Didim'de Göçmenlerin Bıraktıkları Eşyalar Belediye Tarafından İmha Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Didim'de Göçmenlerin Bıraktıkları Eşyalar Belediye Tarafından İmha Ediliyor

Didim\'de Göçmenlerin Bıraktıkları Eşyalar Belediye Tarafından İmha Ediliyor

Aydın’ın Didim ilçesinde son günlerde kaçak göçmenlere yönelik olarak Sahil Güvenlik, Emniyet ve Jandarma denetimlerini sıklaştırırken, yakalanan malzemeler ise Belediye Temizlik işlerince imha ediliyor.

05.02.2016 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Didim ilçesinde son günlerde kaçak göçmenlere yönelik olarak Sahil Güvenlik, Emniyet ve Jandarma denetimlerini sıklaştırırken, yakalanan malzemeler ise Belediye Temizlik işlerince imha ediliyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriye ve Afganistan başta olmak üzere farklı pek çok ülke insanı, kurtuluş olarak gördükleri Avrupa ülkelerine gidebilmek için ilk durak olarak Yunan adalarına ulaşmaya çalışırken geçiş noktası olarak kullandıkları yerlerden birisi de Didim oluyor. Göçmenlerin geçişinin engellemek için Sahil Güvenlik, Emniyet ve Jandarma denetimlerini sıklaştırırken yakalanan malzemeler ise Belediye Temizlik işlerince imha ediliyor.

MÜLTECİLERİN BIRAKTIKLARI EŞYALAR İMHA EDİLİYOR

Öte yandan, Didim'de göçmenlerin üzerlerinden çıkan sahte can yelekleri ile birçok eşya, haftada 3 gün Didim Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince yakılarak imha ediliyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Didim Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Firuzan Alın, göçmenlerin Sahil Güvenlik iskelesine getirildiklerinde üzerlerinden çıkan eşyaları alıp yakarak imha ettiklerini belirterek, "Malzemeler arasında can yelekleri, ayakkabılar, botlar, montlar ve kişisel eşyalar gibi her şey var. Bu çalışmayı hem malzemelerin tekrar insanların eline geçip satılmaması için, hem de hijyen açısından yapıyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Didim'de Göçmenlerin Bıraktıkları Eşyalar Belediye Tarafından İmha Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement