Yeni Diyarbakırspor Ligden Çekilmekten Vazgeçti - Son Dakika
Spor

Yeni Diyarbakırspor Ligden Çekilmekten Vazgeçti

Yeni Diyarbakırspor Ligden Çekilmekten Vazgeçti

Yeni Diyarbakırspor, Denizli Büyükşehir Belediyespor maçı sonrası yaşanan olaylar sonucu aldığı ligden çekilme kararından vazgeçtiğini açıkladı.

23.05.2015 09:43  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediye spor, Dersimspor, Batman Petrolspor, Van Büyükşehir Belediyespor gibi kulüplerin temsilcileri ile Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katıldığı toplantı bugün Diyarbakır'da yapıldı. Toplantı sonunda kulüpler adına konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı İhsan Avcı, olaylı geçen Yeni Diyarbakırspor- Denizli Büyükşehir Belediyespor maçını yöneten Hüseyin Sabancı'nın lisansının iptal edilmesi gerektiğini belirterek, Toplantıda 2 temel noktada ortak karar aldık. Hakemin hakemlik lisansı iptal edilmeli. İkincisi MHK, ya Diyarbakır camiasından özür dilemeli ya da istifa etmelidir dedi.

"HAKEMİN LİSANSI İPTAL EDİLMELİ, MHK ÖZÜR DİLEMELİ"

Daha sonra basına kapalı yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından bölgedeki spor kulüpleri temsilcileri, ortak bir basın açıklaması yaptı. Kulüp temsilcileri adına konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı İhsan Avcı, "Yeni Diyarbakırspor şahsında yaşanan anti demokratik uygulamaların tüm bölge takımlarına yapılmış olarak kabul ettiklerini belirterek, Haksızlığa neden olan hakemin oluşum biçiminden tutalım, yanlı tutumunu bölge kulüpleri ve takımları olarak kınıyoruz. Çok art niyetli yaklaşımlarla Yeni Diyarbakırspor şahsında, bölgenin ve bölge takımlarının dışlayan, ötekileştiren bir yaklaşımdır. Bunu kınıyor, bölge takımları olarak ortak tavır alacağımızı belirtiyoruz. Bu birinci açığa çıkardığımız sonuç. Bir diğer nokta; Salı günü, Türkiye Futbol Federasyonu ile bölge kulüpleri olarak ortak bir görüşme yapacağız. Ortak bir heyet kurma kararı aldık. Bu görüşmede vurgulayacağımız 2 nokta var. İlk olarak; hakem bile diyeceğimiz, daha önceki maçlarda verdiği haksız kararlarla, sergilediği pratikle de bu hakemin hakemlik lisansının iptal edilerek hakemlik camiasından uzaklaştırılmasını talep edeceğiz. Bunu birincil koşul olarak talep edeceğiz. Bir maçı yönetemeyecek, yanlı ve insani değerlerden uzak bir hakemdir. Yeni Diyarbakırspor şahsında bölge takımlarına, federasyonun yapacağı en önemli adım olacağını belirtiyoruz. Bir diğer nokta ise; Bu hakemin atama döneminde Yeni Diyarbakırspor'un yaptığı girişimlere rağmen, bu kararda direten MHK, Diyarbakır camiasından özür dilemesi gerekir, hatta istifa etmelidir. Bile, bile böyle bir atamada ısrar etmek, ipe un sermektir. Bu tutum Diyarbakır ve bölge takımlarına karışa mağduriyet yaratan bir tutum olduğu için, bunu kabul etmek mümkün değil. Buna karşı ortak bir tavır sergileme kararı aldık" dedi.



BÖLGE KULÜPLERİNDEN YENİ BÖLGESEL LİG ÖNERİSİ

Tüm federasyonların, lig oluşumu, bütçeleri ve bölgelere dağılımı açısından eşit olmayan rekabet koşullarından kaynaklı sorunların giderek büyüdüğünü savunan Avcı, "Türkiye'de özellikle federasyonların lig oluşumu biçimi ve liglerin takımları açısından, kentlere, bölgelere dağılımı açısından, bütçe veya tesisleşme açısından eşit olmayan bir rekabet koşulundan kaynaklı sorunlar giderek büyümektedir. Sadece 3 kentin liglerine yönelik oluşan takımların lig statüsü, federasyonunun Haziran ayında yapacağı genel kurulda gözden geçirilmelidir. Yeni bölgesel ligler dahil, tüm profesyonel takımların, kentlerin, bölgelerin kendini temsil etmesi açısından önemlidir. Yoksa sadece İstanbul, Ankara ve İzmir merkezli, batıdan oluşan ligler diğer toplumları kentleri dışlayan bir lige dönüşecek. Bunun yeniden değerlendirilmesi gerekir." diye konuştu.



"ÇEKİLİRSEK BİRLİKTE ÇEKİLECEĞİZ"

Yeni Diyarbakırspor kulüp yönetiminin aldığı ligden çekilme kararıyla ilgili bölge kulüplerinin ortak bir karar aldığını dikkat çeken Avcı, "Yeni Diyarbakırspor kulüp yönetimimizin maç sonunda aldığı ligden çekilmesi ile ilgili ortak görüşümüz; Yeni Diyarbakırspor'un aldığı bu kararın, yaşadığı haksızlığın, sadece Yeni Diyarbakırspor şahsında değil, tüm kulüplere yapılmış bir haksızlık olduğunu, bölgesel düzeydeki tüm takımların çekilme hakları saklı kalması koşuluyla mücadelemize devam etme kararı aldık. Birlikte çekilme kararını dondurduk. Çekileceksek birlikte çekileceğiz. Bu hakkımız saklı kalması şartıyla, federasyonun alacağı tutuma göre askıya aldık. Ayrıca bir örgütlenme kararı aldık. Bölge takımları olarak biz burada olan, olmayan kulüp temsilcileri olarak bir yürütme kurulu oluşturduk. Bütün kulüplerin bir arada olacağı, dönem dönem ortak tavır sergileyeceği, sadece sorunlarla değil taleplerini dile getireceği bir yürütme kurulu kararı aldı" şeklinde konuştu.



"SİYASETÇİLER, SPORDAN ELİNİ AYAĞINI ÇEKSİN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maçla ilgili söylemlerine de değinen Avcı, "Sporu sporculara ve spor dinamiklerine bırakalım. Siyasetçiler spordan elini, ayağını çeksin. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, üzerine düşen bir konu olmamakla beraber, cevap verme yarışının doğru olduğunu düşünmüyoruz. Spordan ellerini ayaklarını çeksinler. Sporun barış ve beraberliği taşıyacak en büyük araç olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.




Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Yeni Diyarbakırspor Ligden Çekilmekten Vazgeçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • AHMET.....: insanlıkla ilgileri yok yaratık bunlar 17 13 Yanıtla
  • AS: Diyarbakır Sonuna Kadar Arkandayız Yürü 15 11 Yanıtla
  • SERKAN: Görevlendirilmiş Hdpliler nasılda toplu beğeni yorumlar yapıyor. 5 20 Yanıtla
  • VEYSEL: kendi kendinize triplere girdiniz oturdunuz yerinize 11 13 Yanıtla
  • SakarYALI: Kırmançolar top sizin neyinize gidin kaçakçılık yapın si 11 12 Yanıtla
  • ne olur cekilmeyin: Ilkokul bebesi gibi cekiliyoz yok yok kimsenin seyinde olmadık cok onemli kişilerin katıldığı bi toplanti vaz gectik inanin çok umrumuzdaydi 8 12 Yanıtla
  • ERMENİ: HELAL OLSUN HDPLİ OLARAK SEVİNDİM 12 8 Yanıtla
  • AHMET.....: bir tane adam çıkmadı sizlerden.insan olun dedim 9 8 Yanıtla
  • CELAL: Bunların hayatı yalan bunlar sözünün arkasında bile değil :) 4 11 Yanıtla
  • İstanbullu : Diyarbakır ermenı baş kenti yalan dolan Adana bunun yanında 2 ıncı 4 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement