Diyarbakırspor'un Unutulmaz Genel Kaptanı Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Spor

Diyarbakırspor'un Unutulmaz Genel Kaptanı Hayatını Kaybetti

Diyarbakırspor’un ilk futbolcularından ve efsane yöneticilerinden olan Kenan Özbek vefat etti.

24.07.2015 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır spor'un ilk futbolcularından ve efsane yöneticilerinden olan Kenan Özbek vefat etti. Diyarbakırspor'da önemli izler bırakan bir aileden gelen Özbek'in ölümü derin üzüntüye neden oldu.

Diyarbakırspor'un eski futbolcu ve yöneticilerinden Kenan Özbek, böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü İzmir'de hayatını kaybetti. Özbek'in cenazesi Cuma namazına mütakip kılınan cenaze namazının ardında Mardin Kapı'daki Asri Mezarlığı'na defnedildi.

DİYARBAKIRSPOR'UN İLK FUTBOLCULARINDAN

Kenan Özbek, Diyarbakırspor'la özdeşleşen bir aileden geliyor. Kenan Özbek'in babası merhum Hacı Abdurrahman kulübün kurucuları ve ilk başkanları arasında yer alıyor. Kenan Özbek, 1968 yılında kurulan Diyarbakırspor'un ilk futbolcu kadrosunda yer alıp, aynı zamanda kulübün profesyonel liglerdeki ikinci golünü kaydeden futbolcu olarak tarihe geçti.

Futbolu bıraktıktan sonra uzun yıllar Diyarbakırspor'da genel kaptanlık ve çeşitli kademelerde yöneticilik yaparak kulübe olan bağlılığını ve hizmetlerini sürdürdü.

ŞAMPİYONLUKLARDA BAŞROLDEYDİ

Diyarbakırspor'un eski başkanlarından İhsan Özbek'in de kardeşi olan Kenan Özbek, Diyarbakırspor'da yönetici ve genel kaptan olarak 3 şampiyonluk yaşadı. Son olarak 1989-90 sezonunda ağabeyi İhsan Özbek'in başkan olduğu yönetimde genel kaptanlık yapan Kenan Özbek, takımı zor şartlarda ligde bıraktıktan sonra yorulduğunu ifade ederek ailesiyle beraber yöneticilik defterini kapattı.

DİYALİZE BAĞLI YAŞIYORDU

Sonraki yıllarda kentin ileri gelenleri tarafından kulüp başkanlığı ve yöneticilik teklif edilerek ısrarlarda bulunulduğu halde "Bu iş artık bizden geçti" diyerek geri çeviren Kenan Özbek, bir süre önce böbrek rahatsızlığı yaşamaya başladı. Giderek durumu kötüleşen Özbek, son dönemlerde diyalize bağlı yaşıyordu. Durumunun daha da ağırlaşması üzerine İzmir'e götürülerek burada tedavi altına alınan efsane spor adamı, hakkın rahmetine kavuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Diyarbakırspor'un Unutulmaz Genel Kaptanı Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement