Diyarbakır'ın Futbolda Yüzü Gülmüyor - Son Dakika
Spor

Diyarbakır'ın Futbolda Yüzü Gülmüyor

Sezona bir üst lige çıkma hedefiyle başlayan Diyarbakır’ın profesyonel futbol liglerinde yer alan iki takımı yaşadıkları puan kayıpları nedeniyle Diyarbakırlı futbolseverleri üzüyor.

19.11.2014 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sezona bir üst lige çıkma hedefiyle başlayan Diyarbakır'ın profesyonel futbol liglerinde yer alan iki takımı yaşadıkları puan kayıpları nedeniyle Diyarbakırlı futbolseverleri üzüyor. Yenilgisi olmayan Yeni Diyarbakırspor, aldığı 7 beraberlikle 14 puan kaybederek zirve yarışında yara aldı. Amedspor ise 6 haftadır galip gelemeyerek küme düşme hattına geriledi.

Diyarbakır'ın profesyonel liglerdeki temsilcileri bu sezon kentin yüzünü güldüremiyor. Amedspor, şampiyonluk hedefiyle başladığı ligde bu hedeften uzaklaşıp küme düşme hattına inerken, Yeni Diyarbakırspor'un yenilgisi yok ancak aldığı beraberliklerle her geçen hafta irtifa kaybediyor. Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta yer alan Amedspor, 13 haftası geride kalan ligde Kobani olayları nedeniyle ertelenen MKE Ankaragücü maçı eksik olduğu için 12 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 yenilgi alarak topladığı 12 puanla küme düşme hattında yer alıyor.

ŞAMPİYONLUK HEDEFİNDEN DÜŞME HATTINA

Son 6 maçında 2 beraberlik ve 4 yenilgi alarak galip gelemeyen Amedspor, oynadığı maçlarda sadece 2 puan alırken, bu sezon kendi sahasında 1 yenilgi ve 2 beraberlikle 7, deplasmanda da 5 yenilgi ve 1 beraberlikle 17 puan kaybetti. Sadece 1 puan alarak deplasmanda en başarısız takım olan Amedsppor, iç sahada ise 11 puan toplayabildi. Geçen hafta Diyarbakır'da 4 gün içinde oynadığı maçlarda Düzyurtspor'a yenilip, Nazilli Belediyespor'la 2-2 berabere kalan Amedspor'da takımdaki olumsuz hava camiayı tedirgin ederken, bir an önce bu havadan kurtularak çıkışa geçmesi gerektiği ifade ediliyor. Kulüpte maddi sorunlar yaşandığı, sezon başından beri ödeme yapılmadığı ve bu durumun takımın performansını olumsuz yönde etkilediği konuşuluyor.

YENİ DİYARBAKIRSPOR'DA CAN SIKAN BERABERLİKLER

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan Yeni Diyarbakırspor ise beraberliklerden dolayı ciddi puan kayıpları yaşadı. Kobani olayları nedeniyle ertelenen ve 24 Aralık'ta oynanacağı Dardanelspor maçı eksik olduğu için rakiplerine göre 1 maçı eksik olan Diyarbakırspor, 4'ü kendi sahasında 7 beraberlik alarak tam 14 puan kaybetti. 11 karşılaşma oynayan yeşil-kırmızılı takım, 4 galibiyet alırken, Eyüpspor'la beraber yenilgisi olmayan iki takımdan biri. Yeni Diyarbakıspor 19 puan toplarken, bu puanların 12'sini deplasmanda ve 7'sini kendi evinde kazanabildi.

DEPLASMANDA ALDI, EVİNDE VERDİ

Kendi sahasında 5 maçta 1 galibiyet ve 4 beraberlik alan Yeni Diyarbakırspor, şampiyonluk yarışında 8 puan kaybederek taraftarlarını üzdü. İç sahadaki tek galibiyeti, son saniyede kazandığı Halide Edip Adıvarspor maçı oldu. Fethi Çokkeser'le yollarını ayırdıktan sonra geçen hafta Erzincan'da ilk sınavlarını veren Ramazan Erin ve Erdal Elgörmüş yönetiminde çıkış arayan Yeni Diyarbakırspor, kalan 6 maçın tamamını kazanarak ilk yarının sonuna kadar rakipleriyle olan farkı kapatmak istiyor. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Diyarbakır'ın Futbolda Yüzü Gülmüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Nefise Atalay, Kamboçya'da Şampiyon Oldu
    10:07 Nefise Atalay, Kamboçya'da Şampiyon Oldu

    Aydın'ın demir yumruğu Nefise Atalay, Kamboçya'da düzenlenen organizasyonda rakibini ezici bir üstünlükle yenerek şampiyon oldu. Atalay, sergilediği başarılı performansla büyük beğeni topladı ve Dünya Şampiyonası'na katılmayı hedeflediğini belirtti.

  • Kırklareli Valisi Birol Ekici, gençler ve sporcularla iftar yaptı
    10:03 Kırklareli Valisi Birol Ekici, gençler ve sporcularla iftar yaptı

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, Gençlik Merkezinde düzenlenen programda gençler ve sporcularla iftar yaptı. Ekici, gençlerin kendilerini geliştirmeleri gerektiğini vurgulayarak sporculara başarılar diledi. Ayrıca, kentin adının sporla duyurulmasına katkı sunan başarılı sporculara teşekkür etti. Programın sonunda dua okundu ve Vali Ekici, gençler ve sporcular oruçlarını açtı.

  • Kendilerinden geçtiler! Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılan Gürcistan'ın büyük coşkusu
    09:59 Kendilerinden geçtiler! Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılan Gürcistan'ın büyük coşkusu

    EURO 2024 play-off turunda Yunanistan'ı penaltılarda 4-2 mağlup eden Gürcistan, Türkiye'nin F Grubu'ndaki son rakibi oldu. Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde eden Gürcistan'da futbolcular o anları soyunma odasında Kafkas dansıyla kutladı.

  • Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nde Hafta Mücadeleleri Başlıyor
    09:58 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ve Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nde Hafta Mücadeleleri Başlıyor

    Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 25, Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nde ise 31. hafta mücadeleleri yarın başlayacak. Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından açıklanan programa göre, birçok önemli maçın yer aldığı hafta mücadeleleri heyecan dolu geçecek.

  • Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı İtalya'da mağlup oldu
    00:57 Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı İtalya'da mağlup oldu

    Bahçeşehir Koleji Basketbol Takımı, FIBA Erkekler Avrupa Kupası yarı final ilk maçında İtalya'nın Itelyum Varese takımına 81-80 yenildi. Başantrenör Dejan Radonjic, maçın ardından yaptığı açıklamada, ikinci devrede iyi işler yaptıklarını ve İstanbul'da ikinci maçı kazanmak istediklerini belirtti. Oyuncu Berkay Candan ise deplasmandan 1 sayı geride döndüklerini ve evlerinde finale çıkmak istediklerini söyledi.

  • Bahçeşehir Koleji, Itelyum Varese'ye deplasmanda yenildi
    00:47 Bahçeşehir Koleji, Itelyum Varese'ye deplasmanda yenildi

    Bahçeşehir Koleji Erkek Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Kupası yarı final ilk maçında İtalya'nın Itelyum Varese takımına 81-80 yenildi. İlk çeyreği önde tamamlayan Bahçeşehir Koleji, ikinci yarıda üstünlüğü kaybederek maçı kaybetti. Kupada finale çıkacak takımı belirleyecek rövanş maçı 3 Nisan'da İstanbul'da yapılacak.

  • Bahçeşehir Koleji, Pallacanestro Varese'ye deplasmanda mağlup oldu
    00:40 Bahçeşehir Koleji, Pallacanestro Varese'ye deplasmanda mağlup oldu

    FIBA Avrupa Kupası Yarı Finali ilk maçında Bahçeşehir Koleji, İtalyan ekibi Pallacanestro Varese'ye deplasmanda 81-80'lik skorla mağlup oldu. İlk periyodu önde tamamlayan Bahçeşehir Koleji, ikinci periyotta dengeyi kaybetti ve devreyi geride kapattı. Üçüncü periyotta tekrar öne geçen Bahçeşehir Koleji, son çeyrekte üst üste atışları kaçırarak mağlubiyete engel olamadı. İkinci maç 3 Nisan'da İstanbul'da oynanacak.

  • Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a: Seni kim şampiyon yapmıyor, bana isim ver
    00:06 Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a: Seni kim şampiyon yapmıyor, bana isim ver

    Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım, 2 Nisan'da gerçekleştirilecek olan Olağanüstü Genel Kurul'a katılmama kararı aldığını açıkladı. Yıldırım, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a seslenerek, 'Fenerbahçe Başkanı'nı kim şampiyon yapmak istemiyor? Kim? Adını koymadan mücadele olmaz. Düşmanın adını koyun' dedi.


Advertisement