Didim, Emıtt Fuarı'nda Yerini Aldı - Son Dakika
Yerel

Didim, Emıtt Fuarı'nda Yerini Aldı

Didim, Emıtt Fuarı\'nda Yerini Aldı

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olarak gösterilen 20’nci EMİTT Fuarı ziyaretçilere kapılarını açtı.

29.01.2016 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri olarak gösterilen 20'nci EMİTT Fuarı ziyaretçilere kapılarını açtı.

4 bin 500 sektör temsilcisinin katılımı ile gerçekleşen 20. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nın açılışı, İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Fuarda 3'üncü salonda 100 metrekarelik özel hazırlanmış stantla tanıtılan Aydın'ın turistik İlçesi Didim, fuarın ilk günü turizm profesyonelleri ile sektör çalışanlarından yoğun ilgi gördü. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da Didim standını ziyaret etti. Belediye Başkanı Atabay tarafından karşılanan Bakan Ünal, Didim'in turizmi hakkında bilgi aldı.

İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 20. kez düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 74 ülke ve 4 bin 500'ü aşkın kurum, kuruluş ve turizm merkezlerinin katılımıyla kapılarını açtı. Fuarda yer alan şehir ve beldelerin valileri, kaymakamları ve belediye başkanlarının yanı sıra ülkelerini temsilen bakanlar, dernek ve federasyon temsilcileri açılış törenine yoğun ilgi gösterdi. Turizm profesyonelleri, sektör çalışanları ve tatilciler başta olmak üzere geniş kitlelere hitap eden EMITT Fuarı'nın açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'in katılımıyla yapılırken, EMİTT Fuarı'nın açılışına Didim'i temsilen Kaymakam İskender Yönden, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Sevinç Karataş, TÜRSAB Didim Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Tayyar Cengiz, Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Ticaret Odası Meclisi üyeleri ve turizmciler katıldı.

"FUARDA BİRLİK BERABERLİK ÖNE ÇIKTI"

Fuarla ilgili değerlendirmede bulunan Didim Kaymakamı İskender Yönden, EMİTT Fuarı'nda birlik ve beraberliğin sağlandığını belirterek, "Başta Kaymakamlık olmak üzere Belediye Başkanlığı ve tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte burada olmamız önemli. Biz burada Didim ismini kullanıyoruz. Bundan sonraki fuarlara da bu şekilde katılacağız." dedi.

Didim'in beklentisinin olduğunu vurgulayan Kaymakam Yönden, "Bunun için altyapı ve sinerji oluştu. Bunun sonucunda bugün Didim standı, EMİTT Fuarı'nda önemli stantlardan birisi haline geldi. Bu birlik ve beraberliğin bizlere çok şey kazandıracağını düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

"14 YILDIR EMİTT FUARI'NA KATILIYORUZ"

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay da, EMİTT Fuarı'nın iç pazar anlamında önemli olduğunu ve her yıl önemini gittikçe arttırdığını belirterek, dünyanın en önemli 5 fuarından bir tanesi olduğunu söyledi. EMİTT Fuarı'nın ilk açıldığı yıllarda kimsenin böylesine performans beklemediğini ve Didim olarak 14 yıldır bu fuara katıldıklarını ifade eden Atabay, "Bu yıl Türkiye turizminin iç turizme yönelmesi bekleniyor. Bu anlamda EMİTT Fuarı'nın önemi bu sene biraz daha arttı. Temennimiz, çevremiz ülkelerindeki kargaşaların, turizmi baltalayacak ve turisti uzaklaştıracak her türlü olumsuz etkenlerin bir an evvel ortadan kalkması. Burada iş bizlere ve ülkeyi yönetenlere düşüyor. Daha makul politika yürütebilirsek, gerek içeride, gerekse çevremizde turizm baltalanmamış olacaktır." dedi.

"DİDİM STANDINA İLGİ BÜYÜK"

EMİTT Fuarı'nda Didim'e iç turizm olarak fayda sağlamak istediklerini kaydeden Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, şunları söyledi: "Ben EMİTT Fuarı'nı çok önemsiyorum. Bu sene oldukça büyük bir stant ile EMİTT Fuarı'na katıldık. Bugüne kadar katıldığımız fuarlarda en büyük stant. Bu sene ilçemizdeki tesislerimiz de standımıza rağbet gösterdiler. Fuarın ilk gününde Didim standına ilgi oldukça büyük. İlçemize ilgi son 3 yıldır oldukça fazlalaşıyor."

Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Sevinç Karataş ile Didim Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu da yaptığı konuşmalarda, Didim'in var olan potansiyelini tanıtmak için burada olduklarını kaydederek, Didim'de yerli turizmin ön plana çıktığı için EMİTT Fuarı'nı önemsediklerini ve Didim'in çok daha ileri noktalarda olması gerektiği değerlendirmesinde bulundu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim, Emıtt Fuarı'nda Yerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement