Diyarbakırspor: Provokatörlere Fırsat Vermeyelim - Son Dakika
Spor

Diyarbakırspor: Provokatörlere Fırsat Vermeyelim

Diyarbakırspor: Provokatörlere Fırsat Vermeyelim

Diyarbakırspor Yönetimi, Yeşil Bursa maçı öncesinde ortamı germeye çalışanlara, "Centilmenlik, fair play ve sportmenlik ruhunu sürdürmekte kararlıyız" uyarında bulundu.

23.09.2014 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçmiş yıllarda yaşanan Diyarbakırspor- Bursaspor gerginliğinden faydalanarak Pazar günkü Diyarbakırspor-Yeşil Bursa maçı öncesinde ortamı germeye çalışan provokatörlere tepki gösterdi. Yapılan açıklamada tüm taraftarlardan sağduyulu şekilde hareket etmeleri istendi.

'TARAFTARIMIZ SAĞDUYUSUNU GÖSTERDİ'

Diyarbakırspor'dan yapılan açıklamada Pazar günü oynanacak Diyarbakırspor-Yeşil Bursa maçının her hangi bir lig maçından başka önemi olmadığı vurgulandı. Açıklamada, "Şampiyonluğu hedefleyen takımımız diğer maçlara nasıl hazırlanıyorsa bu maça da öyle hazırlanacaktır. Her zamanki gibi hedefimiz sahadan mutlak 3 puanla ayrılmak olacaktır. Kulübümüz geçen sezon Diyarbakır'a gelen rakip takımları ağırlama konusunda örnek bir tutum sergilerken, puan kaybettiğimiz kritik maçlardan sonra bile rakip takımları alkışlama erdemliğini gösteren taraftarlarımızın davranışı taraflı-tarafsız spor kamuoyu tarafından takdir edilmiştir. Türkiye liglerinde rakipleri ağırlama konusunda Diyarbakırspor'umuz ve kardeş kulübümüz Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un örnek gösterilmesi de kentimiz adına gurur vericidir" denildi.

"Geçmişten Ders Çıkarmalıyız"

"Saha içi ve saha dışı centilmenlik, fair play ve sportmenlik ruhu konusunda örnek bir kulüp haline gelen kulübümüz bu tutumunu büyük taraftarıyla beraber sürdürmekte kararlıdır" diye devam eden açıklamada, geçmişte yaşanan acı tecrübelerin göz ardı edilmemesi istendi. Açıklamada, "Geçmiş yıllarda yaşanan ve Diyarbakırspor'u uçuruma sürükleyen hadiselerin ağır bedelini ödemiş olan değerli halkımız ve fedakar taraftarlarımızın bu acı tecrübelerden ders çıkardığını düşünmekteyiz. Hem kulüp olarak hem de taraftar olarak bir daha aynı günlere dönülmemesi gerektiği konusunda hassas davranmak zorundayız" ifadeleri kullanıldı.

"Halkımızın Sağduyusuna Güveniyoruz"

Kin, öfke, kontrolsüz tepki ve duygusal davranışların bu kente bir faydası olmayacağı, aksine geçmişte olduğu gibi kaybeden ve zarar gören taraf olacaklarına vurgu yapılan açıklamada, geçmişi kaşımanın fayda getirmeyeceği dile getirildi. Açıklama, şöyle devam etti;

"Pazar günü oynayacağımız müsabakada sağduyulu ve duyarlı halkımızın, takımlarına gönülden bağlı olan taraftarlarımızın bu yönde hareket edeceklerine inanıyoruz. Gün geçmişi kaşıma, provokatörlere prim verme günü değil, gün Diyarbakırspor etrafında birleşmenin, Diyarbakırspor'un yararına olacak davranışlar sergilemenin günüdür. Geçmişte yaşanan olumsuzlukların hesabını sorma yeri spor sahaları değil, hele ki bunu öfkeyle yapmanın zamanı hiç değildir"

"Provokatörlere İzin Vermeyelim"

"En güzel cevabı tribünlerde takımımızı centilmenlik ölçüleri içinde kalmak kaydıyla coşkulu şekilde destekleyip 90 dakikanın sonunda galibiyetin sevincini hep beraber yaşayarak vermeliyiz" denilen açıklamada tribünlere sızabilecek provoktörlerle ilgili önlem almanın en uygun yolunun taraftarların hassas ve duyarlı davranması olacağına dikkat çekildi. Açıklamada, "Herkes Diyarbakırspor'un bir daha eski günlere dönmemesi ve zarar görmemesi için kalkan görevi görmelidir. Yeniden filizlenen bu kulüp kimsenin değil halkın öz değeridir. Halkımızın kendi değerine zarar verilmesine izin vermeyeceğini düşünmekteyiz. Diyarbakırspor, olumsuzluklarla değil güzelliklerle anılmalıdır. Bunun için takımın gerçek sahibi olan taraftarlarımıza büyük iş düşmektedir. Yıllardır yaşanan acılar ve zülümler karşısında vakur duruşunu koruyarak misafirperverliğin en güzel örneklerini, insani duruşun en güzel tablolarını Türkiye ve dünya kamuoyuna sunan Diyarbakır, sporda da bunu bir kez daha göstererek kaos özlemcilerinin heveslerini kursaklarında bırakacaktır. Bu konuda halkımıza olan inancımız tamdır" denildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Diyarbakırspor: Provokatörlere Fırsat Vermeyelim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement