Bakan Çavuşoğlu: Türkiye'de 1,6 Milyon Suriye ve Iraklı Var - Son Dakika
Güncel

Bakan Çavuşoğlu: Türkiye'de 1,6 Milyon Suriye ve Iraklı Var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'de 1,6 milyon Suriye ve Iraklı bulunduğunu ifade etti.

22.11.2014 16:05  Güncelleme: 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye ve Irak'taki gelişmelerin Türkiye'yi doğrudan ilgilendirdiğini ifade ederek, Türkiye'de 1,6 milyon Suriye ve Iraklı bulunduğunu kaydetti. Bakan Çavuşoğlu, Ak Saray tartışmalarına da değinerek,"Şimdi de Saray'a taktılar. AK Saray diyorlar. Türkiye bunu hak etmiyor mu? Aldığımız uçağa taktılar. Uçak alırız. Gerekirse bir uçak daha alırız. Paramız da var imkanımız da var" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, partisinin Kapaklı İlçe Teşkilatı Kongresi'ne katılmak üzere saat Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesine geldi. İlk olarak Kapaklı Kaymakamlığını ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, daha sonra partisinin ilçe kongresine katılmak üzere kaymakamlık binasından ayrıldı.

"FELSEFEMİZ DURMAK YOK YOLA DEVAM"

AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı'nın 1. Olağan Kongresi'nde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bizim felsefemiz durmak yok yola devamdır. Dinamik bir bölgede yaşıyoruz. Bölgemizde yaşanan sorunlar, bizim dünyanın başka yerlerinde yaşanan gelişmelere duyarsız kalacağımızı gerektirmez. Önümüzdeki yıl G-20'nin dönem başkanlığını alacağız. 2015'te Antalya'da G-20 zirvesi yapacağız. Dünyanın neresinde Türkiye için bir fırsat varsa oraya gidiyoruz" dedi.

"BİZLER BİR AİLEYİZ"

Türk sanayicisine yeni pazarlar açabilmek için dünyayı dolaştıklarını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "İnşallah her ülkeye büyükelçilik açacağız. Sanayicilerimiz, bütün Afrika ülkelerine ihracat yapabilecek. Biz bölgelere bize verdikleri oy oranına göre bakmıyoruz. Biz tüm bölgelerimize aynı gözle bakıyor, hepsinin kalkınması için çaba sarf ediyoruz. Bizler bir aileyiz. Rabbim birlik beraberliğimizi bozdurmasın. Türkiye nasıl değişiyorsa, teşkilatlarımızda da yenilenmeler oluyor. Bu davaya gönül veren insanların mevki makam için burada olmadıkları, ülkelerine hizmet sevdasında olduklarını gördüğüm için çok mutluyum" diye konuştu.

"4 SENE ÖNCE ESAD GİTSEYDİ BU İNSANLAR ÖLÜR MÜYDÜ?"

Konuşmasının devamında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da göndermede bulunan Bakan Çavuşoğlu, "Kılıçdaroğlu, CHP'yi MİT'in karıştırdığını söylüyor. 'Sizi karıştırmak işçin dışarıdan bir şeye ihtiyaç var mı?' diye sordu. Dünyadaki gelişmelerin oldukça dinamik olduğunu ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "Suriye ve Irak'taki gelişmeler bizi doğrudan ilgilendiriyor. 4 sene önce Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki gelişmelerin nelere yol açabileceğini, dengeleri bozabileceğini anlatmıştı. Bizim 4 yıldır anlatmaya çalıştıklarımızı müttefiklerimiz daha yeni anlamaya başladı. Bizim bölge ile ilgili bir çıkarımız yok. Türkiye'de 1,6 milyon Suriye ve Iraklı kardeşimizi barındırıyoruz. Onlara kapılarımızla birlikte gönüllerimizi açtık. 12 sene önceki Türkiye bu insanları barındırabilir miydi?" dedi. Bakan Çavuşoğlu, "4 sene önce bizim politikamıza yanlış diyenler bugün bizden özür diliyor. 4 sene önce Esad gitseydi bu insanlar ölür müydü?" ifadelerini kullandı.

"ALDIĞIMIZ UÇAĞA TAKTILAR"

79 yılda yapılanların kat kat fazlasının 12 yılda yapıldığını belirterek konuşmasını sürdüren Bakan Çavuşoğlu, "Şimdi de saraya taktılar. AK Saray diyorlar. Türkiye bunu hak etmiyor mu? Neymiş efendim Recep Tayyip Erdoğan'ın sarayıymış. Siz Recep Tayyip Erdoğan'ı tanıyamamışsınız. O lüks düşkünü değil? Aldığımız uçağa taktılar. Uçak alırız. Gerekirse bir uçak daha alırız. Paramız da var imkanımız da var. Siz büyük Türkiye'ye bunu mu reva görüyorsunuz? Türkiye'ye en iyi Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakışır" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu: Türkiye\'de 1,6 Milyon Suriye ve Iraklı Var
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bakan Çavuşoğlu: Türkiye'de 1,6 Milyon Suriye ve Iraklı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • tarihci: Ulkede en buyuk azinlik araplar oldu, iktidar turkiyeyi araplastiramadi ama arabi turkiyelilestirdi. yaklasik her cins araptan toplam 6-7 milyon arap var. hemide hicbir işe yaramayanindan, egitilmesi mumkun olmayanindan. 5 0 Yanıtla
  • horoz: Babanin parasiydi dimi. haram zehir zikkim olsun. vatandasi yoksulluktan kivranan bir ulkede bu yasananlar ancak bir dikta yonetiminde, diktatorlukte olur. zamani gelince hepiniz hesap vereceksiniz. 5 0 Yanıtla
  • sinan ciftci: Araplarin kendine hayiri yok 1 0 Yanıtla
  • Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın
    19:58 Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın

    Tekirdağ Çorlu'da bulunan bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de görüldü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına almaya çalışıyor.

  • Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
    19:57 Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 mahallede düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve para ele geçirdi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 3 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı
    19:55 Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı

    Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. İşçiler bugün de iş bırakma eylemlerine devam etti ve firma yetkililerinin de olduğu bazı araçları taşladı.

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak
    19:51 TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak

    Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun mide ilaçlarına ilişkin kararıyla ilgili, 'Tasarruf amacı ile yapıldığı iddia edilen bu uygulamalar, eşdeğer ilaç uygulamasını, dolayısıyla da eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak yanlış uygulamalardır' dedi.

  • CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir Esnaf Buluşması'na katıldı
    19:49 CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir Esnaf Buluşması'na katıldı

    CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) tarafından düzenlenen 'Esnaf Buluşması'na katıldı. Tugay, İzmir'in su ihtiyacı ile ilgili projelerini anlattı ve musluktan rahatça içilebilecek, tadı güzel suyun akacağını söyledi.

  • TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu
    19:47 TTSO Mart Ayı Meclis Toplantısında Trabzon'un Gelişimi Konuşuldu

    Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) mart ayı Meclis Toplantısı'nda, Trabzon'un gelişimi için talepler ve beklentiler dile getirildi. TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren, istihdamı artırıcı projelerin desteklenmesi, turizme yeni destinasyonlar kazandırılması, gastronomi turizmine katkı sunulması gibi konuların önemine vurgu yaptı. TTSO Başkanı Erkut Çelebi ise seçim kampanyası süresince belediye başkan adaylarıyla görüşerek taleplerini ilettiklerini ve bu vaatlerin takipçisi olacaklarını belirtti.

  • Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti
    19:35 Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti

    Cumhur İttifakı'nın Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın, Güllük ve Çomakdağ mahallesini ziyaret etti. Ayaydın, ziyaretlerinde mahalle sakinlerinin ihtiyaçlarını dinledi ve seçilmesi durumunda yapacağı hizmetleri anlattı. Ayrıca, balıkçılar için modern bir barınak yapılacağı ve yöresel kıyafetli çocukların okul masraflarının karşılanacağı sözü verildi.


Advertisement