Petrol Ofisi ve Doğan Şirketler Grubu'nun kamu ihalelerinden yasaklanması meselesinin bugünle alakalı bir mesele olmadığını belirterek, "Bugünün konjonktürüyle, bugünün tartışmalarıyla alakası olmayan hukuki bir karardır bu. Bugünün tartışmalarıyla bağ kuranlar 2009 yılından bu yana olanları inkar etmek durumunda kalırlar." dedi.

DOĞAN GRUBU'NA GETİRİLEN YASAK

Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santrali yeni yatırımı kredi sözleşmesi imza ve temel atma töreni, Rixos Otel'de gerçekleşti. Tören sonrası Bakan Yıldız gazetecilerin sorularının cevapladı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Doğan Şirketler Grubu ile ona bağlı Petrol Ofisi A.Ş.'ye ihale yasağı getirildiği hatırlatılarak, bu kararın ne zamana kadar devam edeceğinin sorulması üzerine şunları kaydetti:

TANER YILDIZ: KARAR HUKUKİ

"Petrol Ofisi ve Doğan Şirketler Grubu'nun kamu ihalelerinden yasaklanması meselesi bugünle alakalı bir mesele değildir. Kararı bugünlerde verilen bir meseledir. 2009 yılında Ambarlı doğalgaz santraline verilen ikincil yakıtın 5 numara mı olduğu, 6 numara mı olduğuyla alakalı bir muvazaa çıkmışlar. Enerji Bakanlığımız o zaman bu grubun kamu ihalelerinden yasaklanmasıyla alakalı kararını açıklamış ve Doğan Grubu'na 1 yıllığına bir ihale yasağı gelmişti.

DOĞAN GRUBU KAZANMIŞTI

Fakat dördüncü ayda firma Doğan Grubu ve Petrol Ofisi birincil mahkemelere yaptığı itirazla yürütmeyi durdurma almıştı. Biz o yürütmeyi durdurmayı uygulamak durumundaydık. Daha sonra esastan karar aldılar. Bunun uygulanamayacağıyla alakalı. Biz hukukun verdiği karara uyduk ve ihale yasağını kaldırmıştık ama bir yandan temyize götürdük. Temyizde alınan kararla yıllara sari 4-5 yıl sürdü bu. Danıştay'da alınan kararla bu tekrar onların aldığı karar bozulmuş oldu. Karar düzeltmeye gittiler.

HAKİM DEĞİŞTİRİLDİ

Danıştay'ın ilgili dairesinde 13. Daire'de yalnızca tetkik hakimi değiştirilerek tekrar görülüyor. Bunun sonucunda da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız haklı bulundu. O yüzden biz bu kararı uygulamak durumundayız. 1 yıldan o 4 ayı çıkardıktan sonra yaklaşık 240 günlük bir süre kalıyor. 240 gün süre içerisinde kamu ihalelerine yasaklama kararı dün de Resmi Gazete'de yayımlanmış oldu. Bütün sektörlerde kamu alımlarıyla alakalı konularda."

"HUKUK DEVLETİ"

"Bugünün konjonktürüyle, bugünün tartışmalarıyla alakası olmayan hukuki bir karardır bu." diyen Yıldız, "Biz hukukun yürütmeyi durdurmasını da uygulamaya koyduk. Tekrar temyiz kararını da uygulamaya koyduk. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da çok tabii olarak hukukun söylediklerini yerine getirecektir. Bugünün tartışmalarıyla bağ kuranlar 2009 yılından bu yana olanları inkar etmek durumunda kalırlar. Bu çok doğru bir yaklaşım olmaz." ifadelerini kullandı.

Doğan Grubu Kamu İhalelerinden Yasaklandı, Bakan Karar Hukuki Dedi
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Doğan Grubu Kamu İhalelerinden Yasaklandı, Bakan Karar Hukuki Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • bozturk: Babasin baba erdogan su dogan grubununda haddini bilme zamani coktan gecti ama neyse 51 28 Yanıtla
  • samed: Şimdi doğan grubunu Yahudilerin şirketi olarak ilan edip kamuoyunda ezmeye çalışırlar. Hükümet in dediklerini yapmazsan sana daha ne kulplar takarlar. 21 39 Yanıtla
  • TURAN: NEDEN AKP....ÇÜNKÜ DİĞERLERİ KONUŞUR AKP YAPAR..SEKSEN YİLDA YAPİLMİYANLAR ON YİLDA YAPİLDİ..GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ...CHP ALEVİ,ERMENİ PARTİSİ..SAVCİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DEMEDİ... CHP PLAJLARİN,CİBLAKLARİN PARTİSİDİR...CHP AYYAŞ LARİN PARTİSİDİR....HDP PKK PARTİSİ ...POLİSİMİZİ,ASKERİMİZİ ŞEHİT EDENLERE TERÖRİST DEMİYOR...BU İKİ PARTİ DİNİ,KİTABİ,BAYRAĞI SEVMEZLER..TÜRK DÜŞMANLARI BU İKİ PARTİYİ DESTEKLİYOR NEDEN ACABA...AKLİN YOLU BİR ONUN İÇİN OYLAR AKP YE.. BEN TÜRKÜM BEN MÜSLÜMANİM DİYEN BUNLARA ASLA OY VERMEZ..LÜTFEN CEVREMİZDEKİ İNSANLARİ UYARALİM...... 18 32 Yanıtla
  • Hollanda yagmurlari: Super olmus yilarca turkiyeyi yediler 19 11 Yanıtla
  • Md: Hukuk sizin ayaklarınızın altında kimse sizi eleştirmesin eleştirenin vay haline bu kibiriniz kural tanımamazlığınız sizi bititiriyor farkında değilsiniz 16 13 Yanıtla
  • BABA: BİZDE İNANDIK BAKAN BEY.DOĞAN GRUBUNU SEVMEM AMA HUKUKİ OLMADIĞI BELLİ 20 8 Yanıtla
  • adam.hakli beyler: Ne yapsinlar baska cikip yuzde 52 oy alan cumhurbaskanina seni asariz diyen adam hala ismi yapsin mhp hdp kendileri elestirenlere neler ediyolar bos bos yorum yapmayim 19 6 Yanıtla
  • TÜRK: Havuzcu Ethem dururken kim ihale alabilir 22 2 Yanıtla
  • DEMOKRAT: Yazıklar olsun binlerce kez yazıklar olsun bu kadarda sömürücülük olmaz deccalın yapamayacaklarını AKP yapıyor size verdiğim oy haram olsun bidaha verirsemde lanet olsun 14 8 Yanıtla
  • herkes hattini bilmeli: çok güzel olmuş 13 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel: Pastırma ve sucuk satışları Ramazan Bayramı'nda arttı
    14:30 Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel: Pastırma ve sucuk satışları Ramazan Bayramı'nda arttı

    Kayseri'de pastırmacılık yapan Yasin Güzel, Ramazan Bayramı'nda yerli ve yabancı turistlerin kente gelmesiyle pastırma ve sucuk satışlarının arttığını belirtti. Güzel, bayram sonrasında ise işlerin durduğunu ancak gurbetçilerin gelmesiyle tekrar yoğunlaşmayı beklediklerini söyledi. Ayrıca, et fiyatlarında bir artış olmaması nedeniyle pastırma ve sucuk fiyatlarında da değişiklik olmadığını ifade etti.

  • Meclis lokantasındaki fiyatlar tartışma yarattı! Pilav 10 TL, tereyağlı fasulye 42 TL
    14:24 Meclis lokantasındaki fiyatlar tartışma yarattı! Pilav 10 TL, tereyağlı fasulye 42 TL

    Asgari ücretin 6 katından fazla kazanan milletvekillerinin Meclis lokantasındaki yemekler için ödedikleri tutarlar tartışma konusu oldu. İnternette paylaşılan bir adisyonda pilavın 10 TL, cacığın 10 TL ve tereyağlı İspir fasulyesinin 42 TL'den satıldığı görüldü.

  • Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi
    14:23 Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi

    Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen Balkan İş Forumu, Edirne Valisi Yunus Sezer'in açılış konuşmasıyla başladı. Sezer, Edirne'nin Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olduğunu vurgulayarak, bölgenin ticaret ve sanayi potansiyelinin her yıl arttığını belirtti. Forumun kalıcı hale getirilmesi amacıyla bir fuar düzenleneceğini de söyleyen Sezer, Edirne'nin Balkanlar'la köprü olma vazifesine talip olduğunu ifade etti. Forum kapsamında iş insanları arasında ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirilecek.

  • Gaziantep Ticaret Odası ve TSKB iş birliğiyle dünya ve Türkiye ekonomisine bakış toplantısı düzenlendi
    14:05 Gaziantep Ticaret Odası ve TSKB iş birliğiyle dünya ve Türkiye ekonomisine bakış toplantısı düzenlendi

    Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası (TSKB) iş birliği ile küresel ekonomik gelişmeler, Türkiye'nin küresel ekonomideki konumu, Gaziantep'in potansiyeli ve gelecek planlarının tartışıldığı 'Dünya ve Türkiye Ekonomisine Bakış' toplantısı düzenlendi. Toplantıda, ekonomiye etki eden faktörler, girdi maliyetleri, kur değerlemesi ve Gaziantep'in ekonomik önemi üzerine konuşmalar yapıldı.

  • Aydın'da 11. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Açıldı
    14:05 Aydın'da 11. Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı Açıldı

    Aydın'da bu yıl 11'ncisi düzenlenen 550 markanın katıldığı Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı açılış töreni ile kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuar, tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerindeki ulusal ve uluslararası firmaları bir araya getiriyor. Aydın Ticaret Borsası Başkanı, fuarın ziyaretçi hedefinin 500 binin üzerinde olduğunu belirtti.

  • Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer Yeni Belediye Binasını İnceledi
    14:02 Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer Yeni Belediye Binasını İnceledi

    Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, yeni belediye binası inşaatında incelemelerde bulunarak, Aksaray'ın hem bugününe hem de geleceğine yatırımlar yapıldığını söyledi.

  • Mersin Erdemli'de Serada Yetiştirilen Üzümler Hasat Edildi
    13:59 Mersin Erdemli'de Serada Yetiştirilen Üzümler Hasat Edildi

    Mersin'in Erdemli ilçesinde serada yetiştirilen 'Yalova incisi' cinsi üzümler hasat edildi. İlk ürünler iç piyasaya pazarlandıktan sonra Avrupa ve Orta Doğu ülkelerinden sipariş bekleniyor. Üreticiler, yeni sezonda ürün verimi ve kalitesinden memnun olduklarını belirtti.

  • Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Sarıkamış'ta incelemelerde bulundu
    13:56 Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Sarıkamış'ta incelemelerde bulundu

    Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Sarıkamış İlçe Müdürlüğü personeli ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca, yeni atanan Sarıkamış İlçe Tarım Müdürü Musa Bastem'e hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit edildi
    13:55 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit edildi

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettiklerini açıkladı. Şimşek, beyanname vermeyen mükellefleri ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet etti.


Advertisement