Diyarbakır'da Olaylar Çıktı, Kamyon ve Otobüsler Yakıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Olaylar Çıktı, Kamyon ve Otobüsler Yakıldı

Diyarbakır\'da Olaylar Çıktı, Kamyon ve Otobüsler Yakıldı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde otobüs ve kamyonetler yakıldı. Şehrin diğer ilçelerinde de yürüyüş ve protestolar yapıldı. Polis gruplara biber gazı ve TOMA'larla müdahale etti.

08.02.2016 20:52  Güncelleme: 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in Sur ile Cizre ilçelerinde devam eden sokağa çıkma yasaklarını protesto için yaptıkları "gürültü eylemi" çağrısı, Diyarbakır'ın bazı bölgelerinde terör eylemine dönüştü. Bugün havanın kararması ve gürültü eylemlerinin başlaması ile birlikte kentin merkez Bağlar ilçesi Sento Caddesi'nde bir araya gelen yüzleri maskeli ve eli silahlı bir grup terörist, yolu trafiğe kapattı.

İKİ OTOBÜS VE KAMYONET YAKILDI

Geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yapan teröristler, çift yönlü caddenin gidiş ve geliş istikametlerinde durdurdukları biri belediyeye ait iki şehiriçi toplu taşıma aracını molotofkokteylleri atarak ateşe verdi. Teröristler, yaklaşık 200 metre ileride ise durdurdukları iki kamyoneti yaktı.

ÇATIŞMA ÇIKTI

Olay yerlerine bir süre sonra zırhlı araçlarla çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Teröristler, polis ekiplerine de el yapımı patlayıcı ve havai fişeklerle saldırdı. Polisin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı.



BİBER GAZIYLA MÜDAHALE

İlçenin Gürsel, Göçmenler ve Fatih caddelerinde de bazı gruplar yol kapatarak, slogan attı. Olay yerine gelen polis, gruplara tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.



DEFLERLE YÜRÜYÜŞ

Kentin merkez Yenişehir ilçesi Ekinciler Caddesi ve Sanat Sokağı'nda ise bir grup, sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek amacıyla deflerle yürüyüş yaptı. Slogan da atan gruba olay yerine gelen polis ekipleri biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Grup da polise taşlarla karşılık verdi. Bir süre devam eden olaylar grubun dağılması ile sona ererken, 3 kişi gözaltına alındı.



Kayapınar ilçesi Yenihal Kavşağı'nda ise yüzleri maskeli bir grup, yol kapatarak slogan attı. Polis, burada da grubu biber gazı ve tazyikli su ile dağıttı.

Kentin başta Sento Caddesi olmak üzere birçok bölgesinde olaylar sabaha dek sürdü.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Olaylar Çıktı, Kamyon ve Otobüsler Yakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (54)

  • halk: sormlusu selooşş parasını ondan alsınlar 98 35 Yanıtla
  • uzman jandarma: ne eylem yaparsanız yapın pkk bitecek 87 21 Yanıtla ali sarsılmaz: Bulent arıncin son konusmasini iyi dinle kocum.. 9 26 Samsunnn: Senin gucun yetmez artik aslanim klewye aslani 0 4
  • 123456: Cenabı Allah sizleri bildiği gibi yapsın 82 18 Yanıtla
  • ELAZIG PALU: BU ULKEDE HUZURU KACİRİN.VATAN HAİNLİGİ YAPİN.GUVENLİK GUCLERİNE SALDİR.ONDAN SONRA EYLEM YAP.ULAN NASİL Bİ HALKSİNİZ .ANLAMADİK GİTTİ.DOGUDA O KADAR SEHOR VAR.BU DİYARBAKİRİN OLAYİ BİTMEZ.DEMEKKİ SİZDE Bİ SİKİNTİ VAR. 71 16 Yanıtla
  • ALMANYA: DEMIRTAS. PKK Destekleyicilerine Talimat ver. Maske KULLANMASINLAR. TERÖRIST Olmasalar Araclar yakilmaz. CADDEDE Ötöbüs Durdurup KIMLIK Köntröl MESELESINI TÜRK Kardeslerimiz Anlamis Deyiliz. DOGUDA Artik PKK Kimlik KÖNTRÖLÜNDEN KURT Kardeslerimize Baskimi UYGULUYOR.....? DEMIRTAS PKK TERÖRIST ve TERÖRÖRGÜTÜ dur HEPINIZ BITECEKSINIZ.....? 55 11 Yanıtla
  • Ottoman: Ne suyu ne gazı basın mermiyi 30 28 Yanıtla
  • ALMANYA: HDP deki Milletvekillerin icinde hicmi insanlik Duygusu Milletvekilimi yok.....? Bu Kadar Ötöbüs Arac vesaire yakiliyor PKK ya Durun Diyemiyorsunuz. HDP ye Artik AKILLI TÜRK ve KURT Kardeslerimizden HDP Destek ve OY Beklemesin.....? PKK TERÖRIST ve TERÖRÖRGÜTÜDÜR. 45 11 Yanıtla
  • 61: Kürtlerin düşmanı kürtler 41 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement