Dışişleri Bakanlığı'ndan, Zergele'de Sivillerin Vurulduğu İddialarına Araştırma - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanlığı'ndan, Zergele'de Sivillerin Vurulduğu İddialarına Araştırma

Dışişleri Bakanlığı, teröristlerin bulunduğu Zergele kampına yönelik yapılan hava saldırısında sivillerin de hayatlarını kaybettikleri iddialarına yönelik araştırma başlatılacağını açıkladı.

01.08.2015 19:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, teröristlerin bulunduğu Zergele kampına yönelik yapılan hava saldırısında sivillerin de hayatlarını kaybettikleri iddialarına yönelik araştırma başlatılacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı, Zergele kampında PKK'lı teröristlerin yanı sıra sivillerinde vurulduğu iddialarının detaylı bir şekilde araştırılacağını açıkladı.

"İDDİALAR HAKKINDA İNCELEME VE ARAŞTIRMA BAŞLATILMIŞTIR"

Yapılan yazılı açıklamada, Zergele kampının üst düzey PKK'lıların harekat sırasında orada olduklarının bilindiği vurgulanarak, "PKK terör örgütünün lojistik ve koordinasyon amaçlarıyla kullandığı Zergele kampına yönelik gerçekleştirilen hava harekatı sırasında PKK kayıplarının yanısıra sivil kayıplar da meydana geldiği yönündeki haberler üzüntüyle karşılanmış ve haberlerde ileri sürülen iddialar hakkında inceleme ve araştırma başlatılmıştır" denildi.

"IRAK KÜRT BÖLGESEL YÖNETİMİ MAKAMLARIYLA DA ORTAK BİR ÇALIŞMA TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLECEKTİR"

Terör örgütünün sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı bilgisinin de yer aldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"En yüksek standartlarda yürütülen hava harekatı kapsamında tüm hedefler anlık istihbarat raporları doğrultusunda sivillerin bulunmadığına tam kanaat getirilen alanlardan seçilmekte; sivil kayıplarının yaşanmaması için daima azami gayret özenle sarf edilmektedir. Herhalükarda gündeme gelen tüm iddialar en geniş biçimde araştırılacak, bu hususta temas halinde olduğumuz Irak Kürt Bölgesel Yönetimi makamlarıyla da ortak bir çalışma titizlikle yürütülecektir. Bu çalışmalarımız sonucunda elde edilecek bulgular kamuoyuyla en kısa zamanda paylaşılacaktır." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanlığı'ndan, Zergele'de Sivillerin Vurulduğu İddialarına Araştırma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement