Diyarbakır'da 4 Yeni Mahalle Kuruldu - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır'da 4 Yeni Mahalle Kuruldu

Diyarbakır\'da 4 Yeni Mahalle Kuruldu

Diyarbakır Büyükşehir ve Kayapınar belediyeleri Türkiye'nin en büyük birinci ve ikinci mahalleleri olan Peyas ve Huzurevleri mahallelerini bölerek 4 yeni mahalle kurdu.

12.12.2014 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜİK verilerine göre 2012'den bu yana 151 bin 862 nüfusuyla Türkiye'nin en büyük nüfusa sahip mahallesi olma özelliğini taşıyan Peyas Mahallesi; Peyas, Fırat, Mezopotamya ve Diclekent mahallesine bölündü.

Yine Türkiye'nin ikinci büyük mahallesi olma özelliğini taşıyan 93 bin 453 nüfuslu Huzurevleri Mahallesi de Huzurevleri ve Medya mahallelerine dönüştü. Yeni kurulan Medya Mahallesi'nin büyük bir bölümü eski Huzurevleri Mahallesi'nden oluşurken, Peyas'tan da bazı cadde ve sokakları içine aldı.

Karar, Kayapınar Belediye Meclisi tarafından alındı, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da onaylandı. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nce de uygun görülen karar yürürlüğe girdi. Alınan kararda mevcut Barış Mahallesi'nin sınırları da yeniden düzenlendi.

4 Mahallede Seçim Var

Yeni kurulan Medya, Fırat, Mezopotamya ve Diclekent mahallelerinde Mart 2015'te muhtarlık seçimi yapılması bekleniyor. Ocak 2015'te Yüksek Seçim Kurulu'nca seçim takviminin açıklanması bekleniyor. Seçime kadar eski muhtarlıkların yetkileri geçerli olacak.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Diyarbakır'da 4 Yeni Mahalle Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement