"İncirlik'le İlgili Verilmiş Bir Karar Yok" - Son Dakika
Güncel

"İncirlik'le İlgili Verilmiş Bir Karar Yok"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "İncirlik veya başka bir konuyla ilgili şu anda verilmiş bir karar yok." dedi.

13.10.2014 18:42  Güncelleme: 21:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İncirlik veya başka bir konuyla ilgili verilmiş bir karar olmadığını belirterek, "Bugün bölgedeki IŞİD başta olmak üzere, bölgenin istikrarını ve güvenliğini zorlayan ve bugünkü tabloyu oluşturan terör örgütleri ile mücadelede de böylesine kapsamlı bir strateji içinde Türkiye gereğini yapacaktır" dedi.

Çavuşoğlu, New York'ta AA ve TRT'ye yaptığı açıklamada İncirlik Üssü'nün kullandırılması ve Suriyeli muhaliflerin eğitilmesi konularında ABD ile süren müzakerelere ilişkin bilgiler verdi.

IŞİD ile mücadele ve her türlü terörün bölgeden yok edilmesine ilişkin Türkiye'nin tutumunun net olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "Esasen biz her zaman kapsamlı ve tüm detayları ile tartışılan ve kabul edilen bir stratejiden yana olduğumuzu ve bu stratejinin içinde nelerin olduğunu da söylüyoruz" dedi.

IŞİD ile mücadele konusunda müttefiklerle görüşmelerin sürdüğünü vurgulayan Çavuşoğlu, "Şu an itibarıyla 'eğit ve donat projesi' kapsamında ABD ile bazı konularda hemfikiriz. Daha doğrusu bu konuda bir mutabakatımız var. Bunun nasıl ve nerelerde yapılacağı gibi teknik konularda zaten uzmanlarımız kendi aralarında görüşüyorlar" dedi.

-İncirlik'in kullandırılması-

Bakan Çavuşoğlu, İncirlik konusuna da değinerek "İncirlik veya başka bir konuyla ilgili şu anda verilmiş bir karar yok. Esasen kapsamlı bir strateji içinde neleri yapmamız gerektiğini ve bunun sebepleri, yani terörün, bölgedeki istikrarsızlığın sebepleri dahil, tüm konuları, siyasi konuları, insani konuları, eğitim dahil her türlü askeri ve diğer konuları kapsayacak bir stratejinin tartışılıp kabul edilmesi lazım" diye konuştu.

Türkiye'nin terörle her zaman mücadele ettiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Bugün bölgedeki IŞİD başta olmak üzere, bölgenin istikrarını ve güvenliğini zorlayan ve bugünkü tabloyu oluşturan terör örgütleri ile mücadelede de böylesine kapsamlı bir strateji içinde Türkiye gereğini yapacaktır" dedi.

-Türkiye'nin BMGK adaylığı-

Çavuşoğlu, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyelik adaylığı çalışmalarını da değerlendirerek, bu adaylığın Türkiye'nin uluslararası örgütlerdeki çabalarının bir göstergesi olduğunu kaydederek, "Türkiye gerek bölgesel gerekse küresel uluslararası örgütlerin içinde her zaman aktif rol oynamıştır" dedi.

Türkiye'nin uluslararası arenada bir çok inisiyatifin de öncülüğünü yaptığını hatırlatan Çavuşoğlu, Türkiye'nin insani boyutlu çalışmalarını, kalkınma ve adalet için mücadelesini BMGK içinde sürdürmek istediğini söyledi.

Türkiye'nin seçilmesi için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere büyük gayret gösterdiklerini ifade eden Çavuşoğlu, "Şu andaki tablo iyi görünüyor ama tabii ki seçim... Gizli oylama var. İnşallah tekrar seçilmeyi arzu ediyoruz" diye konuştu. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'İncirlik'le İlgili Verilmiş Bir Karar Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi
    14:05 Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi

    Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Kuat Kanafeyev, MÜSİAD Antalya Başkan'ı Ali Akçay ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek Kazakistan'ın potansiyel yatırım alanları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Başkonsolos Kanafeyev, Kazakistan'ın stratejik konumu, büyük pazarlara erişim kolaylığı, yatırım teşvikleri, doğal rezervleri ve Astana Uluslararası Finans Merkezi hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Görüşme sonunda Başkonsolos Kanafeyev, MÜSİAD Antalya yönetimini Kazakistan'a davet etti.

  • Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde
    14:00 Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde

    Avusturya Hava Yolları'nda çalışan kabin görevlileri, maaşlarının artırılması talebiyle greve gitti. Grev nedeniyle 400'ün üzerinde uçuş iptal edilirken, yaklaşık 52 bin yolcu etkilendi. VIDA Sendikası, çalışanların aylık gelirlerinin yüzde 27 artırılmasını talep ederken, şirket yüzde 18 artış önerisinde bulunuyor.

  • Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi
    14:00 Adıyaman'da Mahalli İdareler Genel Seçimi Öncesi Sandık Kurulu Başkanlarına Eğitim Verildi

    Adıyaman'da, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için alınan tedbirler ve konteyner kentlerdeki sandık kurulumu gibi konular da ele alındı.


Advertisement