Ertuğrul Gazi'nin Türbesinin Hali İçler Acısı - Son Dakika
Güncel

Ertuğrul Gazi'nin Türbesinin Hali İçler Acısı

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'nin türbesinin içler acısı hali vatandaşların tepkisine neden oluyor.

27.11.2015 13:24  Güncelleme: 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2 ay önce tadilat yapılan Bilecik'in Söğüt ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi Türbesi'nin içindeki çatlakların ve duvarlardaki şişmelerin önüne geçilemiyor.

YÜREKLERİ SIZLATAN GÖRÜNTÜ

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'nin türbesinin bulunduğu Söğüt'te, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 15 Mayıs 2015 yüklenici firma ile sözleşme yapılarak tadilata başlanmış ve türbe 734'üncüsü kutlanan Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'ne yetiştirilmişti. Aradan 2 ay geçmesine rağmen ise tadilat öncesi yaşanan sıkıntılar tekrar gün yüzüne çıktı.

TÜRBENİN HALİ HARAP

Tadilat öncesi türbe dışındaki çatlaklar ve içeride rutubetten kaynaklanan sıva şişmeleri, yeniden ortaya çıktı. TRT'de yayınlanan 'Diriliş Ertuğrul' dizisi reyting rekorları kırarken, türbede yaşanan bu olumsuzluklar ise vatandaşların tepkisine neden oluyor.

"DİZİ REYTİNG REKORLARI KIRIYOR AMA..."

İstanbul'dan türbeyi ziyaret gelen Aktürk ailesi, TRT'de yayınlanan dizi sonrası Ertuğrul Gazi'nin türbesini merak ederek Söğüt'e geldiklerini anlatarak, "Diziyi severek izliyoruz. Dizi reyting rekoru kırıyor ama türbenin hali pek iş açıcı değil. Yeni restorasyon görmüş ama herhalde acele yapılmış bir restorasyon ki sıvalarda çatlaklar ve kabarmalar meydana gelmiş. Yetkililerin bu sorunu çözeceği zannediyoruz" dediler.



Ertuğrul Gazi\'nin Türbesinin Hali İçler Acısı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ertuğrul Gazi'nin Türbesinin Hali İçler Acısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • Alperen'ler : En büyük Atatürk gerisi tırı viri 2 14 Yanıtla
  • ülkücü66: eeeee trt diriliş Ertuğrul diye dizi çekip para kazanıyor ama 1 kuruşu o insanlara gitmiyor tayyipin oğluna damadına gidiyor paraları sıfıllamaya çalışıyor olmuyor sonrada haram olsun o insanların emekleri haram 5 4 Yanıtla
  • RUSSIAN TURKISH FRIENDSHIP: Ben Rusya Başbakanlığına E-Mail gönderdim.Rusya,yı Türkiye,yi,,Sanktion,,(yaptırım) larla ve saldırılarla tehdit etmemesini, hatayı biraz da kendinde aramasını,ve halklar arasına düşmanlık sokmamasını,dostluğumuzu devam ettirmesini rica da bulundum.Başka şeyler de yazdım ama, onlar siyaset sırlarıdır.Bizimkiler bir kaç hafta ortaliklarda görünmezlerse çok iyi olur.Yoksa savaş başlayacak. 1 6 Yanıtla
  • Siyah sancak polat: Bu adamin turbesi bir anitkabir kadar deger gormuyorsa yaziklar olsun bize yuh oldun bize 5 1 Yanıtla
  • SN: osmanlıyız diyenlerin cogu yalancı. osmanlı torunuyuz diyenleri cogu osmanlıyı tanımıyor bile, tarihini dizlerden ögrenmeye calısıyor. 1 0 Yanıtla
  • ali yapici: Ertugruñ bu ne yapmak istiyor kim bilir mekani cennet olsun 0 0 Yanıtla
  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.


Advertisement