Diyarbakır Arena'nın İnşaatı Hızla Yükseliyor - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır Arena'nın İnşaatı Hızla Yükseliyor

Diyarbakır’da yapılan yeni stadın inşaatı hızla yükseliyor.

16.06.2015 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da yapılan yeni stadın inşaatı hızla yükseliyor. Havaların sıcak olmasıyla hız kazanan inşaatın kışa doğru önemli seviyeye gelmesi bekleniyor.

TOKİ, Doğu ve Güneydoğu'nun en büyük statlarından birini Diyarbakır'da inşa ediyor. 240 dönüm arsa üzerine inşa edilen Şanlıurfa yolu Talaytepe mevkiindeki yeni statta 666 kişilik protokol tribünü, bin 74 kişilik VİP tribünü, 639 kişilik basın tribünü ve engelli vatandaşlar için 253 koltuk yapılması planlanıyor. Statta ayrıca 645 kapalı ve bin 207 açık olmak üzere toplamda bin 852 araçlık otopark ile 75 araçlık otobüs parkı yapılması planlanırken, 33 bin seyirci kapasiteli stadyumun 2016 yılı sonlarına doğru tamamlanması amaçlanıyor.

İNŞAAT HIZLA İLERLİYOR

Diyarbakırlıların hizmete girmesini merakla beklediği stadın inşaatı hızla ilerliyor. Zemin etüdü ve alt yapının tamamlanmasından sonra başlayan inşaat çalışmalarında son 3 ayda yüzde 10'a yakın bölüm tamamlandı. Stat inşaatının hızla yükseldiği çevrede yaşayan vatandaşlar tarafından rahatlıkla gözlenirken, stadın durumunu ve yerini merak eden vatandaşlar da fırsat buldukça buraya gelerek resim çektiriyor.

Öte yandan önümüzdeki günlerde statta görevli teknik bir ekibin, Büyükşehir Belediyespor ve Yeni Diyarbakırspor'a mini bir sunumla bilgilendirme yapacağı öğrenildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır Arena'nın İnşaatı Hızla Yükseliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement