Diyarbakır'da 'Yaratıcı Drama' Semineri - Son Dakika
Kültür Sanat

Diyarbakır'da 'Yaratıcı Drama' Semineri

Diyarbakır\'da \'Yaratıcı Drama\' Semineri

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde "Eğitimde Aktif Bir Yöntem, Yaratıcı Drama" adlı seminer düzenlendi.

20.05.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından "Eğitimde Aktif Bir Yöntem, Yaratıcı Drama" adlı seminer düzenlendi.

Dicle üniversitesi kongre merkezinde gerçekleşen etkinliğe Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, öğretim üyeleri ve öğrenciler ilgi gösterdi.

Dekan Prof. Dr. Sait Yücel yaptığı açılış konuşmasında tadımlık olarak yapılan bu drama seminerinin doyumluk olarak devamını ileriki zamanlarda tekrarlayacaklarını belirtti. Eğitimin verildiği kadar alındığını vurgulayan Yücel, öğretmenin aynı zamanda bir zanaatkar olduğunu ve bilgiyi pazarladığını ifade ederek, eğitimi oyun tadında vermenin akılda daha çok yer edeceğini, daha da verimli olacağını söyledi.

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemal Aküzüm de yaptığı konuşmada, yaratıcı drama çalışmaları ve amacı konusunda bilgiler vererek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Aküzüm, ney ve Soma'da yaşamını yitiren madencilerin fotoğraflarının slaytı eşliğinde şiir okuyarak, salonda bulunanlara duygusal anlar yaşattı. Ankara Üniversitesi öğretim üyesi ve Çağdaş Drama Derneği Yönetim Kurulu Genel Başkanı Doç. Dr. Ömer Adıgüzel verdiği seminerde yaratıcı dramanın tanımı, dramanın önemi, kullanım amaçları, yaratıcı dramanın insan hayatına girmesiyle nelerin değişeceği konularını anlattı. Katılımcıların ilgiyle izlediği ve aktif olarak katıldığı seminerde Adıgüzel, yaratıcı dramayı şu şekilde açıkladı;
"Yaratıcı drama; doğaçlama, rol oynama vb tiyatro ya da drama tekniklerinden yararlanılarak, bir grup çalışması içinde, bireylerin bir yaşantıyı, bir olayı, bir fikri, bir konuyu, soyut ya da somut bir kavramı veya bir davranışı, kendi duygu, düşünce, gözlem, deneyim, hayal gücü ve yaşantılarından yola çıkarak eyleme dönüştürdüğü ve yeniden yapılandırarak anlamlandırdığı eylemsel süreçtir."

Sunumda öğrenme, etkili öğrenme, yaratıcı drama yöntemi, etkili öğrenme ve yaratıcı drama gibi konu başlıkları çerçevesinde katılımcılara bilgiler veren Adıgüzel, yaratıcı dramanın doğaçlama rol oynamak olduğunu, eğitimcinin ürünü olduğunu söyledi. Drama yönteminin bütün duyu organlarını etkin bir şekilde kullanıldığı için çocuğun dikkat, algılama, dinleme, konuşma, bedenini de kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletişim becerilerini geliştirdiğini sözlerine ekleyen Adıgüzel, "Oyun çocuğun ilk dilidir" dedi.

Drama, çocuklarda estetik duygusunun ve bilincinin gelişmesine katkıda bulunur. Çocuğun düş gücünü geliştirir ve zenginleştirir. Drama çocukları neşelendirir, umut ve iyimserlik duyguları yaratır" diyen Adıgüzel, akıcı ve samimi bir sohbet havasında verdiği seminerde öğrencilere bilgilerini aktardı.

Seminerin ikinci oturumu Bilim Uzmanı Özlem Gökbulut'un öğrencilere uygulamalı olarak verdiği drama eğitimleri ile son buldu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Diyarbakır'da 'Yaratıcı Drama' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement