Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, İngiliz Makamlarının THY'den Bilgi İstemesini Değerlendirdi... - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, İngiliz Makamlarının THY'den Bilgi İstemesini Değerlendirdi...

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, İngiliz makamlarının THY’den bilgi istediği iddialarıyla ilgili “Tabiatıyla bizim büyükelçimiz İngiliz makamlarına gerekli bilgilendirmede bulunabilir.

27.02.2015 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, İngiliz makamlarının THY'den bilgi istediği iddialarıyla ilgili "Tabiatıyla bizim büyükelçimiz İngiliz makamlarına gerekli bilgilendirmede bulunabilir. Türk Hava Yolları Genel Müdürü İstanbul'da yerleşik. Bunun doğru olmadığını düşünüyoruz" dedi.

Bilgiç, Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlendiği basın toplantısında, son bir hafta da 6 şehit verildiğini hatırlatarak, şehitlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti. Dün Afganistan'da meydana gelen saldırıyla ilgili olarak Bakan Çavuşoğlu'nun Afganistan Dışişleri Bakanı ile görüştüğünü kaydetti.

Bilgiç, Bakan Çavuşoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suudi Arabistan ziyareti sırasında eşlik edeceğini belirterek, Bakan Çavuşoğlu'nun Başbakan Davutoğlu'nun Portekiz ziyaretine iştirak edeceğini ifade etti.

Bilgiç, ABD Ulusal İstihbarat Örgütü Direktörü James Clapper, Türkiye'nin başka çıkarları nedeniyle IŞID ile mücadelede ABD ile daha fazla işbirliği yapması konusunda iyimser olmadığı ve Türkiye'nin IŞID'i birinci öncelikli görmediğine yönelik soruya, "DEAŞ'ı terör örgütü olarak tanıyoruz. Hem siyasi irade tam hem de Başbakanımızın, Cumhurbaşkanımızın ifadeleri ortada. Türkiye uluslar arası koalisyonun ortağı. Türkiye'nin terörle mücadele kaldığını ve ihmalkar davrandığını söylemek adil değil" ifadelerini kullandı.

İngiliz vatandaşı üç kıza yönelik soruya Bilgiç, şöyle cevap verdi:

"Bu konuya ilişkin olarak bizim en baştan beri söylediğimiz husus var. İstihbarat paylaşımının çok önemli olduğunu söylüyoruz. Yabancı savaşçıların ve üçüncü ülke vatandaşlarının DEAŞ'a katılmak üzere Suriye'ye geçişlerinin engellenmesi için ülkelerden bilgi beklediğimizi ve bu bilgileri zamanında kaynak ülkelerden bilgi beklediğimizi söyledik. Bazı ülkeler bazı isimler verdi. Bu isimleri yakaladığımızda ülkelerine geri gönderiyoruz. İngiliz makamları 3 İngiliz vatandaşının 17 Şubat tarihinde Türkiye'ye geldiğini biliyoruz. 3 İngiliz vatandaşının girmeden önce bize bildirim yaptıklarını söylemiyorlar. Bildirim yapılmışsa da, bir gün sonra yapılmış."

İngiliz parlamentosunun İngiltere Büyükelçisi ve Türk Hava Yolları Genel Müdürü'nden bilgi istemesine dair Bilgiç, "Tabiatıyla bizim Büyükelçimiz İngiliz makamlarına gerekli bilgilendirmede bulunabilir. Türk Hava Yolları Genel Müdürü İstanbul'da yerleşik. Bunun doğru olmadığını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Eğit-donat ilgili olarak Bilgiç, "Mart ayı itibariyle başlayacağını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin olarak Bilgiç, "Biz sadece bölgedeki unsurlara bildirimde bulunduk. Yardım alınması söz konusu değil" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, İngiliz Makamlarının THY'den Bilgi İstemesini Değerlendirdi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement