Dicle'de 'Sevgili Peygamberim' Konferansı - Son Dakika
Yerel

Dicle'de 'Sevgili Peygamberim' Konferansı

Dicle\'de \'Sevgili Peygamberim\' Konferansı

Dicle Üniversitesi'nde Kutlu Doğum kapsamında düzenlenen "Sevgili Peygamberim" adlı konferans düzenlendi.

03.05.2015 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dicle Üniversitesi Sosyal Aktiviteler ve Eğitim Kulübü (SAVEK) tarafından Kutlu Doğum kapsamında düzenlenen "Sevgili Peygamberim" adlı konferans düzenlendi.

Uludağ Üniversitesi İslam Tarihi Bilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Lütfi Kazancının konuşmacı olarak katıldığı konferansa Dicle Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, İlahiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Abdulkerim Ünalan, öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda SAVEK Kulüp Başkanı Yusuf Ulaş, Dursun Ali Erzincanlının "40 Yaşındasın" şiirini okudu.

"Peygamber Efendimiz, kendisinden ötesi düşünülmeyecek Salihlerin en büyüğüdür. Bizde bugün Salihlerin pirinden bahsedeceğiz ve Rabbim nurunu sağanak gibi üzerimize yağdıracak" diyerek başlayan Prof. Dr. Ahmet Lütfi Kazancı, hayatımızı Efendimizin bize öğrettiği gibi düzene koymamız gerektiğini söyleyerek, peygamberimiz ile manevi beraberliğimiz varmış gibi yaşamamız temennisinde bulundu.

Kazancı, peygamberimizin hayatı boyunca yardım edenlere kol kanat gerdiğini belirterek, hadislerini ve hareketlerini kendinden sonraki tüm Müslümanlara anlatmalarını isteyerek,"Peygamberimiz, kendi ağzından yalan söyleyenlerin sonunun cehennem olduğunu buyurmuştur" dedi.

Peygamber terbiyesi ile terbiye almayan toplumların huzur ve barışı sağlamasının mümkün olmadığını belirten Kazancı "Toplumsal saygı ve edebin temeli Peygamber (S.A.V.) terbiyesidir" dedi.

"Efendimiz, İslam'ı kabul eden hiçbir insanı pişmanlık noktasına getirmemiştir ve asla öncesinde gayrimüslim olan hiçbir Müslümanın geçmişini yüzüne vurmamıştır" diyen Kazancı, Peygamber efendimizin çocukluğunu, gençliğini, yaşayışını ve ahlakını örneklerle kıssa tadında anlattı.

Yaklaşık bir saat süren konferansın ardından Dicle Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Prof. Dr. Ahmet Lütfi Kazancı'ya katılımlarından ötürü hediye takdiminde bulundu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Dicle'de 'Sevgili Peygamberim' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement