Dış Politikanın Deneyimli İsmi - Son Dakika
Güncel

Dış Politikanın Deneyimli İsmi

Dünyaca tanınmış dış politika ve siyasetin deneyimli ismi Londra Eski Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti'ne katıldı.

26.06.2015 09:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özellikle dış politikada Avrupa Birliği ve Ermenistan konusunda çalışmaları bulunan, siyaset ve diplomasinin bilirkişilerinden olan Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Ünal Çeviköz, 2009 yılında Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokolleri hazırladı.

1952 yılında İstanbul'da doğan Ünal Çeviköz, lise eğitimini Kadıköy Maarif Koleji'nde tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi'nin İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden 1974, Siyaset Bilimi Bölümü'nden ise 1978 yılında mezun oldu ve aynı yıl Dışişleri Bakanlığı'nda göreve başladı.

Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz, 1989 yılında Dışişleri Bakanlığı'ndan izinli olarak ayrılarak NATO Uluslararası Yazmanlığı'nda göreve başladı ve önce Ekonomi Direktörlüğü'nde sonra Siyasi Direktörlük'te çalıştı. Çeviköz, 1993 yılında Brüksel Üniversitesi'nden Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans derecesini aldı. 1994 yılında NATO'nun Moskova'daki Enformasyon Bürosu'nu açmakla görevlendirildi. Bunu müteakip NATO-Rusya Kurucu Senedi'ni hazırladı ve 1997 yılında yeniden Dışişleri Bakanlığı'ndaki görevine döndü. 2007-2010 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Müsteşar İkili Siyasi İşler Yardımcısı olarak Ankara'da bulundu. Bu sırada 2010 yılında Londra'ya Büyükelçi olarak tayin oldu. 2014 yazında bu görevini tamamlayarak Türkiye'ye dönen Ünal Çeviköz, 2013 yılında da Uluslararası Denizcilik Örgütü 28. Dönem (2013-2015) Genel Kurul Başkanlığı'na seçildi. Emekli Büyükelçi Ünal Çeviköz, İngilizce, Fransızca, Rusça, Almanca ve İtalyanca biliyor.

Akademik kadrosu, öğrencilere sağladığı imkânları, sürekli gelişim anlayışıyla evrensel nitelikte akademik bir kurum olma hedefiyle ilerleyen Kadir Has Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti, Can Has, Nuri Has, Prof. Dr. Mustafa Aydın, Mehmet Germirli, Dr. Levent Bıçakcı, Prof. Dr. Yücel Yılmaz, Prof. Dr. M. Şükrü Hanioğlu, Prof. Dr. Gökhan S. Hotamışlıgil ve Ünal Çeviköz olmak üzere 9 kişiden oluşuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dış Politikanın Deneyimli İsmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement