Diyarbakırspor'a ve Taraftarlarına Düşmanca Davrandılar - Son Dakika
Spor

Diyarbakırspor'a ve Taraftarlarına Düşmanca Davrandılar

Diyarbakırspor\'a ve Taraftarlarına Düşmanca Davrandılar

Diyarbakırspor taraftarları dün Erzincan'da oynanan karşılaşmada canlarını zor kurtardılar.

18.11.2014 00:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan Refahiyespor deplasmanında 1-1'lik biten maçın son bölümlerinde ev sahibi ekibin ağıza alınmayan küfür ve ırkçı tezahüratlarına maruz kalan Diyarbakırlı taraftarlar "Artık yeter" dedi.

DOSTANE BAŞLADI AMA

Azrailler 2.Başkanı Orhan Tuma, yaptığı açıklamada, "Bu memlekette dostça maç izleyebileceğimiz, ırkçı olmayan bir kent yok mu?" diyerek tepkisini dile getirdi. Tuma şunları söyledi:

"Erzincan'a dostluk için, kardeşlik tavırlarıyla gittik. Maç öncesi iki takımı da tribünlerimize çağırdık. Böylesine dostane başlayan bir maçın özellikle son 10 dakikasından sonra maalesef ev sahibi ekibin taraftarı bizlere çoluk çocuğumuza varana kadar bir insan evladının ağzına yakışmaz küfürler yağmaya başladı. Bu yetmezmiş gibi yine her zamanki gibi PKK Dışarı sloganlarıyla bizlere ırkçı bir tutum sergilediler. Bu olayları batıda yaşarken daha beterini maalesef kardeş bildiğimiz doğu illerinde görmek çok utanç vericidir. Şeref tribününde oturan Valisi, Kaymakamı, Emniyet Müdürlerinin gözleri önünde cereyan eden bu davranışa hepsi seyirci kaldılar. Maç sonrası emniyetin kapıları erken açması nedeniyle çıkan arbede de birçok arkadaşımız jop ve darba maruz kaldılar. İki arkadaşımızı gidip emniyetten çıkardık. 3 arkadaşımızı gelen joplardan dolayı hastanelik oldular, onları da mecburen gidip hastaneden çıkardık. Birçok arkadaşımız vücutlarında jop izleri mevcut, bunun adına ne insanlık, ne de dostluk denilemez. Biz özellikle son 3 yıldır gittiğimiz tüm deplasmanlarda dostluklarla dönüyoruz.

KENDİ ÜLKEMİZDE DÜŞMANCA TAVIRLAR

Diyarbakır'a gelen taraftarları da başımızın üstünde ağırlarken, bizlere karşı yapılan düşmanca tavırları asla kabul etmiyoruz. Aynı ülkenin toprakları ve bayrağı altında sanki yabancı düşman kuvvetler olarak görülmemize artık birileri dur demeyecek mi?. Bu ülkede adalet varsa bu ırkçı tutum sergileyenlere gereken cezalar verilmediği sürece bundan böyle çok daha vahim olaylar olursa kimse şaşırmasın. Erzincan'da eğer taraftarımız sağduyulu davranmasa ve bizlerin gayreti olmasaydı olaylar çok daha büyüyecek ve vahim sonuçlar doğurabilirdi. Buradan özellikle TFF ve İçişleri Bakanlığımıza çağrıda bulunuyoruz, artık bizlere karşı bu Irkçı tutumdan vazgeçilsin, tekrarı durumunda gerekirse takımı ligden ve sahadan çekmeyi dahi yönetime ileteceğiz. Bu pis işlerin artık son bulmasını istiyoruz"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Diyarbakırspor'a ve Taraftarlarına Düşmanca Davrandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement