Diyarbakır'da Dünya Barış Günü Mitingi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Dünya Barış Günü Mitingi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığının düzenlediğim 1 Eylül Dünya Barış günü mitingi İstasyon meydanında düzenlendi.

01.09.2014 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığının düzenlediğim 1 Eylül Dünya Barış günü mitingi İstasyon meydanında düzenlendi. Mitinge HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, HDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Eski DEP Milletvekili Hatip Dicle, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve yardımcısı Fırat Anlı, DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Öcalan posterlerinin açıldığı, sloganların atıldığı mitingde çalınan Kürtçe şarkılar eşliğinde katılımcılar halay çekti. IŞİD'E NAZİ BENZETMESİ

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)'in sıklıkla kınandığı mitinge platformun duvar kağıdında gamalı haç (Nazi işareti) eşittir İŞİD, yazılması dikkat çekti. Türkçe ve Kürtçe yazılan ' Şengal, Rojava ve Mahmur'daki İŞİD katliamlarına karşı savaşanları selamlıyoruz yazısına yer verilirken, mitinge katılan Milletvekili Altan Tan Türkçe ve Kürtçe bir konuşma yaptı. Irak ve Suriye'de yaşanan katliamlara dikkat çeken Altan Tan, bütün bir coğrafyanın yandığını söyledi. Avrupalılar, İngilizler, Almanlar gibi bir çok ülkenin 1'nci ve 2'nci dünya savaşında birbirlerinden milyonlarca insan öldürdüklerini belirten Altan Tan şöyle konuştu.

"O birbirlerinin şehirlerini bombalayanlar, oturdular yeni bir dünya kurdular. Neden biz böyle barış ve kardeşlik dünyası inşa edemiyoruz. Bizim de yeni bir dünya kurmamız için önümüzde iki yol var. ya kıyamete kadar birbirimizin kanını dökeceğiz. Veyahut ta oturacağız yeni bir dünya kuracağız. Biz Kürtler inşallah yeni dünyanın kurulmasında öncü halk oluruz, bunun içindeki önümüzdeki, ilk basamak yeni bir Ortadoğu kurmadan, yeni demokratik bir Türkiye kurmadan, yeni bir anayasa yapmadan önce önümüzdeki birinci basamak biz Kürtlerin kendi içindeki barış ve birliği sağlamamızdır. Birinci hedefimiz budur. Eğer biz Kürtler kendi içimizde bu barışı, kardeşliği, çok sesliliği, oturtabilirsek bütün bir Ortadoğu'da yeniden inşallah ayağa kalmasında öncü rol oynayabiliriz."

Mitingde beklenen Abdullah Öcalan'ın mektubu okunmazken, Kürtçe verilen konserin ardından miting sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Dünya Barış Günü Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı
    20:50 Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahsın tutuklandığı bildirildi. Şahsın çekilen görüntüleri sosyal medyada tepki çekmişti.

  • Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti
    20:38 Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında, Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u 71-70 mağlup ederek 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 20 Nisan Cumartesi oynanacak.

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.


Advertisement