Diplomalı işsizler: Öğretmen Olmak İstiyoruz - Son Dakika
Güncel

Diplomalı işsizler: Öğretmen Olmak İstiyoruz

Diplomalı işsizler: Öğretmen Olmak İstiyoruz

Harran Üniversitesi'nde Pedagojik Formasyon alamayan öğrenciler düzenledikleri basın açıklaması ile sorunlarını dile getirdi.

19.10.2014 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pedagojik Formasyon alamayan Harran Üniversitesi öğrencileri mağduriyetlerini duyurmak için yürüyüş ve oturma eylemi yaptı. Öğrenciler formasyon için YÖK'ün ve Harran Üniversitesi'nin harekete geçmesini istedi.

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde Pedagojik Formasyon alamayan öğrenciler adına bir açıklama yapan Sakine Zeytin, 16.10.2014 tarihinde Harran Üniversitesi Rektörlüğü tarafından belirlenen 400 kişilik Pedagojik Formasyon kontenjanının yetersizliğinden dolayı Harran Üniversitesi öğrencileri olarak mağduriyet yaşadıklarını belirtti.

Zeytin, "Bugün belirtilen 400 kontenjan verilmesi yönündeki en büyük etken ve büyük sorun olarak üniversitemiz eğitim fakültesi akademik personel yetersizliğinden kaynaklandığını bahane etmektedir. Buna karşın fen edebiyat fakültesi başta olmak üzere üniversitemizdeki diğer fakültelerde de bulunan eğitim fakültesi çıkışlı ve Pedagojik Formasyon eğitimi derslerini verebilecek düzeyde olan ve bu düzeydeki 20 tane hocamızın resmi başvuruları eğitim fakültesi tarafından sadece 2'sinin başvurusu kabul edilmekte olup geri kalan hocaları ise çeşitli bahaneler sunarak reddetmiştir. Ki doktora tezini Pedagojik Formasyon eğitimi üzerine yapmış olan personelini dahi reddetmiştir. Bu sıkıntıya çözüm olarak; her fakültenin bünyesinde bulunan eğitim fakültesi çıkışlı hocalarımızın başvuruları kabul edilirse akademik personel sıkıntısı giderileceğinden kontenjan sıkıntımız çok rahatlıkla giderilebilir" dedi.

UZAKTAN EĞİTİM YÖNTEMİ

"Ayrıca üniversitemiz uzaktan eğitim yoluna gitmeyip kendi öğrencisini ikinci kez mağdur etmektedir" diyen Zeytin, "Örnek olarak, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin açıklamış olduğu bin 500 kontenjanın uzaktan eğitimin kolaylığıyla akademik personel sıkıntısını gidermektedir. Benzer bir girişimin bizim üniversitemiz tarafından yapılması beklenirken kendi üniversite öğrencisinin mağduriyetini göz ardı edip kendi rahatlığını öğrencilerinin mağduriyetine tercih ederek kendi öğrencisine sırt çevirmektedir. Diğer taraftan çevre illerde bulunan üniversitelerle protokol imzalayıp akademik personel takviyesi veya öğrencilerin bu üniversitelerde Pedagojik Formasyon eğitimini alması sağlanırsa açıklamış olduğumuz sıkıntılar ve çözüm önerileri göz önüne alınarak, üniversitemiz tarafından yetkili bir merci tarafından mağduriyetimiz giderilene kadar eylemimiz devam edecektir" diye konuştu. Grup daha sonra buradan yürüyerek Harran Üniversitesi Yenişehir Kampüsü'ne kadar geldi. Ancak öğrenciler burada kampüse alınmadı. Aralarından birkaç öğrencinin temsilci olarak içeri alınması üzerine öğrenciler kampüs önünde oturma eylemi gerçekleştirdi. Ellerinde 'Diplomalı işsizler', 'Formasyondan mağdur etme bonzaiye muhtaç etme', 'Emek bizim formasyon bizim', 'Formasyon hakkımız engellenemez' gibi pankartlar taşıyan öğrenciler sık sık 'Rektör mutlu öğrenciler mutsuz', 'Formasyon hakkımız söke söke alırız', 'Harran uyuma öğrencine sahip çık' şeklinde slogan attı. Burada yaklaşık bir saat oturma eylemi yapan öğrenciler Yüksek Öğretim Kurumu ve Harran Üniversitesi'ni göreve davet etti. Grup daha sonra sessizce dağıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diplomalı işsizler: Öğretmen Olmak İstiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement