Diyarbakır Tarihinde Bir İlk! Belediyeden Askere Kürtçe Teşekkür - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Tarihinde Bir İlk! Belediyeden Askere Kürtçe Teşekkür

Diyarbakır Tarihinde Bir İlk! Belediyeden Askere Kürtçe Teşekkür

7'inci Kolordu Komutanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin talebi üzerine ihata duvarını geri çekti. Belediye desteğinden ötürü askere Kürtçe teşekkür etti.

21.04.2015 15:54  Güncelleme: 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'daki yol genişletme çalışmaları sırasında bir ilk yaşandı. Kolordu komutanlığı sınır duvarını geriye çekerek, yaklaşık 32 bin metrekarelik bir askeri alanı halkın kullanımına açtı. Büyükşehir belediyesi de projeye desteğinden ötürü komutanlığa teşekkür etti.

BİLBOARDLARDAN KÜRTÇE TEŞEKKÜR

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi'nin Elazığ Caddesi üzerindeki yol genişletme çalışmaları nedeniyle 7'inci Kolordu Komutanlığı'nın ihata duvarlarını yaklaşık 10 metre geri çekmesi kent merkezindeki bilboardlara Kürtçe olarak yansıdı.

"HER ŞEY DİYARBAKIR İÇİN"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından bilboardlara asılan ve Kolordu Komutanlığı'nın bulunduğu bölgeyi gösteren Kürtçe afişlerde "Her şey Diyarbakır için. Kolordu'nun duvarı geri çekildi. Elazığ yolu genişliyor" yazısı yer aldı.

DİYARBAKIR TARİHİNDE BİR İLK

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanvekili DBP'li Fırat Anlı, projenin Diyarbakır tarihinde bir ilk olduğunu belirterek, 7'inci Kolordu Komutanlığı ile söz konusu güzergahtaki işyeri ve ev sahiplerine projeye verdikleri destek nedeniyle teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Tarihinde Bir İlk! Belediyeden Askere Kürtçe Teşekkür - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • CCC: Kendi reklamını yapmış ne teşekkürü FAŞİST HDP 7 25 Yanıtla
  • evet: ee bu çok iyi bir haber çünkü hem halk kazandı hem de askeriye 27 2 Yanıtla
  • bakur: karşılıklı saygı budur işte saygı güsteren saygı gürür 25 2 Yanıtla
  • YURTTAŞ: TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ BÖLMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEKTİR. tÜRKİYENİN RESMİ DİLİ tÜRKÇEDİR. BELEDİYE SUÇ İŞLİYOR HESABI ER GEÇ SORULACAKTIR. BU BÖYLE GİTMEYECEJK 7 15 Yanıtla
  • özy: Asker ve polis olmasa bu ülkede insanlar şu anki durumdan daha barışçıl yaşarlar 8 13 Yanıtla
  • URFALI63: ORADA HERKES HEMEN HEMEN TÜRKÇE BİLİRKEN NE DİYE KÜRTCE TEŞEKKÜR ORASINI ÇÖZEMEDİM. ADAM GİBİ TEŞEKKÜR ETMEYİ BİLMİYORLAR 6 15 Yanıtla
  • milliyetçi: Ulan ne teşekkürü adamlar resmen kolorduyu maytaba almış : 8 12 Yanıtla
  • Adar: Ulan ne kadar Faşist.insan var bu ülkede ne olmuş kürtçeyse Türklüğünüzmi gitti 14 4 Yanıtla
  • Eski akpli: Yeter artık ya size inat mhp diyeceğim doğu iyice gitti elimizden 5 13 Yanıtla
  • Ülkücü: Ulan bu doğunun resmi kurumu devletin alt kolu belediye kürtce yazı asmıs bunu iyi göstermeye calısmayın burası Türkiye kürdistan degil 3 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement