Doğal Kararlılık" Operasyonları - Son Dakika
Güncel

Doğal Kararlılık" Operasyonları

ABD ve koalisyon güçleri, Irak ve Suriye'deki IŞİD hedeflerine son 3 günde 41 hava saldırısı düzenledi.

10.11.2014 19:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD ve koalisyon güçleri, Irak ve Suriye'deki IŞİD hedeflerine son 3 günde 41 hava saldırısı gerçekleştirdi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, ABD ve partner ülkelerin ordularınca Suriye'de bombardıman, savaş ve uzaktan kumanda edilen insansız hava araçlarıyla 7- 10 Kasım'da 23 hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamaya göre, Kobani yakınlarındaki 13 hava saldırısında IŞİD'e ait 1 araç ve 5 küçük IŞİD birliği vuruldu, örgütün mühimmat stoklamak için kullandığı 1 bina, komuta ve kontrol binası ile 7 muharebe mevzisi imha edildi, 2 muharebe mevzisi de hasara uğratıldı.

Deyr'uz Zor'un güneydoğusunda düzenlenen 8 hava saldırısında da IŞİD'in karaborsada kullandığı bir petrol toplama tesisine ait çok sayıda yapıya, kentin doğusundaki 2 saldırıda da örgüte ait 1 petrol toplama noktasına hasar verildi.

Aynı tarihlerde Irak'ta da 18 hava saldırısı düzenlendi. Beyci yakınlarındaki 7 hava saldırısında 3 küçük IŞİD birliği vuruldu, örgüte ait 1 keskin nişancı mevzisi ile biri inşaat için kullanılan 2 araç imha edildi.

Felluce'de düzenlenen 3 hava saldırısında da 2 küçük IŞİD birliği ile bir yola patlayıcı cihaz yerleştiren örgüt militanları vuruldu, uçaksavar silahı yüklü bir araç kullanılamaz hale getirildi.

Musul yakınlarında da 3 hava saldırısında küçük bir IŞİD birliği hedef alındı, örgüte ait silahlı 1 araç ile 10 silahlı araçtan oluşan bir konvoy imha edildi.

El Kaim yakınlarındaki 2 hava saldırısında IŞİD'e ait bir zırhlı araç ve 2 kontrol noktası imha edildi. Hadise'nin 40 kilometre güneybatısında düzenlenen hava saldırısında da 2 Humvee tipi araç kullanılamaz hale getirildi.

Ramadi yakınlarındaki bir hava saldırısında küçük bir IŞİD birliği vuruldu. Er Rutba'da da örgüte ait bir kontrol noktası yok edildi. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğal Kararlılık' Operasyonları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement