Dicle Üniversitesinden "Dersimiz Dersim" Projesi - Son Dakika
Yerel

Dicle Üniversitesinden "Dersimiz Dersim" Projesi

Dicle Üniversitesinden "Dersimiz Dersim" Projesi

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü, Sınıf ve Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencileri, Tunceli Mazgirt'teki 3 okulun ihtiyaçlarını karşıladı.

28.05.2014 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü, Sınıf Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları Dersinde bu yıl da "DERSİMİZ DERSİM" dedi ve Tunceli Mazgirt'teki 3 Okulun İhtiyaçlarını Karşıladı.

"Dersimiz Dersim" projesi için elde edilen ihtiyaçlar, finansman projesinde görev alan öğrenci ve öğretim üyelerinin değişik çabaları sonucunda elde edildi. Buna göre, sivil toplum örgütleri, belediye ve farklı kurumlardan yardımlar talep edildi. Öğrenciler kermesler düzenledi ve bu kermeslerde farklı yiyecekler yanında öğrencilerin bizzat yaptığı kitap ayıracı, takı vb. ürünler de satılarak gelir elde edildi. Ek olarak yine öğrenciler tarafından ücretli konserler organize ettiler.

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü, Sınıf ve Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı 3. Sınıflarında öğrenim gören yaklaşık 100 öğrenci "DERSİMİZ DERSİM" sloganı ile Tunceli, Mazgirt Anaokulu ve Tunceli, Mazgirt, Darıkent İlköğretim Okulu ve Mazgirt, Bulgurcular İlköğretim Okulu hedef okullar olarak belirlendi.

Proje ile Mazgirt Anaokulu için yürütülen çalışmalarda; tüm öğrencilerin kullanabileceği uygunlukta 40 adet masa ve sandalyelerin alımı gerçekleştirildi. Diğer taraftan, Blok, Müzik, Sanat, Fen Merkezleri için; gerekli olan tüm eğitim-öğretim araçları alındı. Sınıflardaki kalorifer peteklerine (8 adet) ahşap giydirme yapılmış ve okulun tüm perdeleri değiştirildi, bina içi oyun aletleri ve halılar alındı.

İkinci hedef okul olarak, Tunceli, Mazgirt, Darıkent İlköğretim Okulu ele alındı. Okulda eğitim-öğretim gören çocukların ailelerinin sosyo-ekonomik durumlarının kötü olması nedeniyle çocukların tümüne ayakkabı, kıyafet ve okul malzemelerinin temini sağlandı.

Üçüncü hedef okul olarak, Tunceli, Mazgirt, Bulgurcular İlköğretim Okulu ele alındı. Bu okulumuzda da öğrencilerin sosyo- ekonomik durumlarının kötü olması nedeniyle tüm öğrencilere ayakkabı ve kıyafet alımı yapıldı, diğer taraftan okulun perdeleri komple yenilendi. Bunlara ek olarak sınıflara 3 adet projeksiyon cihazı, tüm aksesuarları ile birlikte alınmış, ayrıca okul içi aydınlatma üniteleri tasarruflu ürünlerle değişimini sağlayacak malzemeler de götürüldü.

Ayrıca her iki ilköğretim okulu için sayısı binlerle ifade edilen kitap, sınavlara hazırlık setleri ve kırtasiye malzemesi de sağlandı. Diğer yandan gerekli olduğunda kullanılmak üzere çok miktarda boya ve boya malzemesi, temizlik malzemesi de temin edildi.

Proje Koordinatörlerinden Doç. Dr. Yalçın Tombul, Yrd. Doç. Dr. Fatih Yılmaz ve Yrd. Doç. Dr. Remzi Yardımcı ile birlikte aylardan beri çalışan yaklaşık yüz öğrenci, yapılan bu faaliyetlerle göz doldurdu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Dicle Üniversitesinden 'Dersimiz Dersim' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement