Didim'de Kaldırımlar Artık Yayaların Olacak - Son Dakika
Yerel

Didim'de Kaldırımlar Artık Yayaların Olacak

Didim\'de Kaldırımlar Artık Yayaların Olacak

Didim Belediye Meclisinin Mart ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı.

04.03.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Didim Belediye Meclisinin Mart ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Mecliste İlçe genelinde uygulanacak olan Yaya Kaldırım Yönetmeliği oy birliğiyle kabul edildi.

Didim Belediye Meclisinin Mart ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Toplantıya CHP'li Meclis Üyesi Sevinç Karataş, MHP'li Meclis Üyeleri Özgür Makascıoğlu, Aydan Aşık Turgut ve Ragıp Işıklar mazeretli olarak katılmadı. Meclis gündemi öncesinde AK Parti grubunun yazılı önergeleri görüşüldü. AK Parti Grubunun verdiği önergede Efeler Mahallesi 1984 ada 4 parselin ibadet yeri olarak ayrılması talebine cevap veren Başkan Atabay "Bu parselde Pazar yeri çalışmamız var. Bu öneriyi kabul edemiyorum" dedi.

AK Parti grubunun verdiği diğer önergede ise İbadet yerlerinin temizliğinin Belediye temizlik ekiplerince yapılmasına yönelik talebine cevap veren Başkan Atabay "Bu konuda İlçe Müftülüğümüzle görüştük. Bir program dahilinde Temizlik İşleri ekibimiz bu anlamda çalışma yapacak." dedi.

Ardından gündeme geçildi. Gündemin ilk maddesinde yer alan Karakuyu Mevkiinde yer alan 11803, 11804, 11817, 11818 parsellere ait plan değişikliği teklifi görüşüldü. Teklif İmar Komisyonuna sevk edildi. Gündemin ikinci maddesinde Altınkum Mevkiinde mevcut Çamaltı Park Alanı plan değişikliği teklifi görüşüldü. Teklif İmar Komisyonuna sevk edildi. Gündemin üçüncü maddesinde Aydem A.Ş.'nin 25.02.2015 tarihli 20318 sayılı yazısında belirtilen Elektrik Dağıtım Şebekesi Master Projesi kapsamında ihtiyaç duyulacak yeni trafo yerlerinin 1/5000 ölçekli planlar ele alındı. Başkan Atabay madde üzerinde yaptığı açıklamada "AYDEM'e yerler konusunda toplu bir talep gönderilmesi noktasında bilgi verilmesi ve istenilen yerlerin Büyükşehir Belediye Meclisinde ele alınmasını sağlanması iyi olur. Her seferinde bu taleplerin tek tek alınması yerine 1/5000'lik planlarda bu görüşüldükten sonra bizde onay veririz." dedi. Madde oy birliğiyle İmar Komisyonuna sevk edildi. Gündemin dördüncü maddesinde ise İmar ve Hukuk Komisyonuna sevk edilen "Didim İlçesi Yaya Kaldırım Yönetmeliği görüşüldü. Başkan Atabay şehrin her yerinde kaldırım işgallerinin herkesçe bilindiğini ve bu durumun Halkı ve bazı esnafları rahatsız ettiğini söyledi. Atabay "Bu konuyla ilgili odalardan da görüş aldık. Bu sorunu hep birlikte ortada kaldıracağız. Şehri sizlerle birlikte yöneteceğiz. Kaldırım işgalleri ortada kalktığında şehrimiz daha güzel ve modern görünecek." dedi.

Başkan Atabay'ın konuşmasının ardından İmar ve Hukuk Komisyonunca hazırlanan yönetmelik hakkında meclis üyelerine bilgiler verildi. Madde oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinde ise Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün 25.02.2015 tarih ve 324 sayılı "Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisindeki 119 ada 1 parsel üzerinde bulunan Kültür Merkezi'nin Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ücretsiz devredilmesi" konusu görüşüldü. Başkan Atabay Cumhuriyet Mahallesinde yer alan Kültür merkezinin eski ve yeni yönetimin 1 Milyon TL para harcadığını belirterek "Buranın tamamlanması için yaklaşık 4 Milyon TL'lik bir maliyeti var. Belediyemizin bütçesinden dolayı buranın tamamlanması için Büyükşehir ile görüştük. Merkezde 350 kişilik bir salon, üst katta 600 kişilik çok amaçlı salon, 4-5 tane ofis yada dükkan, bodrum ve asansör yer alıyor. Burayı büyükşehir'e verilmesi durumunda yerin tamamlanmasının ardından 15 yıllık süreyle işletim hakkı bize verilecek. Tabii bu konu ilk önce İmar, Hukuk ve Plan-bütçe Komisyonunda ele alınacak." dedi.

AK Partili Meclis Üyesi Maşallah Subaşı, Kültür Merkezinin Didim Belediyesince yapılması gerektiğini ve Büyükşehir verilmemesi gerektiğini ifade etmesinin ardından Başkan Atabay bu yeri belediye imkanlarınca yapılamayacağı mesajını verdi. Madde komisyonlara havale edildi. Gündemin altıncı maddesinde ise Sabit ve Mobil Haberleşme Altyapısı ve Şebekelerinde Kullanılan Her Türlü Kablo ve Benzeri Gerecin Taşınmazlardan Geçirilmesine İlişkin Yönetmelik gereğince, sabit ve mobil haberleşme geçiş hakkı ücretinin belirlenerek 2015 yılı tarife cetvellerine eklenmesi hususu görüşüldü. Başkan Belediyeye gelir getirici bir urum olmasından dolayı yasal olarak haklarını arayacaklarını söyledi. Madde Plan bütçe komisyonuna sevk edildi. Mart Ayı Meclis toplantısının ikinci birleşimi 9 Mart Pazartesi günü saat 14: 00'de yapılması karar verilerek toplantı kapatıldı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim'de Kaldırımlar Artık Yayaların Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı
    08 Nis Kişisel eşyalarını toplatan Akşener, makam odasını boşalttırdı

    27 Nisan'daki olağanüstü kongrede aday olmayacağını duyuran İYİ Parti lideri Akşener, makam odasındaki kişisel eşyalarını toplattı.

  • İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti
    08 Nis İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale partisinden istifa etti

    İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinde siyaset üretmenin artık imkansız hale geldiğini söyleyerek istifa etti. Özlale, yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışmıştı.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi
    08 Nis Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun dedi

    Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yeni meclis üyelerine hayırlı olsun diyerek, 'Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada da huzurlu ve uyumlu bir meclis olacağımızı temenni ediyorum. Kayseri'de en çok kadın üyenin olduğu meclisiz' dedi.

  • Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu
    08 Nis Senegal'de Müridi tarikatının rastalı ve mistik yorumu: Baye Fall topluluğu

    Senegal'de Müridi tarikatının renkli, aykırı ve mistik kolu Baye Fall topluluğu, giyimleri, yaşam tarzları ve kendilerini adadıkları felsefeleriyle ayrı bir dünyanın kapılarını aralıyor.

  • Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu
    08 Nis Söğütlü OSB'ye 200'ün üzerinde yatırımcı başvurusu

    Sakarya'nın istihdamına büyük katkı sağlaması beklenen Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 200'ün üzerinde yatırımcı yer tahsisi için başvuru yaptı. Başvuru şartlarının ilan edilmesinin ardından 40 firmayla sözleşme seviyesine gelindi. Söğütlü OSB Yönetim Kurulu Başkanı, hedeflerinin ihracat oranlarını yükselterek cari açığı kapatmaya katkı sağlamak olduğunu belirtti.

  • Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı
    08 Nis Söğütlü OSB'ye Yoğun Talep: 200'ün Üzerinde Yatırımcı Başvuru Yaptı

    Sakarya'nın yeni karma Organize Sanayi Bölgesi Söğütlü OSB için yapılan yer tahsis çağrısına 200'ün üzerinde yatırımcı başvuru yaptı. Söğütlü OSB'nin cazip özellikleri ve bölgenin ulaşım altyapısı, lojistik kolaylığı ve uygun arsa fiyatları yatırımcıları cezbetmektedir. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tiryaki, sadece ihracat ve istihdam artışına katkı sağlayacak firmaları beklediklerini belirtti. Rant amaçlı başvurulara itibar edilmeyeceği vurgulandı. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda 40 firma ile sözleşme yapılabilir seviyeye gelindiği açıklandı. Başvurular hala devam etmektedir.

  • Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi
    08 Nis Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 40 yıllık muhtarlık görevi devredildi

    Bağcılar'ın Güneşli Mahallesi'nde 87 yaşındaki Atik Yağmur, 40 yıldır yaptığı muhtarlık görevini Engin Kılıç'a devretti. Devir teslim törenine Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katıldı.

  • Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    08 Nis Köşk Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Köşk Belediye Meclisi, yerel seçimlerin ardından yeni dönemin ilk olağan toplantısını gerçekleştirdi. Meclis üyeleri ve komisyon üyeleri seçimleri yapıldı.

  • HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı
    08 Nis HashKey Group, Bermuda Lisansıyla Küresel Kripto Borsası Açtı

    Asya merkezli finansal hizmetler devi HashKey Group, Bermuda'dan aldığı lisans ile kripto para piyasalarında küresel bir oyuncu olma yolunda. Şirket, HashKey Global adı verilen yeni bir kripto para borsası kurdu. Bermuda lisansı, HashKey'e launchpad, vadeli işlem ve kaldıraçlı ticaret gibi alanlarda faaliyet gösterme imkânı tanıyor. HashKey Group İşletme Müdürü Livio Weng, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın en büyük lisanslı borsa kümelerinden birini kurmayı amaçladıklarını belirtti.

  • Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var
    08 Nis Meral Akşener bırakıyor! İYİ Parti'de genel başkanlık koltuğuna talip 4 isim var

    İYİ Parti lideri Meral Akşener, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde alınan başarısız sonuçların ardından olağanüstü seçimli kurultay kararı aldığını açıkladı. Ancak Akşener, kurultayda aday olmayacağını duyurdu. Seçimlerden önce istifa edip etmeyeceği merak edilen Akşener'in, yakın çevresiyle yaptığı görüşmeler sonucunda bu kararı aldığı belirtildi.

  • Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor
    08 Nis Doğu Karadeniz Bölgesi Turist Akınına Uğruyor

    Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden Doğu Karadeniz Bölgesine yoğun turist akını olurken, geçen sene Trabzon'u 1 milyonun üzerinde turist ziyaret ettiği belirtildi. TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, yeni turizm sezonunda beklentilerin geçen seneye göre daha yüksek olduğunu belirtti. Kantarcı, ayrıca Trabzon Havalimanı'ndaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla hizmet kalitesinin artacağını ve bölgenin turizm potansiyelinin daha da yükseleceğini ifade etti. Turistlerin genellikle Trabzon'da konakladığını ve ardından bölgedeki diğer turistik yerleri ziyaret ettiklerini söyleyen Kantarcı, Uzungöl'deki turizmcilerin sıkıntılarının hala devam ettiğini ve bu konuda çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

  • İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti
    08 Nis İsrail, Gazze'deki askeri birliklerini geri çekti

    İsrail ordusu, Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılardan sonra bir tugay dışında tüm kara birliklerini geri çekti. Ancak, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Nahal adlı tugay hala bölgede kalmaya devam edecek. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze çevresinde yeni güvenlik bölgeleri oluşturarak yeniden organize oldu ve istihbarata dayalı saldırılara odaklanacak. Askerlerin geri çekilmesinin siyasi baskıyla ilgili olmadığı belirtiliyor.


Advertisement