Diyarbakırlılara Uzman Uyarısı: Soğuk Havalara Dikkat - Son Dakika
Sağlık

Diyarbakırlılara Uzman Uyarısı: Soğuk Havalara Dikkat

Diyarbakırlılara Uzman Uyarısı: Soğuk Havalara Dikkat

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Atilla Taş, soğuk havalarla birlikte hastalıkların oranında önemli derecede artış yaşandığını söyledi.

02.01.2014 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Özel Bağlar Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Atilla Taş, soğuk havalarla birlikte hastalıkların oranında önemli derecede artış yaşandığını belirterek, kış mevsiminde C,A ve E vitamin tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.

Mevsim değişikliklerinde bağışıklık sisteminin zayıfladığını söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Atilla Taş, soğuk havalarla birlikte hastalıkların oranında önemli derecede artış yaşandığını belirtti. Uz. Dr. Taş, havaların etkisiyle soğuk algınlığı, idrar yolu enfeksiyonları, alt ve üst solunum yolu hastalıklarının ortaya çıktığı, kalp ve akciğer hastalıkları, hipertansiyon, diyabet gibi mevcut hastalıkların ağırlaştığını dile getirdi.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİN

Özel Bağlar Hastanesi (OBH) İç Hastalıkları Uzmanı Uz. Dr. Atilla Taş, soğuk havalarda bağışıklık sistemini güçlendirmek için vitaminlerin çok önemli olduğunu söyledi.

Mukozaların yapısını sağlam tutan, mikropların girmesini engelleyen başta C, A ve E vitaminine ihtiyacın büyük olduğunu ifade eden Uz. Dr. Taş şöyle dedi:

"Bu vitaminlerin alımı eksik olursa vücut direncimiz düşük olur. Yeteri kadar dinlenememek, fiziksel ya da beyinsel vücut yorgunluğu, yeteri kadar uyumamak, çok yorulmak da genel direncimizi kıran faktörler. Bu yüzden iyi dinlenmek önemlidir. Bağışıklık sisteminin güçlü olmasında yeterli ve dengeli beslenmenin önemi büyüktür. Vücudu zararlı maddelere karşı koruyan ve bakterilere karşı savaşan C vitaminin tüketilmesi soğuk havalarda çok önemlidir.

PORTAKAL, HAVUÇ, ISPANAK, MISIR

Portakal, limon, greyfurt, mandalina gibi C vitamin oranı yüksek olan meyveler vücudun direncinin artmasını sağlar. Ayrıca vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağlayacak antioksidanlara da ihtiyaç vardır. Süt, yoğurt, yumurta, patates, kabak, havuç, ıspanak gibi A vitamini özelliği olan yiyeceklerin tüketilmesi gerekir. E vitamini özelliği bulunan mısır, yeşil yapraklı sebzeler, bitkisel sıvı yağlar da bağışıklık sisteminin artmasına yardımcı olur" dedi.

BİLİNÇSİZ VİTAMİN TABLETLERİ ALMAYIN

Hastalıklardan korunmak için doktor tavsiyesi olmadan hastaların vitamin ve mineral tabletlerini kullandığını söyleyen Uz. Dr. Taş, düzenli ve dengeli beslenme ile bireylerin dışarıdan ilaç olarak vitamin haplarına ihtiyacı kalmayacağını, düzenli beslenmeyle alınan besinlerde vücudun ihtiyacı olan tüm vitamin ve minerallerin alınabileceğini, ayrıca tabletlerin bilinçsiz kullanılmasının böbrek taşı, baş ağrısı, kansızlık, bulantı gibi hastalıkları beraberinde getireceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Sağlık Diyarbakırlılara Uzman Uyarısı: Soğuk Havalara Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi
    12:19 Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi

    Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Türk Devletleri 1. Kardiyoloji Kongresi düzenlendi. Azerbaycan Sağlık Bakanlığı Kardiyoloji Bilimsel Araştırma Enstitüsü tarafından organize edilen kongreye, Azerbaycan Sağlık Bakanı Teymur Musayev, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve Türk devletlerinden bilim insanları katıldı. Kongrede kardiyoloji alanındaki son yenilikler paylaşılırken, Türk devletleri arasındaki işbirliği ve iletişimin önemi vurgulandı.

  • Bilecik Belediyesi Sinek ve Karasinek Larva İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    11:52 Bilecik Belediyesi Sinek ve Karasinek Larva İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmeleri amacıyla gerçekleştirilen sivri sinek ve karasinek larva ilaçlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

  • Çankaya Belediyesi Sivrisinek ve Karasinek İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi
    10:42 Çankaya Belediyesi Sivrisinek ve Karasinek İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi

    Çankaya Belediyesi, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ilçedeki ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Belediye ekipleri, ilçe genelinde sivrisinek ve karasineklerin üreme noktalarını ve çöpleri ilaçlayarak önlem alıyor.

  • Samsun'da Ortaokul Öğrencilerine Elektronik Sigara Satışı Yapan Kişiye Adli İşlem Başlatıldı
    10:28 Samsun'da Ortaokul Öğrencilerine Elektronik Sigara Satışı Yapan Kişiye Adli İşlem Başlatıldı

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde, ortaokul öğrencilerine elektronik sigara sattığı tespit edilen bir kişi hakkında adli işlem başlatıldı. Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, iş yerinde yapılan kontrollerde 1 elektronik sigara, 4 elektronik sigara likidi, 9 bin 140 doldurulmuş makaron ve 1836 gram kıyılmış tütün ele geçirildi. İş yeri sahibi hakkında adli işlem başlatıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.


Advertisement