Dilek Öcalan'a Kırmızı Plaka - Son Dakika
Politika

Dilek Öcalan'a Kırmızı Plaka

TBMM'de başkanlık divanı önümüzdeki hafta belirlenecek. HDP, Dilek Öcalan'ı katip üye yaparsa Öcalan kırmızı plaka sahibi olacak.

02.07.2015 23:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM'de başkan seçiminden sonra önümüzdeki hafta Başkanlık Divanı üyeleri belirlenecek. HDP'nin Dilek Öcalan'ı katip üye yapacağı konuşuluyor. Böylece Öcalan'a kırmızı plaka verilecek.

DİVAN BÜYÜYOR

Halen 17 olan Başkanlık Divanı üye sayısı AKP, CHP, MHP'den sonra HDP'nin de barajı geçerek grup oluşturması nedeniyle 18'e çıkacak. Dağılımın AKP 8, CHP 4 ile MHP-HDP'ye 3'er üyelik şeklinde olması bekleniyor. Her partinin TBMM Başkanvekili ve İdare Amiri koltuğu olacak.

GRUPLARDA SEÇİM VAR

TBMM Başkanvekili olacak isimleri parti liderlerinin belirlemesi bekleniyor. Ancak idare amirliği ve katip üyelikler konusunda partilerin kendi içinde seçim yaşanacak. Grupların belirlediği isimler TBMM Başkanlığı'na iletilecek. TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, önümüzdeki hafta başında Danışma Kurulu'nu toplayacak. Toplantıda, Divanın oluşumu değerlendirilecek.

ÖCALAN'A KIRMIZI PLAKA

HDP'den Şanlıurfa Milletvekili seçilen Dilek Öcalan'ın katip üyeliğe getirilmesi ihtimal dahilinde bulunuyor. En genç milletvekili olarak geçici divanda görev yapan Öcalan, katip üyeliğe seçilmesi halinde kırmızı plakalı TBMM aracına binecek. Katip üyelere TBMM tarafından Passat marka araç ve şoför tahsis ediliyor. (Kaynak: Sözcü)

Dilek Öcalan\'a Kırmızı Plaka
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Dilek Öcalan'a Kırmızı Plaka - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (189)

  • Harputlu: İnsallah herkesin gonlunde gecen barisa vesile olur. Kavga biter. 233 7 Yanıtla
  • seda_42: inslh binmek nasip olmasin mubarek geceler hurmetine zehir zikkim olsun 75 47 Yanıtla insan: Müslüman bi insan beddua etmez.bu vekilin kimi öldürmüş ey gafil 1 1 seda_42: komomi oldurmus 40vatan evladini salsakci merak etme sozin. sinunuzu gormeden olmicem pislikler 0 0
  • yakışır haklıdır hakka tapan: Yahu bunlarda bizim gibi insanlar değilmi niye Irkçılık Yapılıyor 45 60 Yanıtla Samsunlu55: Insan degiller onlar bölücü sende bir tur bölücüsün bizim derdimiz bölücük pkk baska yok anlayin artik insinler dagdan kim neye binerse binsin hem boluculuk yap hemde deki irkcilik ne guzella 1 0
  • Türkiyem: O katıra binmeye alışık 61 41 Yanıtla tc55: Doğru söze ne denir 3 0
  • Hewale heja : Allah Aşkın'a bu kızı fazla büyütmeyin.ben Hayatım boyunca birilerinin sırtıyla bi yerlere gelenlere fazla itibar etmemişimdir.evet bende Kürdüm ama bu Kızın vekil OLMASINA karşıyım .sırf Öcalan'ın yeğeni diye ne yapalım yani.kürtlük mücadelesine yıllarını veren, zindanlarda yatan, evini , Ekmeğini , çoluğunu,çocuğunu tüm varlığını verip şuan aç dolaşan o kadar insan varken kimse kusura bakmasın ben bu kıza fazla SAYGI da sevgi de göstermem. 72 20 Yanıtla
  • Xray: AKPKK 38 40 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement