Irak Ordusu'ndan IŞİD'e Darbe - Son Dakika
Dünya

Irak Ordusu'ndan IŞİD'e Darbe

Irak Ordusu\'ndan IŞİD\'e Darbe

Irak'ta IŞİD işgali altında olan Selahaddin ve Diyale'nin bazı bölgelerini kurtaran ordu, çok sayıda IŞİD militanını da öldürdü.

31.10.2014 12:21  Güncelleme: 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ta IŞİD işgali altında olan Selahaddin ve Diyale'nin bazı bölgelerini kurtaran ordu ve gönüllü askerlerden oluşan güçler ilerlemeye devam ediyor. Başkent Bağdat'ın kuzey doğusunda yer alan Diyale'nin Mansuriye Cibel bölgesindeki operasyonlarını hızlandıran hükümete bağlı emniyet güçleri, Mikdadiye, Çomani ve Sdur gibi bölgelerin kontrolünü IŞİD'in elinden geri aldı. Operasyonlar sırasında 25 IŞİD üyesi öldürüldü. Düzenlenen operasyon görüntülerini Savunma Bakanlığı basınla paylaştı.

OPERASYONLARA UÇAKLAR DA DESTEK VERDİ

Düzenlenen operasyonlara ilişkin Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Diyale'nin bir çok bölgesinde gönüllü bölge halkının da destek verdiği ordu güçlerinin IŞİD'e karşı ilerleme sağladığı, bölgelerde düzenlenen operasyonlara uçakların da destek verdiği bildirildi.

25 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ, 7 ARAÇ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Ordu komutanları basına konuşarak Diyale'nin Mikdadiye, Çumani ve Sdur bölgelerinin kurtarıldığını operasyonlarda 25 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü IŞİD'e ait 7 aracın etkisiz hale getirildiğini belirtti. Öte yandan Dicle Operasyonlar Komutanı Korgeneral Abdulemir El Zeydi yaptığı basın açıklamasında Diyale'de faaliyet gösteren IŞİD'in 14 kişilik sniper timinin askeri operasyonlar sırasında öldürüldüğünü kaydetti.

IRAK ORDUSU BEYCİ'YE GİRDİ

Irak hükümetine bağlı ordu ve Şii gönüllülerden oluşan güçler, Irak'ın Selahaddin eyaletinde 12 Haziran'dan beri IŞİD kontrolündeki Beyci ilçesine düzenledikleri operasyonlar sonucu ilçenin güneyinde yer alan El Temim ile El Nafıt semtlerini örgütün elinden geri almayı başardı.

BU KÖYLER TAMAMEN TEMİZLENDİ

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Selahaddin İl Meclisi başkanı Ahmed El Kerim, son bir hafta içerisinde Beyci'ye doğru karadan ilerleyen emniyet güçlerine Irak Hava Kuvvetleri ve ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçakların da havadan destek vermesi sonucu Tikrit- Beyci arasındaki Elbu Tuma, Haccac, El Mazraa, El Hamra, El Mihezzem köylerinin IŞİD terör örgütünden tamamen temizlendiğini duyurdu.

BAYRAK ÇEKİLDİ, 50 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

El Kerim açıklamasının devamında 'Dün sabah Beyci'ye yaklaşan emniyet güçlerimizi IŞİD bombalı araçlarla düzenlediği intihar eylemleri ile engellenmek istedi ve ardından birliklerimizle çatışmaya girdi ama tüm zorluklara rağmen bu sabah askeri birliklerimiz ilçenin güneyinde bulunan El Temim ile El Nafıt semtlerine girmeyi başardı ve binaların çatısına Irak bayrağını asarak zaferini ilan etti. Çatışmalarda en az 50 IŞİD militanı hayatını kaybetti' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Irak Ordusu'ndan IŞİD'e Darbe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • malatya: ışid son bir ay içinde binbeşyüz kürt öldürdü hepsi pkklı yaralananları söylemiyorum bile beşyüzü sadece kurşun sıkmadan bıçakla 21 31 Yanıtla polis: bende karşınızda olacam 0 0
  • VAY CANINA: NE IŞIDMIŞ BE BİNLERCE KÜRT ÖLDÜ HALA IŞID BİTMEDİ 13 9 Yanıtla
  • asker: CakmaVatanseverler isid kardesleriniz sizleri bekliyor hergün yuzlercesi ölüyor 1 8 Yanıtla
  • metin: adamlar 50 kisiyle okadar yeri almış helal olsun demekki uçaklar olmaz 50 kişiye kafa tutmayacaklar 4 3 Yanıtla
  • antep: ölen ışidliye üzülmem ama geberen pkklıya tabiki sevineceğiz 2 1 Yanıtla
  • adem: Yeni bir türkü TÜRKÜCÜLERE: Sağa sola kıvırışına, Çeçen hatun için cinayet işleyişine, hele hel peşmergeden kaçışına ölürüm kalleş ışıd. 0 2 Yanıtla
  • YALANSINIZ: ırak ordusunun kendine ait hiç birşeyi yok herşeyi amerikanın malı abd kendi savaşmıyor yıllardır kekoları silahlandırıp Ölüme gönderiyor apo yakalandığında ne demişti avrupanın abdnin oyuncağı oldum beni kullandılar silah verip türkiyeye saldırmamı istediler diye ötmüştü hala akıllanmayan bazı insanlar amerikanın onları sevdiğini düşünüyor yazık 1 0 Yanıtla
  • asker: CakmaVatanseverler isid kardesleriniz sizleri bekliyor hergün yuzlercesi ölüyor 0 1 Yanıtla
  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement