Arınç: Bu Kurşunların Tetikçileri Hak Ettiği Cezayı Alacaktır - Son Dakika
Güncel

Arınç: Bu Kurşunların Tetikçileri Hak Ettiği Cezayı Alacaktır

Arınç: Bu Kurşunların Tetikçileri Hak Ettiği Cezayı Alacaktır

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin, "Bu kurşunların tetikçileri ve varsa azmettiricileri hak ettikleri cezayı alacaktır" dedi.

28.11.2015 16:14  Güncelleme: 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

22. Dönem TBMM Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin, "Umuyor ve inanıyorum ki olayın failleri kısa zamanda yakalanarak, ülkemizdeki barış diline, birlik ve beraberliğimize sıkılan bu kurşunların tetikçileri ve varsa azmettiricileri hak ettikleri cezayı alacaktır" ifadesini kullandı.

"KEDERLİ YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM"

Arınç, yaptığı yazılı açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit olan polis memuruna Allah'tan rahmet, kederli yakınlarına baş sağlığı, yaralanan vatandaşlara da acil şifalar diledi.

"DEĞERLİ BİR HUKUK ADAMI"

Diyarbakır'a yaptığı her ziyarette Elçi ile görüştüğünü ve düşüncelerini aldığını aktaran Arınç, Elçi'nin terör ve şiddete karşı barış ve çözüm yanlısı, değerli bir hukuk adamı olduğunu belirtti. Yakın zamanda, bir açıklaması sebebiyle Elçi hakkında, terör örgütünün propagandasını yaptığı iddiasıyla soruşturma açıldığını anımsatan Arınç, şunları kaydetti:

"BARIŞ VE ÇÖZÜM ÇAĞRISI YAPTIĞI SIRADA KATLEDİLDİ"

"Ne garip ve ne acıdır ki bugün barış ve çözüm çağrısı yaptığı bir sırada hunharca katledildi. Umuyor ve inanıyorum ki olayın failleri kısa zamanda yakalanarak ülkemizdeki barış diline, birlik ve beraberliğimize sıkılan bu kurşunların tetikçileri ve varsa azmettiricileri hak ettikleri cezayı alacaktır. Diyarbakır Barosu mensuplarına ve Türkiye Barolar Birliğine de taziyelerimi sunuyor, bir daha böyle olayların yaşanmamasını yürekten temenni ediyorum."








Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arınç: Bu Kurşunların Tetikçileri Hak Ettiği Cezayı Alacaktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement