Diyarbakır'da F-16 Savaş Uçağı Düştü - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da F-16 Savaş Uçağı Düştü

Diyarbakır'da F-16 savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü. Uçağın düşmesinden önce otomatik fırlatma sistemini kullanan bayan pilotun kurtulduğu öğrenildi.

02.09.2014 17:42  Güncelleme: 00:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'daki 8'inci Ana Jet Üssü'nde eğitim uçuşu yapan bir F-16D savaş uçağı inişe geçtiği sırada düştü. Uçaktaki bayan pilotun fırlatma koltuğunu kullanarak uçağı terk etti ve paraşütle atlayıp kurtuldu.

PİSTE ÇAKILDI

Kaza, dün Saat 17.10 sıralarında meydana geldi. 8'inci Ana Jet Üssü Komutanlığı'na eğitim uçuşu için havalanan F-16D tipi savaş uçağı, inişe geçtiği sırada motoru alev aldı. Uçaktaki bayan pilotun fırlatma koltuğunu kullanarak kurtulurken, uçak piste çakıldı.

ANINDA MÜDAHALE EDİLDİ

Kazanın ardından olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza nedeniyle Diyarbakır Havalimanı'nın sivil uçuşlara kapatıldığı belirtildi.

PİLOTUN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Düşen F-16 savaş uçağı pilotunun Yüzbaşı Burcu Arpacı olduğu öğrenilirken Arpacı'nın eşi Fatih Arpacı'da pilot ve bir de kızları var.

OKYANUSU GEÇEN İLK KADIN PİLOT

1981’de Sivas’ta doğan, evli ve üç yaşında bir kızı olan Arpacı, Atlantik Okyanusu’nu F- 16 uçağı ile geçen ilk kadın pilot olmuştu. 2011’de VATAN’a konuşan Arpacı şunları söylemişti:

"F-16 eğitimi için Ankara’ya Akıncı Üssü’ne gittim. Önce arkamı dönüp kaçmak istedim. F-16’yla uçma zamanı geldi. Yıllardır hayalini kurduğum, önünden geçerken iç geçirdiğim F-16’nın kokpitine oturacaktım artık. Uyudum. Sabah oldu, uçağa yaklaştım. O bir F-16. Kontrolleri yaptık. Kalbim hızla çarpmaya başladı. Kokpite oturdum. Bir nefes aldım. F-16’daydım."

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA VAR

Genelkurmay Başkanlığı düşen savaş uçağı F-16 ile ilgili açıklama yaptı. Genelkurmay, "Uçağın düşüş nedeni henüz belirlenemedi. Paraşütle atlayan pilotun sağlık durumu iyi." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır\'da F-16 Savaş Uçağı Düştü
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da F-16 Savaş Uçağı Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • byzade: burda o şanlı askerlere laf atanlar uludereden utanın tek bomba tek uçak 30 vatan hayini öldü daha ne konusuyorsunuz 35 25 Yanıtla byzade: bu ülke türkündür bu ülkede yaşayacaksan adam gibi çalışacaksın hırsızlık yapmayacaksın kaçak kullanmayacaksın istihbarat ajanlarına ülkenin bilgilerini satmayacaksın bunların hepsini yapanın bu ülkede yaşamaya hakkı yoktur . . . ölenlerin hepsi kaçakçıydı ve hepside pkk savunuyordu müstehaktır . !! 0 0
  • süleyman çalpan: allah korudu 39 4 Yanıtla
  • vanlı: Bakıyorumda bu Türkmenistan ve İran göçmeni Türkler yine horozluk yapmaya başlamışlar. Biride diyor ki Diyarbakır'ın tam ortasına düşseydi keşke diyor. 300 yıl Kürdistan'a başkentlik yapmış Amed'e ettiği lafa bak sen Asyalı göçmenin. Ne olsun Kürt halkı iyi ve temiz kalpli olduğu için Çin taarruzundan kaçan türklere yardım edip kapıları açtı. Bilseydik bizde Çin Seddine benzer bişey yapardık hiç başımıza bela olmazdız. 13 30 Yanıtla vanlı: Dümbelekler biz ezelden beri buradayız. Eserlerimiz , eğitim dilimiz hep Arapçaydı , onun dışında Kürtçe konuşuyorduk. Buraya hakim olan bütün medeniyetlerde Kürdistan eyaleti olarak yaşadık. Abbasilerin ve Urartuların kaybaklarında Kürdistan yöresini görürsünüz. Evliyalar alimler çıkarmış amacı savaş olmayan bir milletiz . Takii siz bu coğrafyaya Çinlilerde kaçıp gelene kadar. 0 0 vanlı: Erivan'a senin yaşın kadar gitmişimdir Viran. Dediklerin 3 yaşındaki çocuk mantığı gibi. Ermenileri türkleştirmeye çalıştınız ve sonucunda türkleri ve kürtleri katletmeye başladılar . Sonra hepsi gönderildi o ayrı bir konu. Senin düzenine uymuyorum kimin kimi yok edeceği belli olmaz asyalı züppe seni. 0 0
  • Pars: Büsürü çoban toplanmış diyor kadından pilot olur mu asıl sizden bir halt olmaz 28 4 Yanıtla
  • Alien: yolcu uçağıyla çarpışsa daha güzel bir görüntü ortaya çıkardı :-) 4 25 Yanıtla
  • reis: Cana gelen mala gelsin pilotun sıhhatiniz yerinde gerisi teferruattır 24 4 Yanıtla
  • ergin küz: Belkide işid düşurmusturO Şaka bir yana kadin kullandi diye düştü soylemi aptalcadir tamamen bilgisayar destekli bir teknoloji öyle kara düzen uçurabilecegin bir ucak degil bilgisayar arizalandimi f16 yi kurtaracak babayigit yok burdan bayan pilotumuza gecmis olsun diyoruz umarim genelkurmay pilotumuzu geri hizmetealmaz oyle kolay yetismiyorlar arizalandi dustu hepsi bu 9 10 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement