Diyarbakır'da 'Musul Operasyonu' Hazırlığı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da 'Musul Operasyonu' Hazırlığı

Diyarbakır\'da \'Musul Operasyonu\' Hazırlığı

ABD, Irak ve Kürt yönetimi tarafından baharda başlatılması beklenen ortak operasyon öncesi, bölgeye en yakın nokta olan Diyarbakır'a takviye savaş uçakları gelmeye başladı.

04.03.2015 14:33  Güncelleme: 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

IŞİD'in Musul'dan çıkarılması amacıyla ABD, Irak ve Kürt yönetimi tarafından baharda başlatılması beklenen ortak operasyon öncesinde bölgeye en yakın olan ve Ortadoğu için büyük önem arz eden Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Diyarbakır'daki ayağı 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'ne takviye savaş uçakları gelmeye başladı.

DİYARBAKIR'DA SAVAŞ UÇAKLARI HAREKETLİLİĞİ

Musul'u kurtarma operasyonu öncesinde Diyarbakır'da savaş uçakları hareketliliği yaşanıyor. Operasyon ve sonrasında terör örgütü IŞİD tarafından Türk topraklarına gelebilecek tehditlere karşı Diyarbakır'da konuşlu bulunan 8. Ana Jet Üssü'ne 25 adet takviye uçak gönderildi. Diyarbakır'a Eskişehir başta olmak üzere Balıkesir ve Amasya Merzifon hava üslerinden 25 adet savaş uçağı gönderildi.

OPERASYON ÖNCESİ VE SONRASI KEŞİF VE KONTROLÜ SAĞLAYACAKLAR

Savaş uçakları ile Musul'u kurtarma operasyonu öncesi ve sonrasında bölgede keşif ve kontrolün sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.

"VUR" EMRİ İLE HAVALANIYORLAR

Özellikle operasyon sonrasında terör örgütü IŞİD tarafından Türk topraklarına yönelik tehditlere karşı savaş uçaklarının her an hazır bekletildiği ve bu süre içerisinde sınır hattında olası sıkıntılara karşı 'Vur' emri ile zaman zaman havalanarak keşif ve kontrol uçuşları yaptıkları bildirildi.

TÜRKİYE BİLMECESİ

Öte yandan askeri kaynaklar, ABD, Irak ve Kürt yönetimi tarafından bahar aylarında Musul'un IŞİD terör örgütünden temizlenmesi için yapılacak operasyona Türkiye'nin katılıp katılmayacağının henüz netlik kazanmadığını dile getirdi. Askeri kaynaklar, savaş uçaklarının operasyon ve sonrasında IŞİD tarafından Türkiye topraklarına yönelik olabilecek tehditlere karşı her an hazır bekletildiğini kaydetti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da 'Musul Operasyonu' Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • derviş: bizim uçaklar sadece uçurtma uçurur :) 13 3 Yanıtla
  • AKP.DE.HÜÜLLOGLU.SAHHH.MAATTTLI.F16.LAR: HAKKAT BIZIM JETLER NEDEN DÜSÜRÜLÜYOR??? YOKSA ASLAN ESED RUS YAPIMI LAZER FÜZZELERIYLENMI VURRIYY:)) HELAL ASLAN ESED BABA ADAMSIN!!! SAHA GIDEN UYUZ AKKOYUNCUKLARI MISSILEME ADINA YERDE ACIYIP VURMADIN HAVADA AVLADIN YA:)) HELALL YAHU BÜTÜN HATAYLILAR G. ANTEPLILER BU PATT KÜÜTTT SAHHH MATTT UGRUNDA DÜSEN BOZUK HURDA F16. ICIN KINA YAKMISTIR HAAA:)) 5 9 Yanıtla
  • ÖMER: AKP SAĞOLSUN AKP BİR KÜRT PARTİSİDİR AMA OYU VERENİN YÜZDE 90'I TÜRKTÜR. 10 4 Yanıtla
  • Vahvahvah: Allah aşkına aklıselim kimse kalmadı mı bu ülkede..Irak ve Suriyeyi bölüp o topraklarda kürdistan kurma hayali zaten İsrailin amacı değilmiydi..nerde kaldı bizim van minütler..amerikaya posta koymalar.. 8 4 Yanıtla
  • mustafa: turkiye belasını arıyor bulacakta 2 10 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: SİZ ÜS AÇIN YETER GERİSİNE KARIŞMAYIN 4 7 Yanıtla
  • AKSARAYLI.AKKOYUNCUKLAR.ASKINA.UCUVERIN.HURDA.F1: GENE HURDA ISRAIL YAPIMI F16. LARA MATT BAHARI GELDI:)) HAVAYAAAA SONRADA KARADA GÜÜÜÜÜMMMM PATTTT:)) 1 9 Yanıtla
  • angara: Helal olsun bu millete.elleriyle suriyeyi once amerikaya sonrada uvey cocuklari kurtlere verdi.bu milletinde basi beladan hic kurtulmayacak goreceksiniz. 5 4 Yanıtla
  • Diyarbakırlı: Kayserili anca havlarsın hoşt hoşt. İş-it farklı bir tehtid senin o Ufacık beynin almıyor ki böyle yorum yazıyorsun. Sen ordan bana 2 kg Pastırma yolla. 3 5 Yanıtla
  • Djkcgjfgk: Aptal asil koyun sen ve Senin gibileri, Sizi ne tarafa sürsen o tarafa gidersiniz. Nasıl TIPIŞ TIPIŞ gittinizde verdiniz. Bizde insana saygı, değer var ya sizde Bekle Gör Seçimlere doğru, müdürünüz bu kezde diyecekki gelmeyenin kulağından tutun getirin oyunu kullandırtın. Ben senin gibilerinin yorumunu görünce sırtlanlar aklıma geliyor AKP lileride Aslanlara benzetiyorum. 1 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Pazaryeri ilçesinde orman köylülerine yangın önlemleri eğitimi verildi
    14:38 Pazaryeri ilçesinde orman köylülerine yangın önlemleri eğitimi verildi

    Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte orman köylülerine yangınlara karşı alınacak önlemler ve yapılması gerekenlerle ilgili eğitim verildi. Pazaryeri Orman İşletme Şefliği yetkilileri, muhtar ve köylüleri bilgilendirerek bahçe temizliği ve anız yakma konularında uyarılarda bulundu. Gümüşdere ve Arpadere köylerindeki eğitimde, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında önleyici tedbirler anlatıldı ve vatandaşların istek ve talepleri alındı.

  • İstanbul ve Çevresi İçin Cumartesi Sabahı Fırtına Uyarısı
    14:37 İstanbul ve Çevresi İçin Cumartesi Sabahı Fırtına Uyarısı

    Valilik, Cumartesi sabahı İstanbul ve çevresi için fırtına uyarısı yaptı. Doğu ve kuzeydoğudan esecek fırtınanın saatteki hızı 75 kilometreyi bulacak. İstanbul Valiliği, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

  • İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi
    14:37 İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi

    ABD’li yetkililerin bir İsrail füzesinin İran’ı vurduğunu açıklamasının ardından, petrol ve altın fiyatlarında yükseliş oldu. İsrail saldırısının haberi duyulunca, Brent ham petrolünün varil fiyatı 90 doların üzerine çıktı; daha sonra İran saldırının önemli olmadığını söyleyince biraz geriledi. Altının ons fiyatı bir ara rekora yaklaşırken, daha sonra 2400 doların altına düştü. Orta Doğu’daki gerilimin tırmanmasının petrol sevkiyatını aksatabileceğinden korkuluyor.

  • Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na verildi
    14:35 Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'na verildi

    Geçen yıl hayatını kaybeden Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci'nin adı, Safranbolu Yenimahalle'de bulunan 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda yaşatılacak. İl Sağlık Müdürü İsmail Kara, törende Ekmekci'nin halka yaptığı hizmetleri ve başarılı çalışmalarını vurguladı. Törende, Ekmekci'nin kızları tarafından sağlık istasyonunun tabela açılışı gerçekleştirildi.

  • Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı
    14:34 Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir maçı öncesi hazırlıklarını tamamladı

    Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında deplasmanda RAMS Başakşehir'e konuk olacak Çaykur Rizespor, Mehmet Cengiz Tesisleri'nde gerçekleştirdiği antrenmanla maçın hazırlıklarını tamamladı. Sakatlıkları devam eden Laine, Faye, Benhur Keser ve Mithat Pala ise antrenmana katılmadı. Takım, antrenmanın ardından İstanbul'a hareket etti.

  • Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı
    14:34 Ağrı'da baharın gelişiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı

    Ağrı'da küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın yaygın olduğu kentte, baharın gelmesiyle besiciler hayvanlarını meraya çıkarmaya başladı. Bol yağışlı geçen havaların ısınmasıyla meralar yeşillendi. Besiciler, sabahın erken saatlerinde hayvanlarını meraya çıkarıp akşam köylerine geri götürüyor. Baharın gelmesiyle çobanlık mesailerine başlayan besiciler, sezonun bereketli geçmesini temenni ediyor.

  • TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde Dünya Çocukları Ankara'da
    14:33 TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde Dünya Çocukları Ankara'da

    TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen çocuklar, Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde tedavi gören yaşıtlarını ziyaret etti. Şenlikte çocuklar, TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı ve hastane yetkilileriyle birlikte pasta kesti, hediyeler takdim etti. Şenliğe 29 ülkeden 500 çocuk katılıyor.

  • Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı
    14:29 Beijing'in GSYİH'sı 2024'ün ilk çeyreğinde yüzde 6 arttı

    Çin'in başkenti Beijing'in gayrisafi yurtiçi hasılası (GSYİH), 2024'ün ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artarak 1,05 trilyon yuanı (yaklaşık 148 milyar ABD doları) aştı. Kentin birincil sektörlerinin katma değeri yüzde 3,2 artarken, ikincil sektörlerinin katma değeri yüzde 7,3 artış gösterdi. Kentin üçüncül sektörlerinin katma değeri ise yüzde 5,8 arttı. Beijing, 2024 yılı için yüzde 5 civarında GSYİH büyüme hedefi belirlemiş bulunuyor.


Advertisement