Diyarbekirspor" İsim Talebi - Son Dakika
Yerel

Diyarbekirspor" İsim Talebi

Spor Toto 3. Lig takımlarından Yeni Diyarbakırspor, "Diyarbekirspor" ismi için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yaptığı başvuruda olumlu yanıt bekliyor.

03.07.2015 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto 3. Lig takımlarından Yeni Diyarbakırspor, "Diyarbekirspor" ismi için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yaptığı başvuruda olumlu yanıt bekliyor.

Yeni Diyarbakırspor Futbol Yatırımları A.Ş'den isim değişikliği ile ilgili açıklama yapıldı.

Diyarbakırspor ismi için 3 yıldır mücadele verildiğini ancak iç ve dış engellerden dolayı bunun başarılamadığı vurgulanan açıklamada, ismin mahkeme yoluyla iptal edildiği kaydedildi.

Bu engellerden dolayı yeni formüller üzerinde durularak "Diyarbekirspor" isminde karar kılındığının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bilindiği gibi medeniyetlere beşiklik eden kentimizin toplumun tüm kesimleri tarafından kabul gören, tüm kesimleri kucaklayan ve 1937 yılına kadar kullanılan ismi Diyarbekir'dir. İsim ve unvan değişikliği yaparak ilgili kurumlara ve TFF'ye başvurumuzu yaptık. Hukuk Kurulu'nun yaptığı incelemede de Diyarbekirspor ismini kullanmamızda yasal engel olmadığı belirtildi. Pazartesi günü toplanacak olan yönetim kurulunun onaylamasıyla Diyarbekirspor ismi resmiyet kazanmış olacak. 7 Temmuz Salı günü yapılacak 3. Lig grup kura çekimine ve daha sonra yapılacak fikstür çekimine büyük ihtimalle Diyarbekirspor ismiyle gireceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbekirspor' İsim Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement