Diyarbakır'da Askeri Araca Saldırı: 2 Şehit, 1'i Ağır 4 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Askeri Araca Saldırı: 2 Şehit, 1'i Ağır 4 Yaralı

Diyarbakır-Bingöl karayolundaki Karakol yakınlarında PKK'nın döşediği mayın patladı ve ardından askeri araca saldırı düzenlendi. 2 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

26.07.2015 02:43  Güncelleme: 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır- Bingöl karayolunda bulunan Duru Jandarma Karayolu yakınlarında PKK tarafından yola döşenen mayının patlaması ve ardından askeri araca saldırı sonucu 2 asker şehit oldu, 1'i ağır, 4 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopter ile Diyarbakır'a sevk edildi.

2 ASKER ŞEHİT, 4 ASKER YARALI

Edinilen bilgilere göre olay, Diyarbakır-Bingöl karayolunda bulunan Duru Jandarma Karakolu yakınlarında meydana geldi. PKK tarafından yola döşenen mayının patlamasının ardından askeri araca düzenlenen saldırı sonucu 2 asker şehit oldu, 1'i ağır, 4 asker ise yaralandı.

YARALI ASKERLER DİYARBAKIR'A SEVK EDİLDİ

Askerler, Lice Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından Diyarbakır'a sevk edildi. Yaralı askerler, hava yolu sevk edildikleri Diyarbakır Dicle Üniversitesi Acil servisine getirildi. Yaralı askerlerin acil servise gelişinde zırhlı araçlar eşlik ettiği görüldü.

OPERASYON BAŞLATILDI

Bölgede gerginlik sürerken asker, hava destekli operasyon başlattı.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, vatandaşların seyahat özgürlüğünü, can ve mal güvenliğini sağlamak, kamu düzenini korumak amacıyla, saat 22.30 sıralarında Lice ilçesine bağlı Kayacık Mahallesi yol ayrımında teröristlerce yakılan ateşe müdahalede bulunmak için olay yerine giden jandarma ekibine saldırı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Olay yerine giden jandarma personelini taşıyan zırhlı aracın geçişi esnasında teröristlerce bomba yüklü araç patlatılarak saldırıda bulunulmuştur. Menfur saldırı sonucunda 2 personelimiz şehit olmuş, 4 personelimiz yaralanmıştır."

Açıklamada, hain saldırının faillerinin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı vurgulandı. Saldırıda yaralanan 4 güvenlik görevlisinin tedavisi Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde sürüyor.

GENELKURMAY'DAN YAZILI AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Lice'de askeri aracın geçişi sırasında patlayıcı yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu 2 askerin şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 25 Temmuz 2015 günü saat 22.30 sıralarında, Diyarbakır Lice ilçesi Kayacık köyü yol ayrımında, Diyarbakır-Bingöl yolunun kesildiği ve üç aracın yakıldığı ihbarı üzerine, olay yerine önce iki Jandarma Özel Harekat (JÖH) timi, bilahare takviye kuvveti olarak dört Jandarma komando timi, altı zırhlı kobra aracı ile birlikte sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Unsurlarımızın olay yerine geldiği esnada, bölücü terör örgütünce önceden haince bir şekilde planlanmış bomba yüklü bir araç ile aynı noktada yere döşenmiş el yapımı patlayıcının (EYP), bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından patlatılması sonucu, bir zırhlı kobra aracı devrilmiş, müteakiben unsurlarımız teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla yoğun ateş altına alınmıştır. EYP patlatılması sonucu devrilen ve hasar gören zırhlı kobra aracının içerisinde bulunan kahraman bir astsubayımız ve bir uzman jandarma çavuşumuz şehit olmuş, bir jandarma astsubay ile iki uzman jandarma çavuş ve bir jandarma uzman onbaşı yaralanmıştır. Bölgede geniş çaplı operasyonlara başlanmıştır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yüce milletimize taziye ve sabırlar diler, yaralılara da acil şifalar temenni ederiz."

POLİS MERKEZİNE SALDIRI!

Öte yandan Diyarbakır Bağlar'da polis merkezine uzun namlulu silahla ateş açıldı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 10 Nisan Polis Merkezi Amirliğine uzun namlulu silahla ateş açıldığı belirtildi.

Olayda, güvenlik güçlerince karşılık verilmesi üzerine saldırganların kaçtığı bildirildi.

Açıklamada, herhangi bir yaralanmanın olmadığı, silahlı saldırıyla ilgili saldırganların yakalanmasına yönelik operasyon başlatıldığı kaydedildi.

Diyarbakır\'da Askeri Araca Saldırı: 2 Şehit, 1\'i Ağır 4 Yaralı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Askeri Araca Saldırı: 2 Şehit, 1'i Ağır 4 Yaralı - Son Dakika

  • Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı
    07:38 Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili tabela iddiaları yalanlandı

    31 Mart seçimleri sonrasında akaryakıt fiyatlarının artarak 3 haneli rakamlara çıkacağı iddiasıyla dağıtım şirketlerinin yeni tabela talebinde bulunduğu haberleri yalanlandı. İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, akaryakıt dağıtım şirketlerinin böyle bir talepte bulunmadığı belirtildi. Kamuoyunu manipüle etmek amacıyla üretilen dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var
    07:00 Küçükçekmece'de fabrika yangını! Mahsur kalan işçiler var

    İstanbul Küçükçekmece'de iplik üretimi yapılan bir fabrikada yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye sevk edilirken, fabrikada mahsur kalan işçiler olduğu iddia ediliyor.


Advertisement