Diyarbakır'daki Kobani Kutlamasına 20 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'daki Kobani Kutlamasına 20 Bin Kişi Katıldı

Diyarbakır\'daki Kobani Kutlamasına 20 Bin Kişi Katıldı

Suriye'de IŞİD'in işgal ettiği Kobani kentinin Kürt güçleri tarafından 134 gün süren bir mücadeleden sonra kurtarılması Diyarbakır'da 20 bin kişinin katılımıyla kutlandı.

27.01.2015 19:25  Güncelleme: 23:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) işgal ettiği Kobani kentinin Kürt güçleri tarafından 134 gün süren bir mücadeleden sonra kurtarılması Diyarbakır'da 20 bin kişinin katılımıyla kutlandı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından Diyarbakır'ın Batıkent Meydanı'nda düzenlenen kutlamaya yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Kutlama nedeniyle alanda kurulan platformda 'Hani Kobani düştü düşecekti, Kobani direnişi 133. gününde, Kobani düşmedi düşmeyecek', 'Özgür Kobani'ye selam olsun' ve 'Soysuzlar çetesi IŞİD ile AKP ittifakına karşı Kürtlerin ulusal birlikteliği, Biji yekitiya HPG, YPG, YPJ, YBŞ, KDP' pankartları yer aldı.

Pankartların yanında Abdullah Öcalan, YPG'liler ve PKK'lıların yanı sıra Kobani'de YPG'ye katılan eski ABD askeri Jordan Matson'un fotoğrafı da asıldı. Kürt Marşı 'Ey Rakip'in okunması ve bir dakikalık saygı duruşundan sonra kalabalık 'Yaşasın PKK', 'Yaşasın başkan Apo', 'Yaşasın Kobani direnişi' sloganları atıldı.

DBP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ali Şimek, sınırları çizenlere karşı Kobani'nin sınırları ortadan kaldırdığını iddia ederek, "Kobani Kürdistan'ı tek parça yaptı. Kobani'nin düşeceğini umanlar ve Kobani'nin düşüşüyle bu noktaya gelen Kürt halkının mücadelesini bitirmek isteyenler 'Kobani düştü düşecek' diyorlardı. Bugün diyoruz ki Kobani düşmedi, Kobani özgürleşti. Kobani zaferinin kısa sürede PKK lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün de müjdecisi olacaktır" dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ise, Kobani'nin özgürlüğünü Abdullah Öcalan'a armağan ettiklerini belirterek, "Kürdistan adım adım özgürlüğe yürüyecek. Bu zafer, fedai Kürt kadınlarının, gençlerinin, Türkiye'nin dört bir yanından Türk devrimci yoldaşların yarattığı bir zaferdir" diye konuştu. Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklenerek şöyle dedi:

"Bizim için çok net olan şeyler var. AKP hükümeti başından bu yana Recep Tayyip Erdoğan başından bu yana Kobani'nin düşmesi için her şeyi yaptı. TIR'larla IŞİD'e destek verdi. IŞİD'e silah taşıdı, sınırlarını açtı. Kobani Kantonu'nu düşürme planları yaptılar. Hatta İstanbul'da düşecek olan Kobani'nin sonraki yönetimini belirlemeye çalışıyorlardı. YPG, PKK yenilecek ondan sonra kendi yandaşları üzerinden Kobani'nin yönetimini belirleyeceklerdi. Ama bir şeyi hesaba katamadılar. Kürt halkı 100 yıldır özgürlüğe susamış. 40 yıldır mücadele ediyor. Binlerce canımız halkımızın özgürlüğü için bu topraklara düştü. Bunu hesaba katmadılar. Amed'i, Van'ı ve Botan'ı hesaba katmadılar. Kobani düşmedi, Tayyip Erdoğan yine daha önce olduğu gibi attan düştü."

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı da eleştiren Yüksekdağ, "Ey Bülent Arınç evet sizin katkınızı tarih boyunca unutmayacağız ve hesabını soracağız. Davutoğlu geçen gün Diyarbakır kongresinde Kobani'yi selamlamış. Kobani'deki gençlerin alnından öptüğünü söylemiş. Acaba hangilerinin alnından öptü. IŞİD'lilerin mi, yoksa yiğit Kürt gençlerinin alnından öptü. Siz ancak Kürtlerin katili olabilirsiniz, celladı olabilirsiniz ve bu halk cellatlarını çok iyi biliyor" diye konuştu.Savaş nedeniyle adeta yerle bir olan Kobani'yi hep birlikte tekrar inşa edeceklerini kaydeden Yüksek, herkesin bu inşa sürecinde yer alması gerektiğini söyledi.

Kutlamanın yapıldığı alana telefonla bağlanan Demokratik Birlik Partili (PYD) Eş Genel Başkanı Asya Abdullah da "Bugün Kobani'den çıkan direniş ve zafer mesajı, insanlık tarihine yazıldı. Kobani direnişi bütün halkımızın direnişidir. Kobani'nin başarısı, Şengal'in başarısı olacaktır. Kısa sürede umuyoruz ki bu zaferi Şengal'de de gerçekleştireceğiz" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'daki Kobani Kutlamasına 20 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • at izi it izi: tatbikat emperyalist diye değerlendiridğiniz resmini afiş olarak alana astığınız amerika askerleri ve amerika devleti sayesinde sizin gibi terörist daiş kobaniden kovuldu, marksist lenist felsefenizde halkların devrimini bu şekilde yapın dmekte her halde!!!!!!!!!!!!!!! 1071 BERİ KANLARI GENLERİ BİRBİRNE KARIŞMIŞ AY YILDIZ ALTINDA TOPLANMIŞ MİLLETİ BÖLEMEZSİNİZ, SANDIKTA OYLARINIZ BİR ÖNCEKİ SEÇİMİN ALTINA DÜŞECEK NEDENLERİNİ SİZ DAHA İYİ BİLİRİSİNİZ PROVAKATÖRLER TAŞERONLAR, KÜRT BURJUVALAR İPİYANO RESİTALİ YAPANLAR OFİS. BAĞLAR. DAĞKAPİ 0 0 Yanıtla

Advertisement