Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Karatecileri Coştu - Son Dakika
Spor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Karatecileri Coştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Karatecileri Coştu

Erzurum'da yapılan 11.Uluslararası Palandöken Karate turnuvasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor sporcuları büyük başarıya imza attı.

22.08.2014 21:19  Güncelleme: 21:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum İlinde 15-17 Ağustos 2014 tarihleri arasında yapılan 11.Uluslararası Palandöken Karate turnuvasına 25 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcu katıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, turnuvaya 8'i kadın 1 erkek olmak üzere toplam 9 sporcu ile katıldı.

Türkiye Milli takımın da katıldığı turnuvada Milli takım kadrosuna alınmayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye sporcuları açısında büyük önem arz eden turnuvada, Belediyespor sporcuları, 1 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya alarak büyük bir başarıya imza attılar.

HİÇBİR RAKİBE PUAN BİLE VERMEDİ

2012-2013 yıllarında yıldızlar 35 kg. altın madalya alan ve geçtiğimiz günlerde Balkan 3.cüsü olan Amine Akçakmak 3 kez Altın madalya alarak ulaşılması güç bir başarıya imza attı. ilk maçı 4-0 ikinci maçı 4-0 üçüncü maçı ise 9-0 ve finalde Milli Takım sporcusunu 3-0 gibi net skorla yenerek Altın madalyayı alan Amine böylece hiç bir rakibine puan vermeden hedefe ulaştı.

İREMSU, İREMNUR VE ZEYNEP MADALYA SAHİBİ OLDULAR

Yıldızlar 42 kg. yarışan İremnur Yazar ise ilk turda bay geçti. 2.turda Azeri rakibini 3-2 üçüncü turda Milli takım sporcusunu 3-0, 4 turda ise Ermeni rakibini 6-0'lık net skorla yenerek finalle kaldı.Finalde daha önce 2 defa yendiği Milli takım sporcusuna karşı son saniyelerde verdiği puanla 1-0 kaybederek gümüş madalyanın sahibi oldu. Yıldızlar +54 kg.da dövüşen bir diğer Büyükşehir Belediye sporcusu İremsu Akşahin ise ilk turda Ermeni Rakibin 8-0, ikinci turda Milli takım Sporcusunu 4-3, üçüncü turda başka milli takım sporcusunu 6-1 gibi net bir skorla yenerek yarı finale çıktı. Yarı finalde başka bir milli takım sporcusuyla karşılaşan İremsu maçı kaybedince final şansını kaybederek üçüncülük maçına çıktı. İremsu rakibine üstün bir performans sergileyerek bronz madalyanın sahibi oldu. Minikler 25 kg. tatemıye çıkan Zeynep Akçakmak ise ilk rakibini 6-1, ikinci rakibini 3-2, üçüncü rakibini 4-0 yenerek finalle kaldı. Zeynep finalde rakibine yenilince Gümüş madalyanın sahibi oldu.

"ÇOK ÇALIŞTIK VE KARŞILIĞINI ALDIK"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulüp Antrenörü Ahmet Yazar, tüm sporcularını kutlayarak, "Bu maçın ayrı bir önemi vardı bizim için bunun için sıkı bir çalışma programı içerisindeydik. Ve bunun karşılığını aldık aldığımız bu güzel sonuçlar bizi çok mutlu etti. Özellikle 2 sporcumuzun milli takım aday kadrosuna alınmadığı için kendilerine daha çok hırslanıp çalıştıklarını belirtti. Çocuklarımızın üstün performansından dolayı hepsini kutlarım. Özellikle son 3 yılın şampiyonu olan Amine Akçakmak 'her zaman o kürsünün zirvesinde olacağım' demesi ve hiç durmadan çalışarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor kulübüne Diyarbakırımıza Avrupa ve dünya şampiyonluğunu getirmek istemesi bizi daha çok mutlu etti" dedi.

Bu hafta sonu Batman da yapılacak olan Doğu Güneydoğu illeri Bölge şampiyonasında aynı başarıyı getirmek için çalışmalarımıza başladıklarını kaydeden Yazar, "Ama asıl hedefimiz ise Ekim ayında yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına sıkı bir şekilde hazırlanarak Avrupa Şampiyonasına bu yıl mutlaka sporcu göndermek. Bunun için elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Spor Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Karatecileri Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Basın Toplantısı Gerçekleştirildi
    16:15 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

    Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun basın toplantısı, Antalya'da gerçekleştirildi. Dünyaca ünlü bisikletçilere ev sahipliği yapacak organizasyonda 14 ülkeden 25 takım, 175 bisikletçi pedal çevirecek. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 59. yılında 21-28 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek.

  • 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazır
    16:15 1969 Bilecik Spor Kulübü Çeşme Belediyespor maçına hazır

    1969 Bilecik Spor Kulübü, yarın oynayacağı Çeşme Belediyespor maçının hazırlıklarını tamamlayarak, maç saatini beklemeye başladı. Kırmızı Şimşekler'de hedef 3 puan olurken, sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor.

  • Edirne'de okullar arası bisiklet yol yarışı düzenlendi
    16:09 Edirne'de okullar arası bisiklet yol yarışı düzenlendi

    Edirne'de yapılan okullar arası bisiklet yol yarışına minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde 45 öğrenci katıldı. Yarışta öğrenciler büyük bir rekabet içinde mücadele etti. Yarışlarda Bisiklet Federasyonuna bağlı 5 hakem görev yaptı ve güvenlik önlemleri alındı. Yarışlar başarılı bir şekilde sonuçlandı ve dereceye giren öğrencilere sertifika, madalya ve kupa verildi.

  • 2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor
    16:09 2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor

    Yarın Antalya'da başlayacak 2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2024) tanıtım toplantısı yapıldı.

  • Sivas'ta düzenlenen Cenk İldem U15 Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi
    15:56 Sivas'ta düzenlenen Cenk İldem U15 Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi

    Sivas'ta gerçekleştirilen Cenk İldem U15 Erkekler Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası, final müsabakalarının ardından tamamlandı. Sakarya Hendek Olimpik Spor Kulübü takım halinde Türkiye şampiyonu olurken, Denizli GSK ikinci, Samsun Kavak Şampiyonlar Spor Kulübü üçüncü sırada yer aldı. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, Sivas Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Aytaç Keklik, Güreş Federasyonu yetkilileri ve antrenörler takdim etti.

  • Görele Belediyespor, Aksaray Belediyespor'u 39-28 mağlup etti
    15:55 Görele Belediyespor, Aksaray Belediyespor'u 39-28 mağlup etti

    Hentbol Kadınlar Süper Lig'in 21. hafta mücadelesinde Görele Belediyespor, deplasmanda Aksaray Belediyespor'u 39-28 mağlup etti. İlk yarıyı 21-16 önde tamamlayan Görele Belediyespor, ikinci yarıda da üstün oyununu sürdürerek karşılaşmayı 39-28 kazandı.

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Berabere Kaldı
    15:55 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Berabere Kaldı

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor, evinde Tuzlaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçta Doğan Can Davas ve William Togui'nin attığı gollerle skor eşitlendi.

  • İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, lise öğrencileriyle futbol oynadı
    15:50 İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, lise öğrencileriyle futbol oynadı

    İskilip Kaymakamı Ramazan Polat, Akşemseddin Anadolu Lisesi Pansiyonu'nda kalan öğrencilerle futbol maçı yaptı. Maçta İskilipspor Teknik Direktörü Galip Gül de yer aldı. Gül, öğrencilerin keyifli bir gün geçirdiğini belirterek Polat'a teşekkür etti.

  • EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürüyor
    15:49 EMS Yapı Sivasspor, Fenerbahçe maçı hazırlıklarını sürdürüyor

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun, basın mensuplarına yaptığı açıklamada hedeflerinin UEFA Avrupa Kupası'na katılmak olduğunu belirtti. Uygun ayrıca hakemlerin profesyonel olmasını ve adaletli bir şekilde maç yönetmelerini istedi. Taraftarları da maça davet eden Uygun, tribünlerin dolmasını ve coşkuyu birlikte yaşamayı umduklarını söyledi. Antrenmanda sakatlığı bulunan Azizbek Turgunboev ayrı çalışmalarına devam etti.


Advertisement