Diyarbakır'da Dev Terör Operasyonu! Vatandaş Polise Dua Etti - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Dev Terör Operasyonu! Vatandaş Polise Dua Etti

Diyarbakır'da PKK'ya yönelik yapılan operasyonlar sırasında polislerin yanına gelen bir vatandaş, "Allah sizin yardımcınız olsun." dedi.

13.10.2015 11:23  Güncelleme: 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için sokağa çıkma yasağının devam ettiği Fatihpaşa, Hasırlı ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde hendek kazan, barikat kuran, güvenlik güçlerine silah ve bombalı saldırılarda bulunan, kamu düzenini bozan eylemler gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin yakalanması, hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyon sürüyor.

Hava destekli olarak 4 günden bu yana devam eden operasyona aralarında özel harekât timlerinin de bulunduğu 2 bin 816 personel katılıyor. Onlarca teröristin yakalandığı operasyonda çok sayıda silah, el yapımı patlayıcı ve mühimmat da ele geçirildi.

Çalışmalar kapsamında, polis ekipleri iş makineleriyle teröristlerce kurulan çok sayıda barikatı kaldırarak, hendekleri kapattı ve patlayıcı tuzakları imha etti. Teröristlerin, güvenlik güçlerinin havadan görüntü almasını engellemek ve pusu hazırlığı yapmak için sokakların üzerini kapattığı brandalar da kaldırıldı.

HALK MEMNUN, VATANDAŞLAR DUA ETTİ

Operasyon sırasında güvenlik güçlerinin yanına gelen kadın ve erkekler, günlük yaşamlarını çekilmez hale getiren ve hayatlarını hiçe sayan örgüt mensuplarının yakalanmasından duydukları sevinci anlattı.

"ALLAH SİZİN YARDIMCINIZ OLSUN"

Güvenlik güçlerine teşekkür eden vatandaşlar, haftalardır terörist saldırılar nedeniyle çile dolu günler yaşadıklarını ve evlerinden dışarı çıkamadıklarını ifade etti. Hendeklerin kapatıldığı sırada polislerin yanına gelen bazı vatandaşlar ''Allah sizin yardımcınız olsun'' dedi. Güvenlik güçleri de teröristlerin yaptığı tahribat nedeniyle sokaklardan geçmekte güçlük çeken çocuk, kadın ve yaşlılara yardımcı olarak, her zaman bölge halkının yanında yer aldığını gösteriyor.

BOŞALTILAN EVLERE DE ZARAR VERMİŞLER

Yüksekliği yer yer iki metreye ulaşan barikatlardan, kazılan hendeklerden, teröristlerin baskılarından ve eylemlerinden rahatsızlık duyan çok sayıda ailenin, eşyalarını dahi alamadan yakınlarının yanına gitmek için ayrıldığı ilçede, ailelerin terk etmek zorunda kaldığı evlere de terör örgütü mensuplarınca zarar verildiği ortaya çıktı.



Teröristlerin, vatandaşlar tarafından terk edilen evleri tahrip ederek, güvenlik güçlerine yönelik saldırı ve pusu hazırlığında kullandığı görüldü.

ÖZEL HAREKÂT POLİSİ KÖPEĞE YEMEK VERDİ

Operasyon kapsamında Kurşunlu Camii de terör örgütü mensuplarından temizlendi. Burada yemek yiyen bir özel harekât polisi bahçede bulunan bir köpeğe kumanyasından verdi.






Diyarbakır\'da Dev Terör Operasyonu! Vatandaş Polise Dua Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Dev Terör Operasyonu! Vatandaş Polise Dua Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • HAKİKAT: YDG-H VE KCK MİT OLUŞUMLARIDIR. KURANI KERİME YEMİN EDEREK SÖYLÜYORUM.KÜRDLERİ BU ÖRGETLERLE OYALIYORLAR VE ENERJİLERİNİ ALIYORLAR. 41 118 Yanıtla
  • Diyarbakır 21: Bir Diyarbakırlı olarak özel hareket polislerini Kutlarım çok ama çok büyük ve başarılı bir operasyon gerçekleştirdiler.Rabbim polisimize ve askerimize güç kuvvet versin. Amin 131 12 Yanıtla
  • Ceylan: Tek çare ak parti 98 17 Yanıtla
  • VATAN VATAN VATAN: Varmı dünyada böyle heybetli duranları. Sizinle gurur duyuyoruz TÜRK ARSLANLARI 103 12 Yanıtla
  • mehmet: ben diyarbakırlıyım 30 yıldır bu kavga ilimize ne kazandırdı soruyorum size.? 109 2 Yanıtla
  • FG: ASKER VE POLİS VAR OLDUGU SURECE BIZDE VARIZ 94 5 Yanıtla
  • Ceylan: İstikrar için hadi bismillah 73 9 Yanıtla
  • Eeee: :)iyi reklam 7 65 Yanıtla
  • doğrusöyleyendokuzköydenkovulur: Nekadar fakir fukara kürt varsa kulanılıyor gidin millet vekili olan vampirlerin oturdukları sitelerde eylem yapın 12 0 Yanıtla
  • amedli: cahil olan siz ve sizingibi düşünen insanlardır maden barış isteniliyor ozaman her iki bayrağın altında yaşayalım bi çakal para ve yeşil karttan bahsediyor sen kimin parasıylan yaşıyorsun ley kebrağa 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı
    10:23 Ödemiş Tarım, Hayvancılık Makinaları, Teknolojileri ve Yem Fuarı Açıldı

    Ödemiş Ticaret Borsası Çok Amaçlı Fuar Alanı'nda düzenlenen fuara yaklaşık 150 firma katıldı. Kaymakam Fatih Aksoy, tarım ve hayvancılığın önemine vurgu yaparak, fuarın bölgenin tarım potansiyelini göstereceğini belirtti. Fuar, 21 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı
    10:19 Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına operasyon: 3 gözaltı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen silah kaçakçılığı operasyonunda çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda, 2 uzun namlulu silah, 2 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 gaz el bombası ile çok sayıda mermi bulundu. Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için karakola götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu
    10:17 Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu

    Karaman'da bir ekmek fırınında çalışan genç, dalgınlığı sonucu kolunu hamur makinesine kaptırarak elini bileğinden kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Genç, yapılan müdahalenin ardından kopan eliyle birlikte Konya'da bir hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti
    10:16 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetimi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde seçilen belediye başkanlarına tebrik ziyaretinde bulundu. ETSO Yönetimi, Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Palandöken Belediye Başkanı Av. Muhammet Sunar ve Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar'ı makamlarında ziyaret ederek başarı dileklerini iletti.


Advertisement