Diyarbakır Emniyetinden 'Kaçırma Vakası' Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Emniyetinden 'Kaçırma Vakası' Açıklaması

Diyarbakır’da bir kişinin zorla araca bindirilip kaçırıldığı iddiasıyla yapılan ‘Diyarbakır’da kaçırılma vakası’ haberi Emniyet Müdürlüğü tarafından yalanlandı.

26.11.2014 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da bir kişinin zorla araca bindirilip kaçırıldığı iddiasıyla yapılan 'Diyarbakır'da kaçırılma vakası' haberi Emniyet Müdürlüğü tarafından yalanlandı.

Bazı basın yayın organlarında "Diyarbakır'da Kaçırma Vakası" başlığıyla yayımlanan ve Diyarbakır'da 20 yaşlarındaki bir gencin 3 kişi tarafından araç içerisine alınarak kaçırıldığına yer verilen haberlere ilişkin olarak, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, söz konusu kişinin uyuşturucu satıcısı olduğunu ve polisler tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

POLİSE 'ABİ DERMAN LAZIM MI?' DEDİ

Yapılan bir ihbarın değerlendirilmesi üzerine uyuşturucu satan kişinin gözaltına alındığı açıklamada yer verilirken, şahsın polisi gördüğü esnada polise uyuşturucu satmaya çalıştığı ifade edildi. Açıklamada, "Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince İlimiz genelindeki uyuşturucu satan ve kullanan şahıslara yönelik yapılan istihbari çalışmalarda, İlimiz Mevlana Halit Mahallesi 483. Sokak içerisinde ateş başında E.B. isimli şahsın akşamları karanlık çöktükten sonra uyuşturucu madde satışı yaptığı bilgileri alınması üzerine, 24 Kasım 2014 günü saat 17.30 sıralarında görevlilerimizce bahse konu sokağa gidilmiş, sokağın içerisinde yanan ateş başında sonradan açık kimlik bilgileri tespit edilen şüpheli E.B. isimli şahsın olduğu görülmüş, yanına yaklaşıldığı esnada şahsın görevlilere 'Abi bir şey lazım mı?' 'Abi derman lazım mı?' şeklinde hitap etmesi üzerine görevlilerimiz polis tanıtım kartlarını şahsa göstererek, polis olduklarını söyleyip, ellerini havaya kaldırması yönünde ikaz yapılması üzerine, şahıs montunun iç cebine elini atarak bir avuç küçük jelatinler halinde toz esrar maddelerini tenekede yanan ateşin içerisine atmış, elini tekrar cebine attığı esnada görevlilerimizce şahsa müdahale edilmiştir" denildi.

ÇEVREDE BULUNAN KALABALIK ŞAHSI POLİSİN ELİNDEN ALMAYA ÇALIŞTI

Açıklamada, şahsın üzerinde ve bulunduğu yerde yapılan aramada 8 adet fişek halinde toplam daralı 8 gram toz esrar maddesi ele geçirildiği belirtilerek şahsın gözaltına alınması esnasında, çevrede bulunan kalabalığın şahsı polisin elinden alınmaya çalıştıkları kaydedildi. Açıklamada, "Ele geçirilen esrar maddesi muhafaza altına alınmış, şahıs yakalanmaya çalışıldığı esnada taşkınlık yaparak kendini yerlere atmış ve çevresine bağırarak kalabalığın toplanmasına neden olmuş, şahıs zor kullanılarak kelepçe takılmak suretiyle yakalanarak ekip otosuna bindirilmeye çalışıldığı esnada çevrede biriken kalabalık ekip otosuna saldırarak şahsı görevlilerimizin elinden almaya çalışmışlar, olay yerinde görevlilerce kalabalığı dağıtmak amacıyla havaya ateş açılmış ve şahıs Narkotik Şube Müdürlüğümüze intikal ettirilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın sonunda şüpheli E.B. isimli şahısın sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığı bildirildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Emniyetinden 'Kaçırma Vakası' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Vatandaş: Bu gibi şerefsizler o kadar çok ki diyarbakırda polis almaya kalkınca kendini yerlere atıyo polis vuruyo beni diye insanları galeyana getiriyo 0 0 Yanıtla
  • Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti
    20:38 Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında, Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u 71-70 mağlup ederek 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 20 Nisan Cumartesi oynanacak.

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.

  • Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı
    20:24 Karesi Belediyesi'nin 474 Milyon TL Borcu Açıklandı

    Balıkesir'de AK Parti'den CHP'ye geçen Karesi Belediyesi'nin yeni başkanı Mesut Akbıyık, belediyenin devam eden işler hariç 474 milyon 465 bin 117 lira 43 kuruş borcu olduğunu açıkladı.

  • Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir
    20:22 Çin BM Daimi Temsilcisi: İsrail Refah'a saldırı planından vazgeçmelidir

    Çin'in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, İsrail'in Refah'a saldırı planından vazgeçmesi gerektiğini belirtti. Zhang, nüfuz sahibi ülkelerin ateşkes için somut çaba göstermesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye daha fazla yardım girmesi için geçişleri açması gerektiğini vurguladı. Zhang, Orta Doğu sorununun çözümünün iki devletli çözüm olduğunu söyledi.

  • Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi
    20:17 Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi

    5,6 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Tokat'ta eğitime 1 gün ara verildi.


Advertisement