Doğa ve Tarih Meraklıları Didim'de Tarihe Yürüdü - Son Dakika
Yerel

Doğa ve Tarih Meraklıları Didim'de Tarihe Yürüdü

Doğa ve Tarih Meraklıları Didim\'de Tarihe Yürüdü

Aydının Didim ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında kurumlar arası işbirliği ile bu yıl 3’sü gerçekleştirilen Geleneksel Kutsal Yol yürüyüşü yapıldı.

20.04.2015 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydının Didim ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında kurumlar arası işbirliği ile bu yıl 3'sü gerçekleştirilen Geleneksel Kutsal Yol yürüyüşü yapıldı.

Hafta sonunda gerçekleşen yürüyüşe katılmak isteyenler otobüslerle Akköy'e taşınırken, Aydın, Söke, Kuşadası ve Güzelçamlı'dan doğa yürüyüşçüleri de yürüyüşe katıldı. Kutsal Yolun Apollon Tapınağına kadar olan 13 km'lik kısmı yüzlerce doğa ve tarih meraklısı tarafından kat edildi.

Başlangıç kısmında katılımcılara Didim Ticaret Odası'nın hediyesi olan tişört ve şapkalar dağıtıldı; Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanlığınca katılımcılara kahvaltılık ikramlarda bulunuldu. Ticaret Odası tarafından yürüyüşün başlangıç ve bitiş noktalarında havadan çekimler yapıldı.

İlçede neredeyse tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları ve Ticari İşletmelerinin örnek işbirliği ile gerçekleşen yürüyüş yaklaşık üç yüz Kişinin katılımı ile sabah saatlerinde Akköy'de başladı.

Antik dünyanın en büyük kentlerinden biri olan Milet ile en görkemli tapınaklarından biri olan Apollon Tapınağı arasında gerçekleşen yürüyüşte Kaymakam İskender Yönden'le birlikte Ticaret Odası Başkan Vekili Mehmet Çelik, Yönetim Kurulu Üyesi Mekin Subaşı ve ilçe protokolü başlangıç ve bitiş noktalarında yürüyüş meraklılarına eşlik etti. Yürüyüş sonrasında Apollon Tapınağı'ndaki bitiş noktasında gerçekleşen şenlikte yürüyüşe katılanlara otellerin hazırladığı yiyecekler ikram edildi.

Turizm haftası etkinlikleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Sevinç Karataş Kutsal yol yürüyüşüyle Didim'in tanıtımı için etkinlikler yapmaya devam edeceklerini belirterek "Bu yıl Kutsal yol yürüyüşünün 3. Düzenlendi. Amacımız en başta kentimizi Didimlileri tanıtmak daha sonra misafirlere ve turistlere tanıtmak. Bu yıl sadece yürüyüş değil yaptığımız diğer etkinliklerle ilçemizde farkındalık yaratmak istedik. Bu konuda destek olan kamu kurum ve kuruluşlarına oda ve meslek örgütlerine, turizm işletmelerine ve emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise Didim'in hem Didimlilere hemde misafir olarak gelenlere tanıtılması noktasında DİTAB'ın güzel etkinlikler yaptığını ifade ederek "Bu yıl yapılan etkinlikler başlı başına kendi çapında festival olacak etkinliklerdi. Akbük'te balık şenliği yapıldı; Bisiklet Şenliği yapıldı. Kutsal yol etkinliği 3. kez gerçekleştirildi. Bu yıl etkinliklere katılımda çok fazlaydı. Bizlerde belediye olarak şehrimizin tanıtımı ve turizm anlamda farklı atraksiyonlar yaratılması için destek oluyoruz. Bu yıl etkinliğin son gününde turizm işletmeleri de destek oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğa ve Tarih Meraklıları Didim'de Tarihe Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement