Diyarbakır Bombacısının Ailesi İlk Kez Konuştu: Onlar Öleceğine Oğlum Öleydi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Bombacısının Ailesi İlk Kez Konuştu: Onlar Öleceğine Oğlum Öleydi

Diyarbakır'da HDP mitingini kana bulayan bombacı Orhan G.'nin annesi ve babası ilk kez konuştu. Anne Hatice G., "O insanlar öleceğine, benim oğlum öleydi." dedi.

03.07.2015 10:40  Güncelleme: 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

5 Haziran tarihinde HDP Diyarbakır mitingine bombalı saldırı düzenlediği için tutuklanan Orhan G.'nin annesi ve babası ilk kez kamera karşısına geçti. Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndaki HDP mitinginde meydana gelen iki ayrı patlamada 4 kişi ölürken, 400'den fazla kişi yaralanmıştı. Olayın faili olarak yakalanan Orhan G., tutuklanarak cezaevine konuldu.

Orhan G.'nin annesi Hatice ve babası Mustafa G., İHA'ya konuşarak, yaşanan olaylardan duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

DERSHANEYE BAŞLAYINCA HAYATI DEĞİŞMİŞ

Anne Hatice G., oğlunun dershaneye yazılmasının ardından giyim ve yaşam tarzının değiştiğini belirterek, oğlunun beyninin yıkandığını söyledi. IŞİD'e yardım eden kişiler tarafından oğlunun kandırıldığını ve aileden uzaklaştırıldığını savunan Hatice G., oğlunun 13 Ekim 2014 tarihinde ortadan kaybolduğunu belirtti.


MEKTUP BIRAKIP GİTMİŞ

Anne Hatice G., 8 ay önce kaybolan ve şu an IŞİD bombacısı olarak cezaevinde bulunan oğlunu ve yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

"Oğlum kaybolur kaybolmaz emniyete başvurdum. Kayıp ilanı verdim. Oğlum kaybolduğunda oğlum gibi kaybolan diğer çocuklar mektup bırakmışlardı. Mektubu karşılaştırdık ki, yazı aynı, kelimeler aynı, bir kalemden çıkmış. Mektuplarında, 'Anne bizi tehdit ediyorlar. Sizin ailenizi öldüreceğiz, annenizi, babanızı, iş yerinizi bombalayacağız, size hayırlı evlat olmadığımız için bizi affedin, biz gidiyoruz.' yazmışlar."

"ANNE BENİ KURTARIN DİYORDU"

Hatice G. konuşmasında, "Oğlumun kayıp ilanını verdikten 4-5 ay sonra öğrendik ki oğlum IŞİD'e katılmış. Daha sonra oğlum beni aradı ve hiç konuşmadı. İlk telefon ettiğinde hüngür hüngür ağladı. Yarım saat boyunca ağladı ve bir tek kelime etmedi. Ben kendisine 'Oğlum sen neredesin, sen kimin yanındasın? Söyle gelip seni alalım' dedim ama cevap vermeden kapattı. 45-50 günde bir beni aradı. Son iki telefonunda oğlum çok üzgündü. Son telefonunda 'Anne beni kurtarın, bana yardım edin' dedi. Gittiğine pişman olmuştu. Patlamanın olduğu anı ben televizyondan canlı izliyordum. Patlamada ben iki gün iki gece ağladım. İnsanlar ölmesin, bombalar patlamasın, yazıktır. Olan fakir fukaraya oluyor. Patlamanın üçüncü gününde beni polis aradı ve Orhan'ın emniyette olduğunu söyledi." dedi.

"ORHAN'LA EMNİYETTE GÖRÜŞMEK İSTEMEDİM"

Emniyete giden baba Mustafa G. ve anne Hatice G., olayın şokunu atlatamadıklarını aktardı. Anne Hatice G, "Olayı Orhan'ın yaptığını duyduktan sonra benim dünyam yıkıldı. Ben kendisiyle emniyette görüşmedim. Daha doğrusu ben görüşmek istemedim. Beni dinlemeyen, anne babayı dinlemeyen, iki üç çapulsuzun arkasından giden evladın nesiyle görüşeceğim." ifadelerini kullandı.


"KEŞKE OĞLUM ÖLEYDİ"

Diyarbakır'da yaşanan olaylarda hayatını kaybedenlere başsağlığı, yakınlarına sabırlar, yaralananlara acil şifalar dileyen Hatice G., "Keşke oğlum öleydi; o insanlara bir şey olmayaydı. Benim evladım öleydi, o insanlara bir şey olmayaydı. Ben oğlum için çok mücadele verdim ama olmadı. Aileler çocuklarına sahip çıksınlar. Gerekirse elini, kolunu bağlasınlar, zincirlere vursunlar ve önlerinde dursunlar." dedi.

"ANNEMDEN EMDİĞİM SÜT BURNUMDAN FİTİL FİTİL ÇIKTI"

Hatice G., "Ölüme giden bu çocuklar 17-20 yaşındalar. 17 yaşındaki bir çocuktan sen ne beklersin. Çünkü sen beynine ne okursan o çocuk onu yapar. Yapmasınlar bu olaylar olmasın. Bugün benim evladımın Suriye'yle, Irak'la, yabancı bir devletle ne işi olabilir. Benim çocuğum bugün askerine gitsin. Kendi vatanını korusun, kendi namusunu korusun. Ben oğlumun kaybolduğu bu 8 aydır annemden emdiğim süt burnumdan fitil fitil çıktı" şeklinde konuştu.

Diyarbakır Bombacısının Ailesi İlk Kez Konuştu: Onlar Öleceğine Oğlum Öleydi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Bombacısının Ailesi İlk Kez Konuştu: Onlar Öleceğine Oğlum Öleydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • el-Diablo: kahrol işid 45 5 Yanıtla
  • Urfalı amele hamza: Helal olsun o çocuğa eline sağlık olsun bir ümmetin duasını aldı 25 23 Yanıtla
  • musluman: Gecmiste kurtlere hakslizliklar yapildi buyuk haksizlik ama pkk kendi zulm etti cozum sureci dedik ergenokonun yaptiklarini ama kurt halki cozum surecine sahip aksine pkknin arkasina ve pkk simardi. Memkeletlerine hizmet istemek yerine hastaneleri okullari kamu binalarini yakip yikti. Turkiye partisyiz diye cikmislar pkk kurtariciligi yapiyorlar insanlari sokaga cikariyorlar bunu yapacaklarina hizmet icin eylem yapsalar ya yulsekovada duzgun doktor yok be. Malesef bu halk nankor ve hain "butun kurtlermi nankor" demeyin secimlerde belli oldu hepsinin nankor oldugu. 14 33 Yanıtla
  • Xelef: Kahr olsun işid vedestekcisi tc 22 23 Yanıtla
  • azad: Ulan alcaklar olen insan yarin sizinde basiniza gelebilir untmayin fasolar 21 14 Yanıtla
  • eskıya apo: KAHROLSUN PKK TEROR ORGUTTU EŞKİYALAR 17 18 Yanıtla
  • Urfalı amele hamza: Ne yazıkki bir iki çocuk yapıyor aslında çinlilerin yaptığı gibi devlet eliyle katliam yapmak lazım bu teröristlere 22 10 Yanıtla
  • şırnaklı: Allah doğruyu görüpte hala yanlişı savunanın bin belasını versin inşallah bayram namazına kalmazlar inşallah 24 5 Yanıtla
  • eskıya apo: apo eskıtadır bunu iyyi belleyin 13 16 Yanıtla
  • diren: Kübra malmisin bak yapan belli yaptiran belli hatta bu kişi asker kaçağı diye bir gece önce polis otelde buluyor ne hikmetse bir şey yapmıyor. ve bu kişi bombayı patlattiktan sonra yakalandi ama ne hikmetse dosyaya gizlilik karari getirildi. acaba devlet neyi saklıyor 20 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement