Dışkapı Köprü Altının Çehresi Değişti - Son Dakika
Yerel

Dışkapı Köprü Altının Çehresi Değişti

Dışkapı Köprü Altının Çehresi Değişti

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi, köprü altlarına sosyal donatı alanları kurarak bu noktaları işlevsel hale getiriyor.

21.06.2015 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi, köprü altlarına sosyal donatı alanları kurarak bu noktaları işlevsel hale getiriyor.

Kent Estetiği Dairesi, Dışkapı kavşağı olarak bilinen bölgede köprü altının bir ayağına halk ekmek satış noktası diğer ayağına işçi lokali kurarak bu alanları atıl kalmaktan kurtardı. Köprünün iki yakasında havuzlar, oturma grupları kuran, eski aydınlatmaları değiştiren, havuzlar yapan, zemin döşemelerini yenileyen, eski korkulukları paslanmaz korkulukla değiştiren, park alanlarını dekoratif led aydınlatma direkleri ile donatan ve aydınlatmalı saat yerleştiren Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi, bölgeye estetik bir görünüm katarken, işçi lokalinin yan tarafına da sosyal alan kazandırdı.

Köprü altlarında aydınlatma yatırımları yaparak yayaların güvenliğini sağlamaya yönelik adımlar atan büyükşehir belediyesi, Dışkapı kavşağında köprü altında yaptığı düzenlemeler, oluşturduğu sosyal donatı alanları ve güçlü aydınlatma sistemleri ile yayaların karşıdan karşıya geçişlerinde ve ulaşım noktalarında güven ortamını artırmış oldu.

MUHTAR ERGEN: "GÜVENLİK SORUNU YÜZDE 80 BİTTİ"

Altındağ Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı Yusuf Ergen, Dışkapı kavşağı çevresinde büyükşehir belediyesi tarafından yapılan düzenlemelerin çevre sakinlerinden olumlu tepki aldığına dikkati çekti.

Muhtar Yusuf Ergen, "Şu anda burada yapılan düzenlemeyle, üst geçidimizde, belediyenin açmış olduğu işçi lokalinin olduğu yerlerde ve halk ekmek kısmında güvenlik sistemi olması, insanlarımızın rahat bir şekilde üst geçidi kullanmasını sağlamaktadır. Eskiye nazaran güvenlik sorunu diye bir olay yüzde 80 bitmiştir. Tabii ki geceleri olabiliyor ama şu an büyükşehir belediyemizin yaptığı çalışmalar, köprü altına kurulan aydınlatma sistemleriyle birlikte yapılan dizaynlar halkımızı memnun etmiştir. Belediyemize teşekkür ediyoruz. Yarım kalan işlerin kısa zamanda yapılmasını arz ediyorum. Şu an burada bir sıkıntı olmadığını gönül rahatlığıyla söyleyebilirim" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dışkapı Köprü Altının Çehresi Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement