Diyarbakır Tanıtım Günleri'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır Tanıtım Günleri'ne Doğru

DİKTUM DER Başkanı Aksu: "İstanbul Feshane'deki etkinliği 1 milyon kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz"

16.11.2014 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Kültür Turizm ve Musiki Derneği (DİKTUM-DER) Başkanı Kenan Aksu, İstanbul'da düzenlenecek Diyarbakır Tanıtım Günleri'ne 1 milyon ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Aksu yaptığı açıklamada, Diyarbakır Valiliğinin öncülüğünde İstanbul Feshane'de 19-23 Kasım tarihlerinde gerekleştirilecek Diyarbakır Tanıtım Günleri ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Etkinliğin resmi açılışının 20 Kasım 2014 günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı sayın Mehdi Eker'in katılacağı törenle gerçekleştirileceğini ifade eden Aksu, "Diyarbakır'ı sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda en doğru şekilde Feshane'de tanıtacağız" dedi.

Diyarbakır'ın 3 peygamber makamı, 7 peygamber kabri ve 541 sahabe mezarı ile "mukaddes" bir şehir olduğunu kaydeden Aksu, kentin bünyesinde barındırdığı kültür ve inanç turizm potansiyelini tanıtım günlerinde tüm detayıyla ziyaretçilere sunacaklarını kaydetti.

Dünya Kültür Miras listesine Surları ve Hevsel Bahçeleriyle girmeye aday olan Diyarbakır'ın kültür, sanat ve turizm alanındaki tüm ürünlerinin Feshane'de sergileneceğini işaret eden Aksu, şöyle konuştu:

"Diyarbakır'ı sevenleriyle beraber gerçek dokusu ve değerleriyle dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz. 5 gün sürecek etkinlikte İstanbul'un kalbi Diyarbakır tadında ve renginde olacak. İstanbul Feshane'deki etkinliği 1 milyon kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. Etkinlik kapsamında 21 Kasım 2014 günü Lütfi Kırdar Uluslararası kongre Merkezinde Vali Hüseyin Aksoy ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un katılımıyla Turizm Yatırımı Zirvesi de gerçekleştirilecek."

Aksu, Cahit Sıtkı Tarancı, Ziya Gökalp, Ahmed Arif, Sezai Karakoç ve Celal Güzelses gibi sanatçıları eserleriyle anmak için de tanıtım günlerinde sunum ve dinleti yapılacağını da sözlerine ekledi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır Tanıtım Günleri'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement