Didim ve Leros'un Başkanları Akşam Yemeğinde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Didim ve Leros'un Başkanları Akşam Yemeğinde Buluştu

Didim ve Leros\'un Başkanları Akşam Yemeğinde Buluştu

Yunanistan'ın Leros adası ile Didim arasında iki hafta önce resmi olarak imzalanan kardeşlik protokolü sonrasında iki kardeş kentin belediye başkanları bir araya geldi.

12.11.2015 14:05  Güncelleme: 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'ın Leros adası ile Didim arasında iki hafta önce resmi olarak imzalanan kardeşlik protokolü sonrasında iki kardeş kentin belediye başkanları akşam yemeğinde bir araya geldi.

Mersin'de düzenlenen 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi'ne katılmak için Türkiye'ye gelen Yunanistan'ın Leros Belediye Başkanı Mihalıs Kolias, iki hafta önce Leros ile kardeş kent olan Didim'de ilçe protokolüyle akşam yemeğinde buluştu. Beraberinde gelen heyetle Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay'ın misafiri olan Kolias, "Bizi ayıran bu mavi deniz, ortak sevgimiz, ortak barışımız için aslında birleştirici bir yol olacak" dedi. Duygulu anlar yaşanan toplantıda Başkan Atabay, Leros Belediye Başkanı Mihalıs Kolias'a zeytin dalı verdi.

Mersin'de 13-14-15 Kasım tarihlerinde başlayan Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi'ne, Didim ve Leros heyeti kardeş kentler olarak birlikte katılıyor. Zirve öncesi Didim Poseidon Restorantında akşam yemeğinde buluşan iki kardeş kentin heyetleri, ilçe protokolü ile beraber basın toplantısı düzenledi. İlk 10 dakikanın basına açık tutulduğu toplantıya; Leros Belediye Başkanı Mihalıs Kolias, Leros Belediye Başkan Yardımcısı, Leros Belediye Meslis Başkanı, Leros Basın Sözcüsü, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Garnizon Komutanı Çetin Gülseven, Didim Belediye Başkan Yrd. Salih Bankoğlu, Mehmet Soysalan Didim Eski Belediye Başkanı, İş adamı Kerem Soysalan, Didim Ticaret Odası Strateji Komisyonu Başkanı Hikmet Atilla, Didim Kültür Mirasını Koruma Derneği Mustafa Şentürk, Dibel A.Ş- Öner Çiçek, Didim Turizm Altyapı Birliği Başkanı Sevinç Karataş katıldı.

"ZİRVEYE BERABER GİDECEĞİZ"

Mersin'de yapılacak olan zirveye iki ülke heyetlerinin birlikte gideceğini söyleyen Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, iki şehir arasında duygusal bir bağ oluştuğunu kaydetti. Yunanistan ve Türkiye arasında belediyeler arasında imzalanan ilk kardeşlik protokolünü görmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Atabay, " Leros ile bir kaç hafta önce resmi protokol imzalayarak kardeş kent olduk. Daha önce Türkiye ile Yunanistan arasında kardeş kent konusunda bir takım girişimleri olmuş ancak Didim ve Leros'un kardeş kent olana kadar geçen sürede resmi olarak hiçbir imza atılmamış. Yani Didim ile Leros arasında yapılmış olan anlaşma bir ilk olmuştu. İşin en güzel yanlarından biri de Leros Belediye Başkanımızın dedesi Didim'de doğmuş. Geçen sene bizi ziyarete geldiklerinde amcası ve dedesi yanımızdaydı. Dedesinin doğduğu evi bulduk, tabi çok duyguluanlar yaşandı. Tabi ekonomik anlamda birbirimize destek olacağız ama bu işin kökeninde sanıyorum, dünyadaki birçok kente nasip olmayan birşey bizdeki; romantik ve hissi tarafı var. Yarın kendileriyle beraber buradan hareket ederek Mersin'e hareket ediyoruz. Dünya Kardeş Şehirler Birliği zirvesine katılacağız" diye konuştu.

"BİZİ AYIRAN DENİZ, ORTAK BARIŞIMIZ"

Didim'de olmaktan büyük bir zevk aldığını ifade eden Leros Belediye Başkanı Mihalıs Kolias, iki ülke arasında iş birliğinin daha üst seviyelere yükseltmek istediklerini söyledi. Yunanistan ve Türkiye arasında bulunan mavi denizin, ortak sevgi ve ortak barış için birleştirici bir yol olduğunu belirten Kolias, " Burada olmak benim için büyük bir zevk. Kardeş şehrimizin başkanına ve burada bizi misafir eden konuklara çok teşekkür ediyorum. Bir kaç hafta önce resmen kardeş kent olma gururunu yaşıyoruz. Bundan sonra aramızda daha güçlü bir destek olacak. Bunca yıl Yunanistan ve Türkiye'yi ayıranlara birşey göstermek istiyoruz. Didim ve Leros özelinde aslında Yunanistan ve Türkiye arasında bu işbirliğini daha üst sevilere yükseltebileceğimizi göstermek istiyoruz. Bizi ayıran bu mavi deniz, ortak sevgimiz, ortak barışımız için aslında birleştirici bir yol olacak. Kültür ve birçok alanda iş birliği yapacağız fakat asıl üzerinde düşünmemiz ve çalışmamız gereken konu turizm olacak. Belediye Başkanına içten teşekkür ediyorum, Leros gibi küçük bir adayla kardeş olarak bu şerefi bize bahşettiler. Tüm Yunan halkı adına sizlere şükranlarımı sunmak istiyorum. Didim ile ikiz kardeşler gibi ömür boyu dostluğumuz devam edecek. Burada belediye başkanı olarak da birçok şey yapacağız ama köken olarak Didim ile olan bağım beni duygusal olarak da buraya yakınlaştırıyor" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim ve Leros'un Başkanları Akşam Yemeğinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement