Diyarbakır'da Terör Operasyonu: 2'si Dbp Eski İlçe Başkanı, 3 Kişi Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Terör Operasyonu: 2'si Dbp Eski İlçe Başkanı, 3 Kişi Tutuklandı

Diyarbakır’ın Dicle ve Eğil ilçelerinde 5 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı terör operasyonunda aralarında DBP eski ilçe başkanlarının da bulunduğu 3 kişi yakalandı.

01.10.2015 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Dicle ve Eğil ilçelerinde 5 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı terör operasyonunda aralarında DBP eski ilçe başkanlarının da bulunduğu 3 kişi yakalandı.

Diyarbakır Valiliği'nce, İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün Dicle ve Eğil ilçelerinde yaptığı eş zamanlı operasyona ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Dicle Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Dicle-Hani karayolunun kesilmesi olayında aktif rol aldıkları ve bir aracın yakılması olayı ile ilişkileri oldukları tespit edilen şüpheliler ve terör örgütüne üye olmak suçundan aranan şahısların yakalanmasına yönelik soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Bu çerçevede, 20 Ağustos 2014'te Dicle-Hani karayolu Karataş Tepe mevkiinde bulunan karayolunun kesilerek, araçların durdurulması ve Dicle Edaş İşletmesine ait bir aracın yakılması olayları ile ilgili şüpheliler hakkında olayı aydınlatmaya yönelik delil, bilgi ve belgelerin elde edildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dicle Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile 30 Eylül 2015 günü 05.00 sıralarında Dicle ve Eğil ilçelerinde 5 ayrı adreste eş zamanlı operasyon icra edilmiştir. İcra edilen operasyon neticesinde, Dicle DBP Eski İlçe Başkanı ile Eğil BDP Eski İlçe Başkanının da aralarında bulunduğu 3 şüpheli yakalanmış ve çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konulmuştur. Firarda bulunan 2 şüphelinin ise yakalanma çalışmalarına devam edilmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve Terörle Mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir." - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Terör Operasyonu: 2'si Dbp Eski İlçe Başkanı, 3 Kişi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement