Dışişleri Bakanı: Düşen Uçakta 1 Türk Kökenli Alman Vatandaşı Var - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanı: Düşen Uçakta 1 Türk Kökenli Alman Vatandaşı Var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'daki uçak kazasında, vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi.

24.03.2015 18:46  Güncelleme: 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'da 150 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasında Türk yolcuların da bulunduğuna dair açıklamalara Dışişleri yetkilileri yanıt verdi. Yolcular arasında 39 Türk yolcu olduğu iddia edilirken, Dışişleri yetklilileri uçakta Türk kökenli Alman vatandaşı 1 yolcu olduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransa'daki uçak kazasında, vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi. Uçaktaki yolcuların yakınları, kazanın ardından Düsseldorf Uluslararası Havalimanı'na geldi. Gelenler arasında bir Türk ailesinin de olduğu görüldü.

DIŞİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa'daki uçak kazasında, vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi.

Çavuşoğlu, Polonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Grzegorz Schetyna'nın katılımıyla, Polonyalı ve Türk iş dünyası temsilcilerine verilen gala yemeğinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Çavuşoğlu, Fransa'da düşen uçakta 39 Türk yolcu bulunduğuna ilişkin sorulara, "Vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir kadın hayatını kaybetti. Evlenmeden önceki soyadı Çelik olan Muradiye adında bir soydaşımızın olduğunu tespit ettik. Yolcu listesini kontrol ettik. Bir de Yasmin adında bir yolcu var ama Türk olup olmadığını bilmiyoruz" şeklinde cevapladı.

Çavuşoğlu uçağın düşüş nedeniyle ilgili olarak da bir bilgiye sahip olmadıklarını söyledi.

Alman Lufthansa Havayollarına ait GermanWings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi yolcu uçağı 6 mürettebat ve 144 yolcusuyla birlikte Fransa'nın güneyinde düşmüştü.

"YAKINIMIZ O UÇAKTAYDI"

Düsseldorf Uluslararası Havaalanı'na gelen bir grup Türk, uçakta 35 yaşında Gülizar Çelik adlı bir yolcu yakınlarının bulunduğunu söyledi. Türkler, havalimanında yetkililerden bilgi almak için bekleyişini sürdürüyor.

67'Sİ ALMANYA 45'İ İSPANYA PASAPORTLU

Germanwings yetkilileri düzenledikleri basın toplantısında uçakta ikisi bebek 144 yolcu ve 6 mürettebat bulunduğunu açıkladı. Yetkililer ayrıca uçağın pilotunun 10 yıldan fazla uçuş deneyimi olduğunu belirttiler. Uçaktaki yolcuların 67'sinin Almanya, 45'inin ise İspanya pasaportuna sahip olduğu kaydedilirken, diğer yolcuların uyruğu hakkında ise net bilgiler elde edildikten sonra açıklama yapılacağı belirtildi.

Almanya Başbakanı Merkel ise Fransa ve İspanya ile yakın temasta olduklarını belirterek kazanın nedeniyle ilgili spekülasyonlardan kaçınılmasını istedi. Merkel, kaza haberinin kendilerini derinden sarstığını belirterek, tüm randevularını iptal ettiğini ve çarşamba günü kaza yerine gideceğini açıkladı.

HOLLANDE "MUHTEMELEN" DEDİ AMA...

Kazanın ardından Paris'te İspanya Kralı 6'ncı Felipe ile basın toplantısı düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, uçaktaki yolcular arasında "Almanlar, İspanyollar ve muhtemelen Türkler var" demişti.

KRAL FELIPE TÜRK YETKİLİLERE TAZİYELERİNİ İLETTİ

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İspanya Kralı ise Hollande'dan daha net bir ifade kullanarak, uçakta Türklerin olduğunu belirtti. Kral Felipe, "Türk yetkililere de taziyelerimi iletiyorum" derken; CNN International, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy'un, "Düşen uçakta çok sayıda İspanyol, Alman ve Türk var" dediğini aktardı.

Dışişleri Bakanı: Düşen Uçakta 1 Türk Kökenli Alman Vatandaşı Var
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı: Düşen Uçakta 1 Türk Kökenli Alman Vatandaşı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • mirmir: Ölen Kürt olamaz çünkü Kürtler ölümsüzdür 4 64 Yanıtla
  • 4646: ya 1 türk olsa ne 100 türk olsa ne ölenlerin hepsi insan. . bunu böyle vurgulamalarını çok yanlış buluyorum. . . bizi kendi içimizde böldükleri yetmiyormuş gibi. . . allah ailelerine sabır versin hepsinin 33 0 Yanıtla
  • GARIP: YABANCI TURK AYRIMI YAPMAYIN CANLAR GITMIS OLENLERIN AILELERINE SABIR VERSIN. 32 1 Yanıtla
  • ohh beee kürt yok: ohh beee kürt yok 3 29 Yanıtla
  • Anti-Faşist: Van depremine sevinen ulusalcı ülkücü Faşistler hadi bu haberede sevinin 8 11 Yanıtla
  • Türkoglu: Allah rahmet eylesın Her kımse 12 1 Yanıtla
  • Batsin oturum vatandaslik hayasizlar: Ben sunu anlamadim bu bayan bir alman lami evli galiba cunku soyadi neden oyle olmus yoksa oturum veya vatandaslik almak icinmi bu hayasizligi yapmis aciklama yapilmali bu konuda devlet vatandasi aydinlat 2 10 Yanıtla
  • mtn: Önce araştır, sonra haber yap looooo 9 3 Yanıtla
  • Anti-Faşist: Ülkücü Faşistler Bu Haberede Şimdi Sevinir. Malum bunlar her ölüm haberine kutlama yapıyor. 6 4 Yanıtla
  • Anti-Faşist: Bu ülkücü ulusalcı faşistler her kazaya her ölüm olayına uludere misali kutlama yapıyorlar. 3 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor
    14:24 YÖK Başkanı: Türkiye yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geliyor

    YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'nin yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline geldiğini belirterek, YÖK'ün uluslararasılaşma stratejisinin temel hedefinin ilk 5 ülke arasına girmek olduğunu söyledi. Özvar ayrıca, YÖK'ün yapay zeka, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında çalışmalar yürüttüğünü ve uluslararası öğrencilere yönelik olumsuz algı çalışmalarını kınadığını ifade etti.

  • Gaziantep'te çember operasyonunda 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
    14:24 Gaziantep'te çember operasyonunda 23 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

    Gaziantep İl Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen çember operasyonunda, 9 ayrı suç kaydı ve 23 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli C.Y., Nurdağı ilçesinde saklandığı adreste yakalandı. Şüpheli şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı
    14:24 Çorum'da Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası Başladı

    Çorum'da düzenlenen Büyükler Oryantiring Türkiye Şampiyonası, Çatak Tabiat Parkı'nda başladı. Şampiyonaya 130 spor kulübünden 1250 sporcu katılıyor. Çorum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, sporcuları en iyi şekilde ağırlamaya özen gösterdiklerini belirtti. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu ise Çorum'un oryantiring sporu için uygun bir kent olduğunu vurgulayarak, sporcuların milli takıma seçilmesini ve uluslararası arenada ülkemizi temsil etmelerini beklediklerini söyledi. Şampiyona, yarın Mislerovacığı köyünde devam edecek ve 21 Nisan Pazar günü kent merkezindeki etabın ardından sona erecek.

  • Akçadağ Mahalle Muhtarları Derneği Başkanlığına Eyüp Gönültaş Seçildi
    14:23 Akçadağ Mahalle Muhtarları Derneği Başkanlığına Eyüp Gönültaş Seçildi

    Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bulunan Mahalle Muhtarları Derneği'nin başkanlığına Eyüp Gönültaş seçildi. Dernek binasında gerçekleştirilen seçimde, 60 mahalle muhtarı katılım gösterdi. Gönültaş, seçim sonrası birlik ve beraberlik mesajları vererek, Akçadağ'a hizmet etmeyi öncelikli hedefleri arasında belirtti.

  • Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı
    14:23 Ordu'da suç örgütüne yönelik operasyonda 2 şüpheli tutuklandı

    Ordu'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, organize suç örgütü üyeliği ve kanuna muhalefet suçlarından aranan E.A.G. ve E.E. isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada ruhsatsız bir tabanca ve 8 mermi ele geçirildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı.

  • Amasya'da lise öğrencileri Şehitler Haftası dolayısıyla temizlik yaptı
    14:22 Amasya'da lise öğrencileri Şehitler Haftası dolayısıyla temizlik yaptı

    Amasya'nın Suluova ilçesinde bulunan Şehitler Haftası dolayısıyla Şehitliği'nde temizlik yapan lise öğrencileri, şehit mezarlarını sulayarak dua etti. Etkinlikte öğrencilere milli ve manevi duygular aşılanırken, şehitlere vefa ve minnet duyguları ifade edildi.


Advertisement