Diyarbakırspor Maçlara Çıkmayı Bile Düşünüyor - Son Dakika
Spor

Diyarbakırspor Maçlara Çıkmayı Bile Düşünüyor

Diyarbakırspor Maçlara Çıkmayı Bile Düşünüyor

Sahasında oynayacağı Yeşil Bursa maçı öncesi statta özel güvenlik sayısında rekor artış yapılması Diyarbakırspor'u maddi açıdan büyük sıkıntıya soktu.

23.09.2014 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor toto 3.lig 2. Grup takımlarından Diyarbakır spor'un hafta sonu sahasında oynayacağı ligdeki Yeşil Bursa maçı öncesinde özel güvenlik sayısında rekor artış yaparak Diyarbakırspor'u maddi açıdan büyük yükün altına soktu.

Bu duruma tepki gösteren Diyarbakırspor maçlarını Diyarbakır dışında oynamayı ya da maçlara çıkmamayı planlıyor. Yeşil – Kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, "Küllerinden doğan, yeniden filizlenen Diyarbakırspor'un hiçbir kurum ve kuruluştan yardım almadan kendi ayaklarının üzerinde durması, egemen güçlerin kontrolünün dışına çıkmasının yarattığı rahatsızlık devam ederken, halka yakın ve egemen güçlerden uzak olan bu yeni anlayışı sindirmek için her yola başvuran zihniyetin son oyunu pes dedirtti. İl Spor Güvenlik Kurumu, akla mantığa sığmayan, Türkiye'nin hiçbir yerinde 3.Lig takımlarına uygulanmayan şekilde Diyarbakırspor'un maçlarındaki özel güvenlik sayısını 3-4 kat artırdı. Bu duruma tepki gösteren Diyarbakırspor, maçlarını Diyarbakır dışında oynamayı ya da maçlara çıkmamayı tartışıyor" denildi.

Ortalama 50 olması gereken özel güvenlik personeli sayısı tüm itirazlara rağmen maçlarda 70-80 arasında uygulanıyordu. Her maç için kulübün kasasından yaklaşık 6 bin TL çıkarken, yeni şok bu sayının rekor sayıda artırılması oldu. Emniyet, Salı Samsunspor'la yapılacak kupa maçı için 200 ve Pazar günü yine oynanacak Yeşil Bursa maçı için kulübe 200 özel güvenlik personeli getirilmesini dayattı. Bu da bu iki maç için kulübün kasasından yaklaşık 40 bin TL çıkması anlamına geliyor. Sezon boyunca bu gibi olayların kulübe maliyeti 300 bin TL'yi geçecek.

YA DİYARBAKIR DIŞINDA OYNARIZ YA DA MAÇLARA ÇIKMAYIZ

Dayatmalara tepki gösteren Diyarbakırspor, maçlarını Diyarbakır dışında oynamayı ya da ikinci seçenek olarak bu duruma tepki göstermek adına maçlara çıkmamayı planlıyor. Bir maçın stat ve güvenlik giderleriyle beraber kulübe maliyetinin yaklaşık 20 bin TL'yi geçtiğini belirten spor adamları da burada bilinçli bir pes ettirme politikası olduğunu düşünüyor. Samsunspor ve Yeşil Bursa maçları öncesindeki bu inanılmaz kararlar taraftarlar tarafından da tepkiyle karşılandı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Diyarbakırspor Maçlara Çıkmayı Bile Düşünüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement