Diyarbakır'da "İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi" Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da "İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi" Toplantısı

Diyarbakır'da,"İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi"nin değerlendirme toplantısı yapıldı.

17.04.2015 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da,"İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi"nin değerlendirme toplantısı yapıldı.

Diyarbakır'da bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, dezavantajlı grupların istihdam olanaklarının artırılması ve iş gücü piyasasına katılımlarını sağlamak amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği'nce yürütülen projeler değerlendirildi.

Toplantıda konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, projeyle dezavantajlı bireylerin istihdamının artırılmasına yönelik uygulama modeli geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Projeye Türkiye Belediyeler Birliği ve İş-Kur'un önemli katkılar sunduğuna işaret eden Kışanak, şöyle dedi:

"Ana konumuz dezavantajlı grupların istihdamıyla ilgili yapılacak çalışmalardır. Dezavantajlı grupların birçok alanda karşılaştığı zorluklar var ve bunların ortadan kaldırılması gerekiyor. Sosyal dışlanmışlık bunun en başında geliyor. Onların kendilerini iyi hissetmeleri ve toplumsal hayata katılmaları için yapmamız gereken çok çalışma var. Bu projeyle onların sorunlarına çözüm bulacağız."

"Projeyle bölgede 'Dom' olarak adlandırılan Romanların da sorunlarını çözmek istiyoruz" diyen Kışanak, yerel yönetimler olarak Domlara yönelik kentte yeterince sosyal içerme çalışması yapılmadığını tespit ettiklerini dile getirdi.

Bu kişilere karşı eşit yurttaş algısında bir eksiklik gördüklerini savunan Kışanak, "Kentimizde yaşayan Roman yurttaşlarımızın sosyal içerme sorunlarını ortadan kaldıracak, onları toplumsal hayata daha güçlü katılmaları konusunda cesaretlendirecek, kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlayacak çalışmalara ihtiyacımız var" diye konuştu.

Daha sonra projeyle ilgili sunum yapan AB İstihdam Piyasası Uzmanı Cleofe Guardigli, proje ile toplumun tüm kesimlerini içeren bir iş gücü piyasasının oluşturulacağını söyledi.

Dezavantajlı grupları kayıt altına alarak, onlara iş imkanı sağlayacaklarını kaydeden Guardigli, "Projeyle aile içi şiddet mağduru kadınlar, gecekondu bölgelerinde yaşayan yoksullar, uyuşturucu bağımlıları, çalışan çocukların ebeveynleri, engelliler, Romanlar, eski hükümlüler ve tutukluları istihdam etmeyi planlıyoruz. Bu konuda önemli aşamalar katedildi" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da 'İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement