Dışişleri: Rusya 2. Kez İhlalde Bulundu, Büyükelçi Bakanlığa Çağırıldı - Son Dakika
Güncel

Dışişleri: Rusya 2. Kez İhlalde Bulundu, Büyükelçi Bakanlığa Çağırıldı

Dışişleri Bakanlığı Rus savaş uçağının 2. kez Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle Rusya Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırdı.

05.10.2015 22:39  Güncelleme: 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesi ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Dışişleri'nden yapılan açıklamada "Rus savaş uçağı 2. kez Türk hava sahasını ihlal etti. 4 Ekim'deki ikinci ihlal için Rusya Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı. İhlal kuvvetle ikinci kez protesto edildi."

DIŞİŞLERİ İLK AÇIKLAMAYI SABAH YAPTI

Dışişleri Bakanlığı, bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada da, cumartesi günü bir Rus savaş uçağının Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal ettiğini kamuoyuna duyurmuştu. Bu nedenle Rusya'nın Ankara Büyükelçisi, bakanlığa davet edilerek Türkiye'nin protesto notası iletilmişti.

Dışişleri açıklamasında, " Rusya Federasyonu'na ait bir savaş uçağı 3 Ekim saat 12.08'de Yayladağı/ Hatay bölgesinin güneyinde hava sahamızı ihlal etmiştir. Bölgede devriye uçuşu yapan iki F-16 uçağımız tarafından önlemede bulunulması üzerine Rus uçağı Türk hava sahasını Suriye'ye geçerek terk etmiştir" denilmişti.

İKİNCİ AÇIKLAMA AKŞAM GELDİ

Akşam saatlerinde ise Dışişleri'nden 2. hava ihlali ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Rus savaş uçağı 2. kez Türk hava sahasını ihlal etti. 4 Ekim'deki ikinci ihlal için Rusya Büyükelçisi bakanlığa çağrıldı. İhlal kuvvetle ikinci kez protesto edildi."



Dışişleri: Rusya 2. Kez İhlalde Bulundu, Büyükelçi Bakanlığa Çağırıldı

Son Dakika Güncel Dışişleri: Rusya 2. Kez İhlalde Bulundu, Büyükelçi Bakanlığa Çağırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (116)

  • alo putin: Rusya havadan pkk karadan Türkiyeyi vursun 12 163 Yanıtla ysf: içimizdeki düşman. yangında ilk tutulacak olan tuvalet kağıdı gibisin 0 0
  • Devlet Bahçeli: Neden Hemen karşılık vermiyor Türkiye korkuyor mu Rusya dan yoksa :) 21 21 Yanıtla
  • Yahya koşu: Vurun indirin 13 26 Yanıtla
  • amedli amedli: Kürtlere aslan kesilen rusların karşısında kedi oluyor. 30 7 Yanıtla
  • gokhanalp: Rusya şaka değil basit almayın bu türkiyenin dağ taş bombalamaya benzemez birkaç Kurdler le savaşmaya benzemez ...Rusya saglamligiyla bilinen süper guc 24 6 Yanıtla
  • Ahmet: türk ve rus savasinda bizler kürtler yokuz.bakalim bu sefer sizi kim kurtaracak. 11 13 Yanıtla PKK d: Ay ay ay ay 0 0
  • Şervan: Rus Devleti ypg ye ağır silahlar verecek vur rus türkiyeyi hepımız arkandayız 11 12 Yanıtla Bu daha ne ki: Kalleslik her zamanki gibi tavan yapmış etekli he 5 3
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement